Apple | iPhone | Mobilní telefon

Apple připravuje skládací iPhone. Konstrukce ale postrádá ohebný displej

Ještě před příchodem Samsungu Galaxy Fold se spekulovalo, kdy se skládacím telefonem přijde také Apple. Leaker Jon Prosser, který v posledních měsících několikrát potvrdil svou důvěryhodnost, tvrdí, že Apple na skládacím iPhonu aktivně pracuje. Jen není takový, jaký bychom čekali...

Podle Prossera nebude mít ohebný displej, ale dva samostatné panely spojené pantem. Konstrukce se podobá smartphonu Microsoft Surface Duo. Prosser dodává, že si Apple dává záležet, aby na sebe displeje plynule navazovaly bez výrazných předělů jako u konkurence. 

K tomu má Apple přidat elegantní zaoblenou konstrukci z nerezové oceli a tenké rámečky kolem displejů. V případě toho vnějšího budou úzké akorát tak, aby se do nich vešly kompletní senzory pro FaceID bez nutnosti výřezu. Prosserovo tvrzení podporuje i nedávný patent Applu zachycující skládací iPhone se dvěma separátními displeji spojeným kloubem z několikavrstvé látky.

Prosser však dodal, že zmíněné řešení nemusí být zdaleka jediné, na kterém Apple pracuje. Je stále možné, že má firma v záloze i prototyp telefonu s ohebným displejem. Zda se Apple skutečně vydá cestou skládacích smartphonů a jakou konstrukci použije, ukáže až čas.

Diskuze (33) Další článek: Léky na bázi dexametazonu významně pomáhají při léčbě COVID-19, naznačuje britská studie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,