Apple právě představil nové produkty

Apple dnes večer v Londýně uspořádal prezentační akci s názvem „Apple's Rock and Roll iPod event“, na které představil nové přehrávače hudby iPod a další novinky.

 

 

19:00 > Prezentaci uvedl Steve Jobs osobně. Připomněl svou zdravotní přestávku a poděkoval Tim Cookovi a dalším lidem z Applu za dobrou práci. Pak už následovalo představování novinek.

19:10 > Obchod s hudbou iTunes Store je jedním z klíčových služeb Applu – je to největší online prodejna hudby, u které je registrováno více než 100 miliónů uživatelů a prodáno zde bylo více než 8,5 miliard písniček. Nyní se dočkal vylepšení – například možnost sdílení oblíbených skladeb na sociálních sítích nebo stahování kompletů zahrnující hudbu, fotky, videa, slova k písním a další informace k interpretům. Vylepšení se dočkal také software iTunes, nyní ve verzi 9, který slouží nejen k nákupu hudby, ale k její kompletní organizaci. Nově podporuje nové funkce dostupné na iTunes Store a dokáže také například jednoduše organizovat aplikace v připojeném iPhonu nebo iPodu Touch. Zajímavou funkcí je například automatické vytváření playlistů charakterem podobných skladeb.

19:35 > Další část prezentace je věnována hrám, konkrétně těm mobilním. Apple hodlá ovládnout trh mobilního hraní a se svým iPhonem a iPodem Touch chce převálcovat konkurenci v podobě Sony PSP nebo Nintenda DS. Teoreticky se mu to daří už teď, protože zatímco her pro PSP je 607 a pro Nintendo DS 3600, pro iPhone a iPod Touch existuje už 21 000 her. Na vysokém čísle se podílí především různé drobotiny, ovšem Apple oznamuje spolupráci s předními výrobci her (EA, Gameloft, Ubisoft a další) a představuje nové hry. Kromě samotných her má Apple také obrovskou hardwarovou základnu - iPhonů bylo prodáno již 30 miliónů, iPodů Touch 20 miliónů.

iPodTouch.jpg
Nový iPod Touch je výkonnější, přitom bude o něco levnější než současná verze

19:50 > A už jsou představovány nové iPody. iPod Touch je nyní o 50% rychlejší, přitom ale bude levnější - prodávat se bude za 199 dolarů. Základní iPod, tedy iPod Classic dostává více paměti, a to 160 GB. Prodávat se bude za 249 dolarů. Nový iPod Shuffle bude k dostání v křiklavých barvách, a to s cenou od 59 dolarů za 2GB verzi. Spceiální kovová edice se 4GB kapacitou bude za 99 dolarů.

20:00 > Největším překvapením je ale iPod Nano. Je ještě tenčí než stávající verze, přesto se do něj vešla kamera, mikrofon a reproduktor. Miniaturní přehrávač nyní poslouží také jako fotoaparát, kamera nebo diktafon. Dále přibyl ve výbavě krokoměr a FM rádio. Tělo je hliníkové. Také iPod Nano je nabízen v mnoha pestrých barvách, ceny startují na 149 dolarech za 8GB verzi, 16GB verze bude je za 179 dolarů.

iPod Nano.jpg
Nový iPod Nano dostal kameru, mikrofon, reproduktor FM rádio a krokoměr. Přitom je ještě tenčí něž dosavadní verze.

20:15 > Prezentace skončila. Žádné překvapení, jako například představení dlouho očekávaného tabletu, se nekonalo.

Diskuze (50) Další článek: Microsoft varuje před prodejem testovacích verzí Windows 7

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,