AMD v roce 2005: 0,065 um technologie na 300 mm wafferech

Diskuze čtenářů k článku

Petr Malý  |  13. 11. 2001 19:41

Budu si tu stěžovat na procesory AMD. Koupil sem si nové Palomino, desku Asus s chipsetem Via kt266 a už sem chtěl pracovat. Ale ouhla, všechno fungovalo skvělě, až do doby než sem začal se svou obvyklou prací detepáka. Takže takovou nestabilitu s programy od Adobe, quarkem expressem sem už dlouho nezažil. Prostě aby si to padalo jak chtělo, tak to ne (nerejpejte, při stejný konfiguraci jede kámošovi na PIII 1000mhz všechno jak víno) takže sem zase zpátky na P3 800 (eště že sem ji neprodal)

Z toho plane: AMD je levný, výkonný a zajímavý procesor pro hráče her, poslouchání mp3 a podobný oddychový činnosti. Ale pracovat se skutečně dá jenom se sebezapřením. Mrzí mě to, protže sem AMD skutečně věřil ,že je teď lepší procesor než intel. Prostě neni třeba porovnávat jebnom cena/výkon ale tak cena/výkon/použitelnost.

S pozdravem Petr Malý

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 23:51

To je holt smula, desky jako Asus, Abit nebo Msi maji biosy se spoustou moznosti nastaveni, a holt se to musi umet spravne nastavit aby to chodilo dobre. Bohuzel to nastaveni se lisi od pocitace k pocitaci, zalezi na konfiguraci pocitace a ani pri standartnim nastaveni biosu nefunguji stabilne jak by meli. Ale kdyz se to vychyta a potom se uz do toho nehrabe tak to nema chybu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Libb  |  14. 11. 2001 13:42

No asi jsem pomalejší, ale co za výhodu je na tom, že výrobce povolí nastavovat všechno možné, když já pak musím najít ne tu nejlepší, ale tu aspoň nějak fungující kombinaci?
Jinak - do včerejška ajsem měl PIII, teď jsem si koupil Athlona (chipset mám SiS 735, VIA nesnáším) a byl jsem spokojený s Intelem a zatím jsem celkem spokojený i s AMD (až na ten hukot od chladiče - a stejně mám dost teplý case) a to, že deska, co jsem koupil, nemá skoro žádné možnosti nastavení BIOSu mě moc netrápí - aspoň to nemůžu zmršit. Ono 1% výkonu za cenu nestability nestojí za to. V poslední době jsem nechával v BIOSu standardní nastavení a měnil jsem jen pořadí bootování a natvrdo nastavoval typ disku, maximálně pokud bylo něco moc mimo (zakázané IRQ u grafiky, paralelní port nastavený jinak než jsem chtěl a tak)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  14. 11. 2001 16:01

Prave to nestavovani vseho moznyho se dela pro ty co chtej ladit a blbnout se vsemoznejma nastavenima. JA bych byl mnohem raci, kdyby byla v biosu volba pro jednoduchu nastaveni a nebo to slozity s tema hafo volbama. Ja mam v druhum pocitaci desku ECS K7S5A s chipsetem SIS 735 a ten bios je perfektni, skoro zadny nastaveni, stacilo jen nastavit takovy ty zakladni vjecy a jede to a nema to chybu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin  |  12. 11. 2001 13:54

...Intel predsa 300mm wafere uz davno ma, a je velmi pravdepodobne, ze na 0.065 mikronoch bude v roku 2005 tiez, takze aspon ten nadpis by som zmenil...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jouffan  |  12. 11. 2001 00:38

Nevim jak vy, ale ja vidavam tyhle historky o horicich amd prevazne od ty doby co milej Tom (Pabst), na tocil svy video, kerym chtel AMD trochu proplesknout. Rozkriklo se to velice brzy, a ubozi majitele procesoru P4 se raduj9!!! : "nejsem takovej dement ze sem vyhodil penize za intela!!!, existuje prece argument: vsem hori amd!!! ja teda neznam nikoho a ze jich znam teda hodne Milej tom sam napsal clanekl, ktery by ste si meli precist - tepelna pojistka ala p3 je na ceste Takze za par tejdnu budou Intelaci znovu plakat a ybytovat sve svedomi A nebo se na to us konecne vykaslou a budou se zabyvat necim rozumejsim, jako napriklad Tom

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zogoth  |  11. 11. 2001 22:03

Pane inzenyre ukazal jste ze si titul plne zaslouzite vase dukazzzy o ovladani sveho P4 jsme videli v pouziti spousty smajliku a formatovani textu vsechna cest. Rad bych vedel jestli taky umite pocitat. Sectete desku, procesor p4 , a rimm pameti  to same udelejte u AMD varianty s DDR ovsem jste asi clovek bohaty a nejaka ta tisicovka vas nevytrhne ok ale uz se tesim jak vam ty vase rimy i s deskou budou velmi brzy nahovno. p4 DEKUJI NECHCI

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jacky  |  11. 11. 2001 13:08

Čtu tuhle diskusi a je to docela zajimava sranda. Proc se nekteri lidi porad snazi presvedcit ty ostatni ze jenom oni maji pravdu. Prece at si kazdy koupi to co chce. Ja si jenom myslim ze je jen dobre kdyz je vice firem ktere si navzajem konkuruji ( pro ty kdo psali ze AMD v r. 2005 nebude - chran buh, stejne jak by nebylo dobry kdyby nebyl Intel ). KONKURENCE je prece motor pokroku a vyvoje. Kdyby nebylo AMD tak dnes fachame na procikoch od Intelu s frekvenci kolem 700 MHz za 20000 korun . Jen at je vice vyrobcu !!!!

 Apropo na zive.cz jsem cetl ze " Firma IBM oznámila, že vyrobí do dvou let komunikační integrované obvody, které budou moci používat až 100 GHz signál. Toto odvážné tvrzení dokládá tím, že v laboratořích vytvořili tranzistor, schopný taktu 210 GHz. Jím tekl proud jen 1 mA, větší proud zatím nebyl schopen přenést. Ten je založen na kombinaci křemíku a germania, což IBM označuje jako SiGe technologii (případně samotná tranzistor označili jako „heterojunction bipolar transistor“). Tím se podle IBM sníží spotřeba elektrické energie až o 50 procent a zvýší se maximální kmitočty o 80 procent. "- citace.

Ja nevim jestli to bude pravda. Ale jsem presvedcenej o tom ze my uzivatele a spotrebitele na konkurenci muzem jenom vydelat. Takze AMD go i Intel go prip. IBM go. Prispevky lidi typu pana inzenyra jsou smesne a kdyz nic jinyho dela hanbu nejen sobe ale i skole kde vystudoval. Lidi budme trochu nad veci . Co se tyce mne mel jsem Intel  ted mam AMD 1.2 GHz na Abitu a za celou dobu nemam nejmensi problem, jede jako moje mlada akorat ze min topi a priste zas bude mozna Intel, kdyz mne presvedci, ze je lepsi.

