Apple | Chytrá domácnost

Apple HomePod už se konečně chystá do prodeje. Dočkat bychom se mohli v řádu dní

Apple minulý rok s velkou pompou představil svoji odpověď na Google Home a Amazon Echo – chytrý reproduktor do domácnosti vybavený hlasovou asistentkou Siri, HomePod. Sliboval, že jej začne prodávat na Vánoce, ale nestalo se. Nyní to vypadá, že se HomePod konečně podívá do obchodů. A dokonce v řádu dní.

Vyplývá to z faktu, že zařízení nedávno obdrželo povolení k prodeji od americké Federální komise pro komunikaci (FCC). To znamená, že už je ve svojí finální podobě a Apple jej v této verzi chce prodávat.

Dalším vodítkem je, že nejnovější beta iOS 11.2.5 zahrnuje ikony pro nejrůznější situace s hlasovou asistentkou, například vypnutí Siri v určitých případech. Jinak řečeno, člověk bude moci Siri například přikázat, aby jej nerušila při učení. Redaktor webu iHelp ale píše, že kód by mohl znamenat i podporu několika hlasů. Taková funkce zejména ve více početné rodině dává smysl, a hlavně když konkurence ji nabízí, ale Apple ještě podporu několika hlasů mimo Mac nikdy nikam nezařadil.

Apple na podzim uvedl, že před uvedením HomePod do prodeje potřebuje trochu více času. Tehdy jako možný termín uvedení sdělil jaro 2018 pro Británii, USA a Austrálii.

Ať už bude nový chytrý reproduktor úspěšný nebo ne, Inventec, jeden ze dvou dodavatelů Applu vyrábějících zařízení, oznámil, že jich již vyrobil 1 milion kusů. Celkem jich společně s druhým dodavatelem, Foxconnem, plánuje do konce roku vyrobit 10-12 milionů.

HomePod to ale na trhu nebude mít jednoduché. Amazon a Google nabízejí mocnou konkurenci, od které už lidé ví, co očekávat. Hlavně zařízení Amazon Echo jsou velice populární – společnost jich během uplynulých Vánoc prodala „desítky milionů“. K moci se dostává také Google se svými Google Home.

Diskuze (4) Další článek: Apple Homepod se začne prodávat 9. února. Zatím jen ve třech státech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,