Apple | Emoji | Unicode

Apple navrhl 13 nových emoji. Věnují se lidem se zdravotním postižením

Apple nedávno podal Unicode přihlášku pro 13 nových emoji. Ty se věnují lidem se zdravotním postižením, najdeme zde tedy naslouchátko, vodicího psa či osoby na invalidním vozíku. Celkem se jedná o 45 různých variací, vybrané emoji mají gendrové a barevné varianty. V případě schválení se dostanou do Emoji 12.0, které vyjde příští rok.

Při vytváření nových emoji Apple spolupracoval s organizacemi American Council of the Blind, the Cerebral Palsy Foundation a National Association of the Deaf, byly tedy brány v potaz různé zvyklosti. V symbolu značícího neslyšící tak postavy ukazují právě daný znak, který je, dle Applu, využíván v 18 znakových jazycích ze 31 celosvětových. Na tyto změny, pokud budou schváleny, si budeme muset počkat až do příštího roku.

Letos ale vyjde Emoji 11.0, které přidává na 157 různých symbolů od pirátské vlajky přes ruce, nohy, zuby a hlavně – mango. Jak budou změny implementovány do systému záleží hlavně na společnostech a vývojářích aplikací, nové verze systémů ale již s aktuálními emoji většinou počítají.

V Emoji 11.0 přibude 157 nových druhů:

Zdroj: Emojipedia

Diskuze (34) Další článek: Apple představil nový levnější iPad s podporou tužky Pencil a spoustu novinek pro školy a studenty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,