 A vy ostatni co pindate na teplotu to jste jako USETRILI ctyri stovky za chladic a jedete bez nej nebo co.LOL. Pro mne je dulezite ze procik facha, je rychlej a system nemrzne a nepada. A je mne fuk jestli ma teplotu -20 nebo +200 stupnu. Na topeni doma pouzivame radiarory a na skladovani potravin lednici .

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hazzard Jr.  |  10. 11. 2001 22:29

Hele lidi, nechci vám něco vnucovat. Jsem jen obyčejný student SPŠ (4 rokem) a kompla ve třídě má v podstatě celá třída. Někdo z nás je  zarytecem AMD a někdo Intelu. Taky se tak hádáme jak babky na tržnici kdo z koho... Jen tak slýchávám nějakej ten rok od spolužáka, jak se mu opět pofidérním způsobem upek Duron (co jej začaly vyrábět), tak rád vzpomíná na bezproblémové PII. Ostatně můj bratranec měl a má (po výměně) taky Durona a taky se mu pěkně sesmahnul. No a nakonec můj kámoš měl a opět má AMD II, došlo částečnému odvaření procesoru či co to ti znalí chlemtali. No tak z to si pamatuji jen jak, hraju a smažím Dukáča a (po cca 15 min) najednou... fuč! Modrá obrazovka a čekali jste neš se zchladil! Já osobně smažím na PIII. Nic proti, taky sem chtěl po otíkovi něco wod AMD, ale ne! Došlo na Intel a basta, sice už není tak v dnešní době výkoný, ale aspoň se mi neupeče jak vám Áémdéčkaři :-o)))). Až si pořídím jinej a pěvně věřím že to bude opět Intel, budu spokojenej a to mi stačí! A co spolužáci, co smažej hry na procesorech od Intelu? Nic takového se nám za ty 4 roky nestalo! A ani kámošovi ne! Tak čím to je? Všichni víme!. Jen tak mě napadá taková ta úvaha, proč nikde nenajdu sestavu s procesorem AMD u takových gigantů jako jsou Autocont, HP, Dell a jiní! Źe by se jim nevyplácelo to nešťastné vyměňování nových (procesorů např.) Duronů? Pro mě za mě, oni to vědí nejlíp a možná pro to jsou tak velcí a úspěšní a taky prachatí a kdo ví co ešče! Takže shrnuto....... vlezte mi na záda do doby, než se to rapidně nezmění - AMDčkaři, seru na vás! Tak už to víte...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Xpl0jt  |  11. 11. 2001 11:36

No tak ted uz jsem se nasral uplne, proste ten kdo obhajuje INTEL je debil a ten kdo obhajuje AMD taky, proste clovek ktery fandi jedne znacce je DEEEBIL. Na AMD ani INTELU nic nevisi, veskere vyhody a nevyhody prameni pouze a jedine z chipsetu a z jeho stability, chyb a schopnosti spoluprace s ostatnimi komponenty, pokud chcete nekoho pomlouvat, tak pomlouvejte VIU, protoze na ni do znacne miry viselo a visi, to co si INTELACI mysli o AMD cili renome AMD. Reknu vam jedno, jsem debil a jsem sakra fanda do INTELU, ale ne do jejich procesoru, ktere jsou drahe - ale do jejich chipsetu, do jejich kompatibility s windozy do toho jejich karteloveho systemu. Vubec se nedivim velkym firmam jako COMPAQ, ze do svych masin derou INTELY - oni totiz usetri na opravach, usetri na problemech s nekompatibilitou a nevyladenosti desek - COMPAQ je zkratka z "COMPATIBILITY AND QUALITY" - proto INTEL. A jeste jednou at ta veta co jsem ted napsal nevyzni blbe - rec neni o procesorech, ale o chipsetech, ovladacich, podpory ze strany MS, ze strany vyrobcu HW a vubec - PROCESORY DELA INTEL SKVELE A AMD TAKY - jsou tu nejake mouchy na obou stranach, ale urcite to neni o procesorech. Mam tri kompy - dva doma, a jeden na kolejich (jo jsem jenom blby vysokolsky student) - ve vsech frni INTELY a bylo by mi uplne u riti kdyby v nich frnely AMD - muj komp musi byt tichy, mit sqelou zvukovku, velky rychly harddisk, nabusenou grafiku na praci v archiCADU a hlavne musi byt stabilni (protoze me dovede nasrat kdyz komp pocita dva dny prulet kolem domu a pak se ke konci posere). Bohuzel mi AMD nedovede zajistit tichost a stabilitu. Znacka procesoru je az uplne na tom poslednim miste a rychlost kolem 1,3 GHz mi prave ted tak akorat staci. Kdyby se u AMD postarali o vyvoj dokonalych ovladacu pro chipsety, ktere jim vyrabi nekdo jiny a neobevovaly se v nich silene chyby, tak by se INTEL asi hodne otras. Je vic nez jasne, ze pokud AMD neco neposere, tak se mu to i podari a pak vam tady napisu velkym "JSEM FANDA DO AMD A NEDAM NA NHO DOPUSTIT" - do te doby bohuzel - nemam totiz cas si hrat s kompem a vyladovat ho aby byl konecne stabilni....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  11. 11. 2001 19:14

Bohuzel mi AMD nedovede zajistit tichost a stabilitu...

Tichost??? Staci koupi dobrej chladic s kterej nerve jak vysavac, napriklad ja mam straou K6 a je hlucnejsi nez novej komp s duronem 850, kterej neni skoro slyset, teda az na hardisk, kdyz nebjezi hardisk tak mam problem zjistit jestli je pocitac vubec zapnutej

Kdyby se u AMD postarali o vyvoj dokonalych ovladacu pro chipsety...

S ovladacema pro chipsety sem nemel nikdy zadny problemy !!! Veskery problemy s chipsety Via se daji vyresit jen a pouze nastavenim Biosu, pokud ovsem vyrobce motherboardu neschova v Biosu veskery dulezity nastaveni, ktery sou dulezity pro stabilitu jak se to u neterych stava.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Killerman  |  13. 11. 2001 19:46

Chipsety pro amd stojí za hovno, a kazí méno procesorům amd. Díky problémům z via sem musel přejít zpátky na intel. Takže vyrebte pořádnej, stabilní, kompatibilní chipset.

