Apple koupil technologickou společnost zaměřenou na rozšířenou realitu

I když Apple zatím ještě nepředstavil žádný produkt pro rozšířenou či virtuální realitu, v posledních letech se tomuto segmentu určitě interně věnuje. Už v roce v roce 2008 si podal patent na brýle, do kterých stačí zasunout mobilní telefon (virtuální realita) a tento rok patent získal. V roce 2011 si podal patent na rozšířenou realitu ve spojení s mapami a ve sbírce mu nechybí ani patent na chytré brýle ve stylu Google Glass.

Nejnovějším krokem týkající se rozšířené reality, je nákup technologické společnosti Metaio, která už několik let vyvíjí a spolupracuje s různými subjekty (Intel, ST-Ericsson a další) na různých formách zařízení, které lze využít pro rozšířenou realitu.

 2015-05-31 v 16.41.20.jpg
Technologie rozšířené reality od Metaio využívá i klasická mobilní zařízení pro rozpoznávání objektů v okolí

Jak lze vidět na videu, zabývají se i systémem, který lze použít se současnými tablety a chytrými mobilními telefony. Díky tomu lze získat dodatečné informace o realitě nebo naopak dosazovat virtuální objekty do obrazu snímané reality.

Žádné detaily samozřejmě nejsou k dispozici, Apple se k nákupům společností v drtivé většině případů vůbec nevyjadřuje. Je ale jasné, že ve svých laboratořích něco z této oblasti kutí, stejně jako Microsoft (HoloLens) a Google (Projekt Tango).

Diskuze (3) Další článek: Intel chystá počítače NUC v krabičce s 14nm čipy Skylake

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,