Apple | iPhone

Apple kapituloval: omlouvá se za zpomalování iPhonů a nabídne levné výměny baterií

Apple zareagoval na aféru, která se rozpoutala kolem umělého zpomalování starších iPhonů. To má kompenzovat degradující baterii při stárnutí. Nyní na webu publikoval otevřenou omluvu zákazníkům, kde si sype popel na hlavu především za způsob, jakým tento problém s uživateli (ne)komunikoval.

Apple v dopise vysvětluje, že baterie patří ke spotřebnímu materiálu, který používáním zastarává a tudíž je v některých případech potřeba jeho výměna. To je mimo jiné obrat o 180 stupňů, neboť v minulosti Apple zastával názor, že v iPhonech nebude nikdy nutná výměna baterky.

I proto sáhne ke zlevnění této služby na 29 dolarů (asi 630 korun) pro všechny iPhony 6 a novější. Původně výměna stála 79 dolarů a za zvýhodněnou cenu bude dostupná od ledna do konce roku 2018. Zároveň Apple přislíbil, že se v iOS objeví podrobnější informace o stavu baterie s případným doporučením výměny.

Apple dopisem reaguje nejen na stížnosti zákazníků a negativní komentáře v médiích, ale také na nadcházející soudní spory. V posledních dnech zamířilo na firmu nemalé množství žalob.

Diskuze (51) Další článek: Apple prohrál soud, italská módní značka se může jmenovat Steve Jobs

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,