Microsoft | Windows 10

Aplikace Váš telefon od Microsoftu propojí Android a Windows 10. Zatím toho ale moc neumí

Aktualizováno 16. 8. 2018

Microsoft aplikaci stáhl pro všechny uživatele, kteří nejsou zaregistrování v rámci programu Windows Insider. Na oficiální spuštění si tak ještě budeme muset počkat.


Původní článek

Microsoft se dlouhodobě snaží co nejvíce propojit své Windows s mobilními telefony a prozatím se mu to daří spíše tak napůl. Hlavním želízkem v ohni jsou jeho aplikace Office, Edge a OneDrive, které jsou dostupné i pro Android a iOS. Nyní k nim na Androidu přidává další, která telefony propojí napřímo.

Firma aplikaci představila pod názvem Inbox na letošní konferenci Build a nyní se, po velmi krátkém testování v rámci programu Windows Insider, dostala i mezi běžné uživatele. Funkčně je ale značně osekaná a zvládne zobrazit pouze poslední pořízené fotografie z vašeho telefonu. Ty si můžete buď zobrazit, či za pomoci drag & dropu uložit do počítače.

Snímek obrazovky (239).jpg
Pro fungování aplikaci si musíte počítač i telefon propojit s Microsoft účtem.

Pro fungování je navíc nutné si propojit počítač s Microsoft účtem a na mobilním telefonu s Androidem ve verzi 7 a vyšší (pro iOS funkce prozatím není) si nainstalovat aplikaci Microsoft Apps, kde je novinku třeba povolit. Synchronizace probíhá přes Wi-Fi bez použití cloudu, máte-li telefon na datech, k fotografiím se nedostanete.

Samotné fungování je ale poměrně náladové a osobně bylo na několika zkoušených počítačích velmi pomalé a často se spojení vůbec nenavázalo. Navíc zde chybí funkce jako zobrazení notifikací z telefonu či správa přijatých a odeslaných SMS. Vše tak působí, že Microsoft vydal ven pouhou betaverzi.

Aplikaci Váš telefon si můžete stahovat z Microsoft Store.

Ve finále by se aplikace Váš telefon měla naučit mnohem více kousků:

Diskuze (4) Další článek: Chrome si hraje s technikou lazy loading. Mohla by zrychlit načítání webů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,