Hardware | Apple | iMac

Apple chystá na konec roku výkonný iMac určený pro náročné profesionály. Bude mít i nové serverové Xeony

Apple v současnosti nabízí iMacy 5K až se čtyřjádrovými procesory Intel Core i5 a maximálně 32 GB operační paměti. Dle informaci Digitimes by se to ale mělo na konci roku změnit, protože se dočkáme nových modelů, které přinesou i konfigurace zaměřené pro více náročnější uživatele.

Nové iMacy by tak měly dostat například i serverové procesory Intel Xeon E3-1285 v6 s architekturou Kaby Lake a podporou až 64 GB operační paměti DDR4 s ECC.

Možnost výbavy by měla umožňovat osazení výkonného až 2TB NVMe SSD a pochopitelně i nejnovější generaci samostatných grafických karet. Podobně jako v minulosti lze předpokládat, že i tentokrát Apple zůstane u modelů od AMD. Očekává se také nová klávesnice, který bude obsahovat snímání otisku prstů pomocí Touch ID a možná se dočkáme i grafického Touch Baru jako u nových MacBooků Pro.

Vzhledem k tomu, že iMac 5K byl uveden už v roce 2015 a s posledními problémy s monitory LG se ukázalo, že se Apple opět pustí do výroby vlastních monitorů, se možná můžeme těšit i na 8K displeje od Applu. Například Dell už vlastní 8K monitor s úhlopříčkou 32 palců představil minulý měsíc, jeho cena je ale zatím extrémně vysoká – přibližně 150 tisíc korun.

Diskuze (20) Další článek: Skutečná noční můra: Tento „červ“ může měřit téměř metr!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,