Výkon o 20% je Vám na hov**, když trávite 3/4 času hledáním updatů, který stejně nepomůžou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 23:46

když trávite 3/4 času hledáním updatů

Jakym hledanim updatu, ja nic nehledal, nejvic problemu se vyresi biosem a pripadny problemy pod windows vyresi Via 4in1 drivery. Via neni jediny vyrobce chipsetu, je pravda ze to neni tak dlouho kdy si clovek mohl vybrat bud chipset od AMD, ktery bohuzel uz byly v dobe svyho uvedeni natrh technicky zastaraly, a nebo chipsety Via, ktery se holt musej umet spravne nastavit. Ted uz tu je nastesti i SIS se svejma sqjelejma chipsetama, takze je tu dalsi moznost co si vybrat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  13. 11. 2001 18:39

Jo, chipset se pro AMD musí bohužel vybírat hodně pečlivě :(

Ale jinak je podle mne Intel s procesory teď docela mimo :((

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Václav Melanovský  |  14. 11. 2001 08:16

Jo, chipset se pro AMD musí bohužel vybírat hodně pečlivě :(
>>No chci si koupit Athlon XP 1600+ a potřebuju ho na práci (dtp, webdesign, atd) . Cobyste mi doporuičil, abych se z toho potom nezbláznil. Zdůrazňuju pracovat ne ladit..

Děkuji 

Václav Melanovský

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  14. 11. 2001 16:07

Upřímně, teď je zrovna situace docela zamotaná, na trhu se objevila spousta nových nadějných chipsetů (VIA KT266A, nVidia nForce420D, SIS 735). Pokud by jste chtěl počítaco nejlevnější doporučil bych SIS, pokud by měl být středně výkonný a hodně integrovaný tak je nForce ideální , pokud by měl být co nejvýkonnější tak KT266A, to ale zřejmě není váš případ ... otázku stability je ovšem zatím těžké hodnotit, ta se z prvních benchmarků nepozná ...

Nejspolehlivější (a hned po KT266A nejvýkonnější) je asi čipset AMD760, z něj se však bohužel používá jen půlka (north-bridge), south-bridge bývá VIA KT133 (jeden z nejhoších co VIA pro AMD udělala). Sám vím o třech problémech s ním: nekompatibilita se SoundBlastrem Live/Audigy, interní ZIPKou a problémy s kopírováním souborů (CRC chyby!). Záleží ovšem nejen na čipsetu, ale i na kvalitě desky. Sám mám ASUS A7M266 s touto AMD 760 a VIA KT133 kombinací a i když jsem neudělal nic jiného než nainstaloval ovladače na CD přibaleném k desce naprosto žádný problém se SB ani kopírováním nemám. Interní ZIPka ovšem bohužel nefunguje (později jsem zjistil že na to existuje nějaký speciální ovladač nad 4in1 a nastavení v BIOSu ale už jsem to nezkoušel). Jinak sestavu hodnotím jako vysoce stabilní (zátuh tak 1 za dva měsíce) a to jej využívám poměrně intenzivně a různorodě. KT133 má taky trochu nižší výkon IDE řadiče, možná by nebylo na škodu dát disky na nějaký RAID řadič.

Asobně bych vám doporučoval rozhodovat se mezi AMD 760 deskou, třeba mojí A7M266 (I když je problém se ZIPKou, je to dle mých skušeností problém jediný), nebo nějakou z těch nových s KT266A, zajímavý mě připadá například ABIT KR7A-RAID (Doufejme že se všechny chyby z KT133 podařilo opravit... ).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  11. 11. 2001 13:14

jen jedna otazka....meli na tom CPU ti spoluzaci chladice ???? Ono, jeste jsem nevidel prehratej CPU z Dukena .... :)))

reakce na prispevek xpl0j (promin pokud to pisu spatne, nezapamatoval jsem si to)....mam na kolejich (zdravim "kolego" :) AMD (Durona), na nem w2k a za tech 5 mesicu co mam w2k mi nespadly...a tichost...myslim, ze jej mam hodne tichej - timto nechci rikat, ze je AMD super atd., ale za sve penize jsem spokojenej...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
johnn  |  10. 11. 2001 18:54

Pro Xpl0jt :  Souhlasím. Jak AMD tak Intel mají své přednosti a zápory. A to je snad dobře, protože každý si může podle toho vybrat. Pro někoho je důležitá cena, dalšímu imponuje  max. frekvece, pro někoho nasazení v serverech atd.

Když jsem si asi před pěti měsíci stavěl nový komp, tak po zvažování co na tom budu dělat a čím, bylo jasné , že to může být jak platforma AMD tak Intel. Moje volba byla  AMD, ale ne proto, že je levnější, nebo že bych si myslel, že je ve všech parametrech  lepší než Intel, ale proto, že jsem velmi háklivej na monopolní manýry Intelu a jemu podobných. Taky Vám třeba přišel pytel s kazetou ? To byl samozřejmě Microsoft, ale jestli si vzpomínáte, tak třeba Intel, když vyšel s P III, tak v procesoru byla implementovaná funkce, která odesílala interní informace o uživateli. Pak po ostudě toho nechali.

Já tímto chci jen říci, že konkurence je nesmírně důležitá jak pro vývoj v daném odvětví, tak také proto, že nevzniká monopol. Pokud by tady nebylo AMD nebo někdo jiný, jak by asi teď vypadaly procesory  Intelu a kolik by stáli. Já AMD fandím, že se nedalo a z odepsané společnosti se stal rovnocený konkurent. Mám volbu a to je pro mně důležité. Ten můj důvod , který na těch pomyslných vážkách rozhodl mezi Intelem a AMD zřejmě nebude tak častý u ostatních zákazníků, ale časem třeba budou společnosti jako Intel či Microsoft nucené změnit také chování vůči nám všem a nemyslet si, že si mou dovolit cokoli. /Thunderbird 1.2@1.3, Abit KT 7A, HDD 2x IBM 40 GB GXP  v RAID 1, 512 MB SD RAM PC 150 atd/

Zdravím

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  12. 11. 2001 11:32

>tak v procesoru byla implementovaná funkce, která odesílala interní informace o uživateli. Pak po ostudě toho nechali.

Hmm, nic takoveho tam nebylo... :)  Podle vas to ta P3 posilala bezdratove nebo jak?  Procesor mel akorat seriove cislo a soft si ji mohl precist... jenze ta funkce sla stejne v BIOSech vypnout...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Xpl0jt  |  10. 11. 2001 14:34

Ani jeden z taboru nema pravdu - jsou proste veci ve kterych jsou lepsi AMD a veci ve kterych jsou lepsi INTELY.  Uz je to tak - AMD je lepsi cena, ale zase to kompenzuje topenim a narocnosti na OBSLUHU (proste srac do AMD nikdy nemuze). Na druhou stranu, pri koupi INTELU vite, ze se s tim nebudete muset srat a vse pojede jak ma, proste zasunete, napatlate, priplacnete chladic a hura do boje - to je ten priplatek. Neberu lidem, co si doma ladi svoji oktavku, ze muzou jet stejne rychle jako ja v bavoru za ctvrtinovou cenu - ale nabizi se otazka proc????

