Apple

Apple bude konkurovat Netflixu. Začne příští rok, majitelé iPhonů, iPadů a Apple TV budou mít službu zdarma

Dlouho očekávaná streamovací služba Applu, která se bude podobat Amazon Prime Video a Netflixu, zahájí svůj provoz v první polovině příští roku. Serveru The Information to prozradili tři zaměstnanci firmy.

Zda bude služba fungovat jako samostatná aplikace, nebo se objeví v rámci stávající televizní aplikace Applu (nebo obojí), zatím není známo. Nejdříve by ale měla být dostupná lidem v USA a o několik měsíců později ve více než 100 státech po celém světě.

Podle dosavadních informací by mělo jít o mix původní tvorby vytvořené speciálně pro Apple a programů třetích stran. Skrze službu bude navíc možné pořídit si předplatné některých televizních balíčků, podobně jako v Amazon Prime Video.

Apple se na poli streamovacích služeb snaží prosadit dlouho, kromě Apple Music ale dosavadní snahy nepřinesly mnoho výsledků. Může za to mimo jiné fakt, že čím dál více mediálních domů plánuje své vlastní streamovací služby a jsou postupně méně ochotné obsah poskytovat. Amazon a Netflix se drží hlavně díky silné původní tvorbě.

Apple se tak bude snažit také nalákat na původní tvorbu. Několik vlastních pořadů již má, ale objevily se pouze v Apple Music. V současnosti se domlouvá například na pořadech s populární americkou moderátorkou Oprah Winfrey, pracuje na seriálu podobném Hunger Games nazvaném See, další seriál pro Apple vytváří režisér La La Landu Damien Chazelle a tvůrce Battlestar Galactica Ron Moore. Toto všechno a další pořady by se měly ve streamovací službě objevit.

The Information také uvádí, že Apple zatím neuvažuje, že by služba byla dostupná mimo vlastní hardware. Novinku by tak minimálně ze začátku mohli vyzkoušet jen majitelé iOS a Apple TV. Pro ně by ovšem byla zdarma. Dosah plánované služby by tak byl značně limitovaný, ale zase není vyloučeno, že by pro někoho mohla existence bezplatné streamovací služby skutečně motivovat produkt Applu si pořídit.

Diskuze (53) Další článek: Sprchové hlavice jsou plné bakterií. Některé z nich mohou způsobovat plicní infekce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,