Apple | Placení mobilem

Apple Pay se letos rozšíří do Polska, Norska a na Ukrajinu. Dočkáme se i my?

Apple v rámci svých čtvrtletních výsledků uvedl i rozšíření své služby pro platby mobilem, Apple Pay, do dalších států Evropy. Nyní je tak potvrzeno, že se letos dočkají v Norsku, na Ukrajině a v sousedním Polsku. Informoval o tom Apple Insider.

Původní informace o spuštění služby v Polsku mluvily o březnu či červnu, nyní to ale vypadá spíše na druhou polovinu tohoto roku. Zavádění, stejně jako u konkurenčních služeb, není totiž vůbec jednoduché a vyžaduje smlouvy s bankami v daných zemích. Přesto se ale Applu podařilo meziročně ztrojnásobit počet transakcí provedených v rámci služby. Ta je prozatím dostupná například v USA, Velké Británii, Austrálii a dalších.

V minulém roce jsme se u nás dočkali příchodu Android Pay, resp. Google Pay, příchod Apple Pay se ale nekonal. To by se mohlo změnit tento rok, i když firma samotná zatím Česko mezi plánovanými zeměmi neuvádí. Zatím tedy nezbývá než čekat, iOS totiž neumožňuje přístup vývojářů k NFC čipu telefonu a vytvořit si vlastní řešen podobně, jako nedávno předvedla Air Bank na Androidu.

Jak funguje Apple Pay?

Diskuze (39) Další článek: Francie zabavila muži doménu France.com, ten se o ni teď soudí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,