Tak tedy naposled - BEZPROBLEMOVY INTEL PRO BOHATE, AMD PRO SOCIALY. Chodi to tak ve vsem a vzdycky to tak bude, ze ti chudsi, kteri nemaji na drachsi veci TEM bohatsim neustale dokazuji, jake delaji skvele levne nakupy. Proste lidem, kteri maji cas na hrani si s blbostma, cely den vysedavaji u kompu a je to jejich zivot jsou pocitace doporucuji INTEL. Ja si chci uzivat sveta, zbastlit do kupy komp s INTELEM za ctvrt hodky, za deset minut na nho nainstalovat windoze 98, lehce ho pretaktovat a vic se o nej nestarat....

...ODVALTE SVA TELA OD TECH ELEKTRONICKYCH OBLUD, UZIVEJTE ZIVOTA, NAJDETE SI ZENY A SERTE NA ZBYTECNE HADKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

muj aktualni komp: celer 950@1300 - ma sice sedesat stupnu, ale ten rok nez ho vymenim to prezije

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  11. 11. 2001 11:36

AMD je lepsi cena, ale zase to kompenzuje topenim a narocnosti na OBSLUHU

To je pravda, pokud je to s chipsetem Vai. Ne AMD ale chipsety Via jsou ty problemy, me trvolo dost dlouho nez mi pcitac behal tak jak chci (rychle a stabilne). Pred mesicem sem stavel Durona 850 s deskou ktera ma chistet SIS 735 a to se neda s chipsetem Via vubec srovnavat to je jako nebe a dudy. Proste sem to postavil a jede to rychle a stabilne bez zbytecnejch problemu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomas Banovec  |  11. 11. 2001 12:27

Takze co sa tyka narocnosti na obsluhu, tak s tym by som sa hadal, lebo napr moj Duron 800 bez ako hodinky a zlozenie celeho PC nebolo dlhsie ako 30 minut - a to som sa s tym este pekne pohral... Inac by to bolo este kratsie. Od prveho spustenia slape bez problemov.

PS. preco si si kupil Celeron a nie plnokrvne Pentium III alebo 4 ? Ved Celeron je tiez pre "chudobnych socialov".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomas Banovec  |  11. 11. 2001 12:31

A este som zabudol, mam VIA chipset, na ktory som akurat stiahol 4in1 4.32 a neskor 4.35 (ten ani nebol treba) a ide to jak vino, takze no problem so stabilitou ani po tyzdni spustenych Win2000

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Bohumír Sýkora  |  10. 11. 2001 12:31

Mám dva počítače. Na tom prvním mám P3 500 a mám ho již přes rok. Vím že je to již starší procesor, ale napíšu svojí zkušenost. Prostě nevydržel déle než půl roku a odporoučel se do věčných lovišť. Naštěstí byl ještě v záruce. Podotýkám, že procesor nebyl nikdy přetaktovaný a provozoval jsem ho na BX440 čipsetu od intelu.Takže řeči o tom že intel je nej ve spolehlivosti si strčte do pr...    Na novém počítači mám 1,1 thunderbirda  a i když jsem ho zkoušel přetaktovat na 1,3 Gz tak chodil. Cena 3500 včetně daně. Nevím co si víc přát

         S pozdravem Bohouš

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Miroslav Remo  |  10. 11. 2001 01:48

AMD nenici INTEL, Intel je zatial 100x vacsia spolocnost ako AMD. Ci sa dnes rozhodnete pre jedno ci druhe....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DeVito  |  10. 11. 2001 00:01

Ta diskusia o zasluzených či nezaslúžených tituloch je sice zaujimava   ale ja by som sa rad vratik k clanku.
Zaujimalo by ma ako sa budu menit sokety pre jednotlive procesory.
Ked si teraz kupim novu dosku, co do nej okrem palonima a morgana dostanem.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Břetislav Černík  |  10. 11. 2001 01:41

Na to se muzes zeptat akorat tak vestecke koule. Me na to AMD neodpovedelo. Odpovedelo na to takovymi temi typickymi bludy, ze budou podporovat vyssi procesory. Ale do ktere technologie zarucene jeste ano, to ani nahodou. Je otazkou, zda thorougbred s 013mikr technologii budou vubec behat na soucasnych deskach. Ostatne i kdyby odpovedeli ze ano, tak to bude stejne s nejvetsi pravdepodobnosti kec. Pred vice nez rokem jsem se jich ptal, zda thunderbirdy a durony pracujou v SMP. Odpovedeli ze oba typy procesoru podporuji SMP a desky budou v dohledne dobe. Dohledna doba se protahla na rok a oba procesory udajne SMP nepodporuji. Tak by me zajimalo, zda oficialne lzou ted nebo pred rokem.

Co se tyce srovnani s Intel versus AMD.

Prijde mi to srovnavat jako RolsRoyce s jakousi spatlaninou typu podvozek a motor Ferrari, karoserie Trabant. Chapu majitele rols roycu, ze jsou nasr.., kdyz je takova spatlanina predjede a oni jim muzou koukat akorat tak na zadek. Na druhou stranu si tipnete, ktery ridic prezije bouracku.

Co se tyce kompatibility ruznych patic, tak mam slot 1 a ten sel bez problemu na celeron I i II, pentium III. Zda pujde na tualatin tezko rici. Asi tu nebude zadna technicka prekazka, spise problem obchodni politiky intelu(patenty). Musim uznat, ze ty sloty byly u vyrobcu desek vzhledem k moznostem upgrade asi opravdu nepopularni. Prechod na socket je dle meho nazoru krokem zpet. Uz jenom z titulu toho, ze pameti se zrejme budou muset konstrukcne priblizovat k procesoru. U slotu je casem bylo mozno integrovat primo vedle procesoru nebo na druhou stranu slotu atd. U socketu si o necem takovem muzete nechat akorat tak zdat.

Ted mam socket A a velmi se obavam, ze 0.13 technologie bude chtit opet novou patici, podobne jako prechod ze slotuA na socket A, pripadne novy chipset. (Athlon XP na KT133 je zrejme sebevrazda)
Co se vykonu tyce, tak je opravdu vyssi. Ale nejsem si jist, zda to navyseni opravdu nalezi jen procesoru, nebo predevsim o 50% vyssi frekvenci pameti. Co se spolehlivosti tyce, tak ta je opravdu sporna. Tezko rici, zda za BSOD muze procesor, deska, pameti, pridavna karta, ovladac, OS, ci skvrny na slunci. Ale kazdopadne neni to nic neobvykleho (zhruba 1 za 2 dny). Ostatne to nebylo nic neobvykleho ani u Intela.

Dalsi nevyhoda pro AMD je v tom, ze se ho neda moc dobre zbavit. Intel sel v bazaru vetsinou pradat. O AMD se to uz rici zrovna neda.

