Apple dlouho napínal, pak představil Beatles v iTunes

Na webu www.apple.com se včera večer našeho času rozsvítila hláška, která předznamenává představení nějaké nové služby. Apple říká, že dnešní den bude prostě jiný a nikdy na něj nezapomeneme. Novinka by se měla týkat iTunes.

Apple tentokrát nepřipravil žádnou speciální tiskovou akci, představení proběhne online. Žádné informace dopředu neunikly, a tak se opět rojí spekulace. Tou nejpravděpodobnější je spuštění streamované nabídky hudby. Už před rokem koupil Apple službu Lala.com, která se zabývala nabídkou streamované hudby. V iTunes by to mohlo vypadat jednoduše – uživatel si vybere v katalogu iTunes Store hudbu, kterou si pustí, ovšem nebude se mu stahovat na lokální disk. Za možnost neomezeného poslechu by se platilo nějakým přiměřeným paušálem.

iTunes.png
Hláška na titulní stránce Apple.com vzbuzovala napětí

Nicméně pro nás by to i v případě zajímavé novinky v podobě streamingu hudby byla událost hodná zapomnění. V Česku totiž stále chybí podpora pro iTunes Store a nevypadá to, že bychom se jí v dohledné době dočkali.

Oživeno - dopoledne: Když jsem včera pátral po „rumorech“, narazil jsem občas na odhad, že se bude jednat o zařazení vydaných alb legendární hudební skupiny Beatles do iTunes Store. Některé weby si z toho dělaly legraci, tak jsem to nebral příliš vážně, ovšem ono to tak skutečně asi bude. Beatles v iTunes Store skutečně chybí z důvodu vleklých dohadů o vyrovnání autorských práv. A možná dnes gigantickou hudební sbírku Applu obohatí. Titulek by pak nabral i druhého smyslu – hudba Beatles je něco, co nikdy nezapomeneme.

Oživeno podruhé - 16:00: Tak už je to jasné, jedná se skutečně o zařazení Beatles do iTunes. Apple opět ukázal, jak dokáže vzbudit napětí a i z takové maličkosti poblázní celý mediální svět. I my jsme se nachytali. Každopádně je pro nás tato novinka nepodstatná, protože u nás iTunes Store stále není a podle našich informací jen tak nebude.

Beatles.png
Beatles jsou na iTunes

 

Diskuze (37) Další článek: Videohádanka: zelená dlouhá destička

Témata článku: , , , , , , , , ,