Apple | Zaměstnanci | DNA

Apple nechává své zaměstnance zdarma testovat DNA. Je to nový firemní benefit

Apple si své zaměstnance hýčká po všech směrech, což se ukázalo i na stavbě nového Apple Parku, který má vyhrazenou i speciální obří budovu pouze pro sportovní účely, masáže a další služby. Samozřejmostí je obří restaurace zaměřená na všechny druhy jídla a pití, speciální koncerty se slavnými celebritami a podobně. Apple ale zaměstnanecké benefity rozšířil o zajímavou novinku - testy DNA. 

V rámci služeb Apple AC Wellness, což je zdravotnická klinika přímo samotného Applu, si mohou nechat zaměstnanci zdarma otestovat vlastní DNA a včas díky tomu zjistit, že mají větší pravděpodobnost výskytu určitého typu závažnějších nemocí. Mezi hlavní patří různé druhy rakoviny a kardiovaskulární problémy.

Pro testování DNA a genetických mutací uzavřel Apple partnerství se společností Color Genomics, která se odběrem a analýzou zabývá. Výsledky pak nejsou jednoduše zaslány přímo zaměstnanci (jako to dělají jiné firmy z oblasti DNA), ale jsou s ním dále konzultovány pomocí odborníků ve zmíněné zdravotnické klinice Applu.

Diskuze (11) Další článek: Nová čínská konkurence pro Intel a AMD: Zhaoxin chystá moderní 7nm procesory s 32 jádry, DDR5 a PCIe 4.0

Témata článku: , , , , , , , , , , ,