PS rubacum
Zkuste si zahrat sitovou mlaticku. Mozna Vam to sklidni hormony.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  13. 11. 2001 18:29

BSOD 1 za 1až2 dny?! To nepovažujte za normální, u mě je to tak 1 za 1až2 měsíce (Thunderbird 1,2 ; dřív Intel PIII zhruba taky tak).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bakalář  |  09. 11. 2001 23:42

Teda tady se nám diskuse opravdu rozjela. Já vás lidi nechápu, každej se vytahuje jak jeho celeron (či P4) nebo duron (či XP) je super nejrychlejší a stejně je to jedno. Každej ať si koupí na co má. Pokud někdo chce dát víc za INTELA, tak je to jeho věc. Docela mne udivuje jak si tu každej léčí komplexy. Píšou sem puberťáci, kteří za život viděli jedno pecko a myslej si, že spolkli moudrost světa. Co se týče tý nekompatibility AMD, tak bohužel o tom něco vím a protože dělám do videa, tak jsem nucenej mít INTELA. Na druhou stranu, kdybych chtěl hrát jenom hry (na což není čas), tak bych asi šel do AMD. Někdo to tu už řekl - za málo peněz hodně muziky. Ale co se mne týče, pokud na tom chcete opravdu profesionálnějc pracovat, tak INTEL.

Toť je můj názor a prosím ty puberťáky, ať si svoje infantilní názory nechaj pro sebe. Protože hlavně díky nim tento server ztrácí na kvalitě.

P.S. Nečetl jsem to po sobě, tak doufám, že nějakej šťoura nebude počítat překlepy, ono totiž když člověk píše všema deseti, tak se to občas stane. Nezobu dvěma prstama jako 3/4 národa...........jinak všem přeju, ať jim jejich počítače fungujou, ať je to AMD nebo INTEL.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 18:46

Hmmm... fajn! A nakonec se ještě dozvím, že jsem puberťák, který za celý život viděl nějaký "jedno pecko"... chjo...

Prosím Vás... Co -že je tohle za server?!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honza  |  09. 11. 2001 22:23


window.open=PrxRealOpen;
A. Bohacku ty seš debyl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ing. Ales Bohacek  |  10. 11. 2001 08:30

Hlavne ze vy jste strasne chytry. Kazde male dite vi, ze "debyl" neni vyjmenovane slovo
windowopen=PrxRealOpen  to je jako co? To jen potvrzuje, ze jste dalsim nestastnym majitelem procesoru Amd, protoze kvalitni CPU od Intela nemuze pripustit takovouto hovadinu. Preferujti stabilitu, vykon, spolehlivost, kvalitu - to vse predstavuje Intel na rozdil od ubohych EMULATORU od Amd.

ing. Ales Bohacek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
drticz  |  10. 11. 2001 12:11

skvela prace s barvickami pane inzenyre 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  10. 11. 2001 19:41

stabilita...snad, vykon....u P4 ???? haha, spolehlivost....na Winamp asi jo :), kvalita...pod cim si predstavujete kvalitu ? Ze kdyz se vam zahreje CPU, tak vam klesne jeho vykon ? Zajimave....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  10. 11. 2001 21:17

Bohacku na tebe ten debyl sedi, ty se debil a jeste natvrdlej

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Dudek  |  10. 11. 2001 23:44

. Vidím, že je tady diskuze tvrdá, ale prosím nezacházejte tady do krajnosti. Jsme přeci slušní lidé. Diskutovat nikoliv se hádat. Prosím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  11. 11. 2001 13:03

Ale pane Dudek....my diskutujeme....o debilite pana inzenyra

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Acer  |  11. 11. 2001 14:31

Ano, diskuse vypadá už hodně tvrdě. Přesto bych si dovolil přisadit (i za cenu toho, že budu označen za ydyota ):

Prodávám kompy koncákům, malej krámek pro normální smrtelníky, pro lidi z ulice. Podotýkám, že jsou to značkový kompy od ABM (pls, neveďme diskuzi, zda Brave, Leo, Monsoon, Comfor atd. jsou nebo nejsou značky, já je považuju za značky). Od Vánoc loňskýho roku prodáváme řadu Electra8000, která je směřovaná jako herní mašina a je na AMDčkách. Jednoznačně je to nejprodávanější řada počítačů (samozřejmě se mění konfigurace s dobou, ale určení a AMD zůstávají) u mně na krámě. Za relativně málo peněz dostatek výkonu pro normální ksichty. Kupodivu v centrále ABM prodávají mnohem více Electer9000 (Pentia III a 4). Důvod? Jiná klientela, převážně podniková PC.

Takže si myslím, že každý si může vybrat a to je to důležité.

 

Možná budoucí ydyot Acer

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  11. 11. 2001 19:27

Jo kazdej si vybere co mu vyhovuje. Ja napriklad nemam jediny duvod investovat do pocitace s procesorem Intel, protoze mi nemuze nabidnou vic nez AMD a navic je levnejsi. Napriklad P4 ma proti Athlonu XP vyhodu v tom ze podporuje SSE2, ale k cemu to je kdyz to podporuje minimum programu. A ze ma Intel ochranu pred shorenim procesoru ??? Vzdyt mam na procesoru chladic a to s dost velkou pasivni casti, takze i kdyz by mi odesel vetracek tak se procesor jentak neupece, sice teplota stoupne, ale nad urcitou teplotu se pocitac stejne vypne a ja vim ze se neco deje (zkousel jsem odpojit vetrak z funguje to). Dal uz na Intelu nevidim vubec nic v cem by byl lepsi nez AMD. Je pomerne normalni ze firmy kupujou Intel, protoze vetsina sefu ani nevi ze taky neco jinyho existuje, navic prodejci pocitacu firmam vzdycky nabidnou drazsi sestavy, protoze na tom vice vydelaj. Normalni clovek holt vic kouka na to co ho to bude stat a tak je jim celkem jedno jestli to je Intel, AMD nebo Via hlavne ze to ma co nejvic MHz a je to levny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nakadah Al Jaffa  |  11. 11. 2001 20:43

Alesi priznej si to. Bijes se vetrnymi mlyny. Tady je to zbytecne. Sem rad ze tady ma nekdo svuj nazor a neni jak blba ovce. Ale uz to vzdej. Nema to cenu. Nech je at si veri svym bludum. facta sunt potentiora verbis.
Nak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ing. Ales Bohacek  |  14. 11. 2001 12:57

ing. Ales Bohacek = debyl, debil, debyl, debil, debyl, debil, debyl, debil, idiot, ...

debiling. Ales Bohacek    debiling. Ales Bohacek     debiling. Ales Bohacek

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Toman  |  09. 11. 2001 18:17

Prectete si podtitul clanku Nema pan autor ponekud vychylene predstavy o case? Dnesni vecer terpve bude, ze jo?

