Google | Android | Instant Messaging

Android Messages dostaly webovou verzi. SMS už odešlete z počítače i tabletu

Před několika měsíci Google oznámil, že pozastavuje vývoj svého nového komunikátoru Allo a že se zaměří na aplikaci Android Messages, která slouží převážně k posílání SMS. Přesunul i vývojový tým, který nyní přichází s webovou verzí, která by jako z oka vypadla právě Allu.

Funkčně se jedná o webového klienta podobného třeba WhatsAppu od Facebooku. Základem je tedy smartphone, který za pomoci QR kódu propojíte s webovým prohlížečem. Z něj pak uvidíte veškeré zprávy, na které je možné i odpovídat. Z toho ale plyne i hlavní nevýhoda – váš telefon musí být neustále online.

Snímek obrazovky (101).jpg
SMS zprávy si již jednoduše brzy přečtete i na počítači.

Oproti webové verzi Alla ale není tentokráte nutné používat desktopový Chrome, SMS zprávy tak načtete třeba i na tabletu. Webová stránka je již nyní funkční, aktivovat půjde v řádu několika dnů, kdy Google vypustí aktualizaci mobilní aplikace.

Android Messages se tak pomalu posouvají z běžného SMS klienta k plnému komunikátoru. Google přidal i zobrazování náhledů odkazů, lepší integrované vyhledávání GIFů a automatické odpovědi. U nás ale bohužel většinu funkcí příliš nevyužijeme, operátoři se do podpory protokolu RCS, se kterým aplikace počítá, příliš nehrnou.

O Googlu a jeho messengerech jsme se bavili v Týdnu Živě:

Diskuze (17) Další článek: Střevo a centrum paměti v mozku spojuje „přímá linka“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,