Zdravi P.T.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jf  |  09. 11. 2001 18:06

Já jsem za několik let vystřídal:

AMD K5 100@120MHz

Intel Pentium100@120MHz

Intel PentiumPro 200@233MHz

AMD Duron 800@900MHz

AMD Duron 900@1000MHz

v této řadě procesorů jsem nikdy nezaznamenal vážné problémy. Jak Intel tak AMD fungovali bez problémů a fungují jinému majiteli dodnes.

Naprosto nechápu, kde berete údaje o topení AMDček. Můj Duron900 topí max 39 stupňů, přetaktovaný na 1GHz potom 45 stupňů (půjdeme výš). Přitom výkonově potluče (s VIA KT133) mé služební Pentium3 1GHz za trojnásobnou cenu.

AMD je současnost, uvidíme co koupím příště.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivan Strakoff  |  10. 11. 2001 00:23

Mam Durona 800 na 948 a jede pri 46 stupnich. 8x116. 1.725V proc,3.50V core. Zatim ani jeden sek. Bezi mi nonstop modus, Seti@home a kdyz jsem u nej, tak jeste mp3,icq,audiogalaxy a kupa IE. deska abit kt7a. takze to jde jeste vys.ja to totiz zatim nepotrebuju. tos nemusel menit procak,stacilo si pohrat s FSB(nebo multipl.,ale to uz neni takova jistota)

A Ad AMD a P4 - Jeden FAKT, ktery nelze vyvratit - Kupte si cokoli od Intelu a pokud budete chtit za pulrok nebo rok upgradovat, mate 90% jistotu ze budete muset vrazit i velke prachy do nove desky. A AMD (priklad - ma stara dobra Abit KT7A) staci pro durony, atlhlony i athlon XP. Cili rok a pul je minimum, po kterem se musi menit deska pro upgrade - nemluve o vyssich cenach procaku pentii. Taxi to prosim spocitejte a pak mi reknete, co je lepsi

A navic - ted v te zime mi pocitac po pretaktovani durona je krasne teply, takze pokud jeste zvysim FSB a napeti mam plnohodnotne topeni. - dalsi plus pro AMD:)))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  12. 11. 2001 10:56

Mno ono totiz kdyz to cidlo neni interni, tak casto meri vselijak... tezko se bude dotykat zrovna tim referencnim zpusobem :)  Obcas me nekdo fakt dostane, kdyz mu nejaky thunderptak prej nedela ani 30 stupnu :))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
R.Marvin  |  13. 11. 2001 18:30

presne!
ked som osadzoval do svojej Abit KT7A Atlona
tak v mieste kde sa malo cidlo dotykat puzdra CPU
bolo izolovane prelepenim dvoma
papierovymi nalepkami. Asi podla SK normy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AQUAdUSt  |  09. 11. 2001 16:50

Rad by som vedel za aku cenu si si toho svojho celeronka900 kupil. Stavim sa ze si zanho vyhodil minimalne tolko, co stoji Duron 1GHz. A tento Duron by tvojo Celeronka doslova rozparal.  Neviem co mas proti AMD, ale mne sa AMD paci, uz len kvoli tomu ze za svoje procesory nechce tolko prachov a pritom ich procesory maju ovela vyssi vykon ako Intelacke. Zober si napriklad AMD Athlon XP, ktory P4 rozflakol takmer vo vsetkych testoch. A taktiez Duron je vykonnejsi ako Celeron o celu triedu. A co sa tyka toho horenia procesorov, ked AMD robi procesory, tak nepredpoklada, ze by nejaky somrak daval pocas behu z neho dole chladic!!!! Ta tepelna dioda reaguje len ked sa vypne ventilator, co nie je nemozne, takze sa nikto o svoje AMD-ecko bat nemusi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Havlas  |  09. 11. 2001 21:38

Docela dobře se bavím, je to super, jak si navzájem jdete po krku, ale něco ze života. Přišel kámoš, že chce novej komp, že má rád Intel, ale že na P4 nemá. Ta jsem mu navrhnul Celeron 1,2 GHz Tulatain, to je celkem dělo, ale sakra do čeho ho dát ? do 815 ? vždyť nemá podporu DDR, prostě nemám podvozek pro Intel, nakonec jsem skončil u durona 750@1GHz a VIA 266A, až bude.

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  10. 11. 2001 19:37

Na co chces davat na Celera DDR ? Pokud se nepletu, tak brzda pametoveho subsystemu u PIII atd (nemluvim o P4) je uzke hrdlo v propustnosti CPU....tam ti DDR nepomuze...je ale mozne ze se pletu a ze tohle co pisu se jiz na Tualiny nevztahuje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nakadah Al Jaffa  |  11. 11. 2001 20:39

Pochynuju ze by si neco rozparal tupym nozem a pomalu. Muj obycejny Celeron II 633@980 je srovnatelny s vykonem (v celociselnem bez pomoci instrukcni sady) s athlonem 850. Takze pochybuju ze by osekany athlon 950 (duron) nejak moc paral celerony o 100 mhz pomalejsi. Ani DDR ti moc nepomuze. sem ochoten pripustit tak 15-18% vykonu navic oproti celeronu. A nezapomen. Srovnavej jen procesory se stejnou instrukcni sadou. Jinak sou testy k nicemu.
Nak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MarKo  |  09. 11. 2001 11:26

Hovada aMD je in a intel out

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Navy  |  09. 11. 2001 11:10

Ja bych nikomu neupiral pravo kupovat procesory Intelu. Kdo chce proste mit doma drahy procesor na vysoky frekvenci s bidnym vykonem a s moznosti nuloveho upgrade-u (zname politiku Intelu ze?), at si klidne P4 koupi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  09. 11. 2001 12:52

Jsem zvedavy, jak upgradnes CPU na VIA shitset KT133  

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  09. 11. 2001 13:52

Pokud mám AMD 760 north-bridge tak mě stačí upgrade biosu :)

To mě připadá docela výhodnější než si muset kupovat novou deslu pro northwooda, ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Navy  |  09. 11. 2001 14:01

Nechces snad tvrdit, ze nebezi Athlon XP na desce s VIA KT133?  

Jinak jak jste si jiste vsichni vsimli, uhodily mrazy a ja uvazuju o nejakem primotopu a jako nejlepsi vysel v testu: Intel, 2.00 GHz -- 75.3 W (478) !!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Eagle  |  10. 11. 2001 21:02

Pentium 4 2GHz má tepelný výkon 100W, ne 75.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
_  |  12. 11. 2001 01:47

Presne tak!  Ale co je horsi, takovydle dezinformace se sirej fsude a kazdej se s tim ohani jeste jako argumentem pro P4  jinak se mrkni po utilitce RADIATE na vypocet tepelnyho vykonu a tam jsou u P4 psane jeste nizsi hodnoty! Asi tak dvojnasobne - jim musela snad psat kupa lidi, vcetne mne - sem zvedav, jest-li to opravej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Navy  |  12. 11. 2001 09:46

Sorry, ale ty informace o tom tepelnem vykonu jsem si nevymyslel, ale nasel na PC-Tuningu.

Je fakt, ze mi pripada, ze tendle sever (nebo spis jeho redaktori - no dobre nekteri) kopou ligu za Intel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  12. 11. 2001 10:52

Nemá, má těch 75,3W (viz datasheet). By me zajimalo ktery AMDckar s tou teorii o 100W prisel prvni :)  Kazdopadne zda se siroce prijimana :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Eagle  |  12. 11. 2001 14:27

Ale kdepak, má těch 100W. Přečtěte si pod tabulkou v dokumentaci odstavec:
The numbers in this column reflect Intel’s recommended design point and are not indicative of the maximum power the processor can dissipate under worst case conditions. For more details refer to the
Intel® Pentium® 4 Processor Thermal Design Guidelines.

a pak se v příslušné jiné dokumentaci se dozvíte, že TDP v datasheetu P4ky je jen 75 procent max. výkonu (u všech ostatních procesorů se vždy uvádí max. výkon). Jestli nevěříte, tak si spočtěte 55A * 1,75V (to je 96W). P4ka 2GHz pro S478 má ještě o pár ampér víc. Takže těch 100W je realita.

Je to jednoduchý chyták na ty, co to nečtou dost pozorně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  12. 11. 2001 14:50

Tak se omlouvam, to jsem si nevsiml :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Eagle  |  12. 11. 2001 22:12

V pořádku, je víc lidí, kteří si toho nevšimnou a my jsme tady, abychom říkali pravdu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lacix  |  09. 11. 2001 11:07

Pred časom sme postupne vo firme prešli na AMD. Stanice aj servery. Nešlo o ideológiu ani o značku (v časoch K5 a K6 sme kvoli lepšiemu pomeru cena/vykon a aj spoľahlivosti kupovali Intel).

Teraz rozhodovala cena, a v čase nákupov aj už existujúca podpora 133MHz FSB (u servrov aj DDRAM). Spoľahlivosť sme očakavali nie kriticky horšiu ako Intel.

V celej firme sme (zatiaľ) nezaznamenali ani jeden problém (ani na MS, ani na Linuxoch) . Toto je prax.

P.S. Možno je to preto, že na procesory dávame chladiče (aj na Intelovské) .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dark One  |  09. 11. 2001 11:33

Naprosto přesné!!!

Lidé kteří zde vykřikuji AMD je lepší! nebo Intel je nej! mají pravděpodobně jen pocit, že musí něco říci nebo mají potřebu ventilovat zde své zvláštní stavy a negativní pocity vůči jiným lidem (webům) . Proto stoprocentne hodnotím krátké jasné a PŘÍNOSNÉ příspěvky typu tohoto. Bravo - lacix!

Jinak mám doma Durona a nestěžuji si na nestabilitu - jen bych vítal něco co uchladí pasivák . A to případ pentií není... hehe... Ve firmě montíme tak půl napůl - když je to klientovi jedno napereme tam celera qůli tomu, že s ním technici nemají tolik ladění (flash BIOSu, Viácký Drivery atd...) Pokud ale příjde známý že nemá prachy na rozhazování, ale rád by aby mu to "trhalo asfalt" - nacpu mu tam "čundrptáka" a ve všech běžných aplikacích (snad mimo FOXku což nechápu - ale hlavně v hrách) dá chudákům P4kařům lidově řečeno "na prdel".

Ať žijí levné a qualitní procesory!!! (bude-li jednou takový Intel - půjdu do něj)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dusan Bolek  |  09. 11. 2001 12:16

No ono to bude i tim, ze mate nizsi naroky na vykon. Jinak byste tezko mohli dat AMDcka do serveru. AMD ma CPU pro serveru jen na velice low end urovni, takze vykonny server nad nimi tezko postavite.
Ale je jasne, ze na nejaky souborovy server pro dvacet useru to staci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ing. Ales Bohacek  |  09. 11. 2001 11:02

Mohu konstatovat, ze Intel ma mnohem vyspelejsi technologii nez Amd. Nezvratnym dukazem je vysoka frekvence ktere tyto procesory od Intelu dosahuji.  O tom se muze Amd jenom zdat. Zarputili Amdckari si ted budou trhat vlasy, protoze Intel dosahuje lepsich vykonu nez Amd .

Proc se montuji Intel P4 do sestav Compaq, HP, apod. Protoze Intel je: kvalita, rychlost, spolehlivost a nizka cena vzhledem ke spolehlivosti. Amd je pouhy kopirovac technologie Intelu a tak jsou Amd procesory pouze emulatory Intelu .

Nastesti pro ty chudaky co maji Amd ted bude zima, takze si budou moct chladit jejich pretopeny emulatory v zavejich snehu .

Takze: Amdckari, uz je to tak jste  pozadu vzhledem k Intelu, tak si nenamlouvejte, ze mate lepsi emulator.

 

Ing. Ales Bohacek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
h0das  |  09. 11. 2001 11:56

vazeny pane inzenyre!

rad bych reagoval na vase vytky ohledne vykonu intelu versus amd.

provozuji doma p4@1500mhz (478pin, rimm) a amd tb@1300mhz (100mhz fsb). pouzivam to mimo jine na zalohovani vlastnich dvd disku na cd.

pokud se tyka amd tak ten je schopen udelat pri dekodovani dvd 13 fps, zatimco intel nejakych 11. pak dalsim krokem byva prevod ac3 streamu do mp3. a tady je intel totalne v pr....! amd ten ztream dekoduje cca 4nasobnou rychlosti, intel 0.9 (!) nasobnou! coz mi prijde na nejnovejsi (a nejlepsi :) procesor docela hrozny. nehlede na to, ze pentium 3@900 mhz bylo dekodovani ac3 streamu schopny delat cca 2nasobnou rychlosti.

uznavam, ze je to jenom mala cast toho, co muzou pocitace delat, ale myslim, ze to, jak rychle se s tak narocnym ukolem dokazi vyporadat o necem svedcit bude. na druhou stranu hry na obou pristrojich behaji celkem svizne ;)

p4 ma vyhodu v tom masivnim chladici-staci tam vetrak s 2000 otackama a jde to v pohode uchladit i v miditoweru. a hlavne-nehluci to! docela me ale nastvalo ze jsem musel za 2000 kupovat novej zdroj.

ja sam nejsem zarputily amdckar ani intelar ale momentalne prave diky "vykonu" p4 jsem priznivcem amd.

h0das

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
BlackRider  |  09. 11. 2001 12:22

p4 ma vyhodu v tom masivnim chladici-staci tam vetrak s 2000 otackama

mam Durona 750 a koupil na to chladic CoolerMaster 6I31, ale ten rev se nadal poslouchat. Tak se originalni asi 5x5cm s 6000 otackami vetrak odmontovat a namontoval 8x8cm s 2000 otackama. Asi nemusim rikat jakej je rozdil v hlucnosti a teplota procesoru ani po 2 hodinovym zatizeni procesoru na 100% nestoupla nad 47 stupnu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
inq. Ales Bohacek  |  09. 11. 2001 18:56

Vy jste dalsi z tech, kteri potvrzuji ze Amd topi  jako blazenMoje  P4 na 2,2GHz uchladi bez problemu originalni vetracek pri teplote 42°C.   Kdybyste pustil na tehle frekvenci Amd, tak shori hned po zapojeni, nebo ho musite chladit liquid nitrogenem  To dokazuje velikou vyspelost Intel procesoru, ze takoveto frekvence zvladaji bez jakychkoli potizi, a to vas strasne stve. To si kazdy zarputily Amdckar musi kupovat EXTRA VELKY A TICHY VETRAK ?  Co se nam to tady snazite namluvit, my jsme obycejni uzivatele a nebudeme rvat  na procesor vetrak, ktery se dava na chlazeni  vykonovych zdroju nebo PC skrini.  Uz je mi z toho opravdu na nic, jak se nas snazite presvedcit, ze bezny uzivatel musi  pouzivat takove FUKARY misto obycejnych vetracku. P4 ma velkou vyhodu v tom plechu, ktery ho prekryva. To jste nebrali pri hodinach fyziky, ze teplo se predava salanim?  Proto staci u P4 mensi vetracek, protoze je

tam vetsi stycna plocha mezi chladicem a procesorem. Proto se teplo lepe odvadi. 

Neni se tedy nemuzete divit, kdyz u Amd pri te jeho plose jadra velikosti hrebikove hlavicky vznika obrovske teplo, ktere nejde beznym vetrackem uchladit  !! Nehlede na to,  ze muzete  ulamal ruzky na procesoru pouhym nasazenim chladice   Tomu vy rikate procesor?  A nezminuji se take o tom, ze vam muze toto topne teleso zapalit PC a od PC cely dum muze vyhoret a od pojistovny nedostanete ani floka, protoze pojistka se vztahuje jen na zivelne pohromy   shoreni CPU neni  zivelna pohroma a tedy nemate narok ! Proste si zarputilci od Amd uvedomte, ze Intel predstavuje SPOLEHLIVOST, STABILITU, NEMA PROBLEMY S TEPLOTOU, PODAVA VETSI VYKON NEZ Amd a nemuze vam znicit obydli. Pro co se tedy rozhodnete?  Ja jsem se rozhodl a nelituju toho.

ing. Ales Bohacek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MAGIC  |  09. 11. 2001 20:15

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  09. 11. 2001 20:45

P4 ma velkou vyhodu v tom plechu, ktery ho prekryva.

To je ale blbost, je mnohem lepsi kdyz se teplo z procesoru odvadi primo do chladice a neplete se tam nejakej shitovej plech jako to ma intel !!!

A nezminuji se take o tom, ze vam muze toto topne teleso zapalit PC

Proc by mi mel procesor zapali PC, normalni clovek ma na procesoru chladic a procesor se nema sanci zahrat na takovou teplotu aby shorel. Kdyz je ovsem nekdo debil, kterj neumi na procesor nasadit ani chladic tak ma smulu. Pak at si koupi ten shitovej Intel kterej uz neumi vyrobit ani poradnej procesor (i kdyz to novy pentium III neni spatny, je to nejlepsi procesor, kterej intel za poslednich 5 let vyrobil, akorat ho nemusel hned pohrbit).

SPOLEHLIVOST, STABILITU, NEMA PROBLEMY S TEPLOTOU, PODAVA VETSI VYKON NEZ Amd a nemuze vam znicit obydli.

Me nabidne spolelivost, stabilitu a nejvetsi vykon AMD (Intel mozna spolehlivost a stabilitu, ale ten vykon je u P4 ubohej), problemy s teplotou taky nema a obydli mi taky neznici.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
_  |  10. 11. 2001 01:02

Ty ze ses inzenyr?  Jako ftip dobry a co delas? Lesak nebo ekonom? Mas asi v hlave nasrano, nehlede na tvuj detskej projev, hehe - ses prikladnej kus blba, leda tak, ty inzenyre!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
weoipkdjfdik  |  10. 11. 2001 13:56

hlavne ze pise velke pismenka ten asi bude robit v marketingu))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nakadah Al Jaffa  |  11. 11. 2001 20:29

Tot pravda. Integrated heat spreader - ten plech je lepsi nez primo
kremik. Mel sem THermaltake Golden Orb (kroucak) a pekne sem si prvnim nasazenim poskrabal svehop celerona. Ted mam CoolerMaster EP5-D6I11,
chladi super, ale az sem mel strach jestli chip nerozdrtim. Ta spona je strasne tuha. Dokonce se obrys chipu vtiskl do hliniku.
Takze vivat I.H.S.
P.S.: quot homines, tot sententiae , kolik lidí, tolik názorů.

Nakadah

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SYKY  |  12. 11. 2001 09:42

Ach jo dalsi magor ( jine slovo ¨me nenapada) , zaprve  je zajimave ze prave Intel nuti vyrobce desek pro specialni layout tak aby bylo kolem patice opravdu hoooodne mista na veliky chladic

za druhe P4 EMITUJE VICE TEPLA NEZ ATHLON , kdo neveri muze se podivat na W prikon energie a vyzarovani tepla , coz je oficialni informace intelu ( jen pro zajimavost P4 na 2GHz ma pri maximu 100 - 105 W  , Athlon je dle verze od 65 - 85W )

za treti pokud P4 zjisti vyssi teplo nez je prijatelne snizi interni takt dokud nezchladne ( neni to vetsinou pozorovatelne ale je to tak )

zdar LAMER

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  12. 11. 2001 10:40

Zdar LAMERe, Intel v datasheetu k P4 uvadi 75W u 2GHz verze, kdes nabral tech 100W?  Dik za odpoved.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 10:56

No třeba je to dobrej vtip... no... nebo spíš nevim :o)

Nikdy! zdůrazňuji NIKDY bych si nekoupil procesor značky AMD! Mám k těmto čipům fóbický odpor. Mám obyčejného Celerona a jsem spokojen, ale nemůžu tvrdit takový nesmysl, jako že Intel je výkonnější než AMD, protože to není pravda!  A to snad dnes ví každé malé dítě... Na to nemusíte být odborník.

A přesto zopakuji. AMD si nikdy nekoupím!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
miro  |  12. 11. 2001 14:37

Inžinierko, prečo nepíšeš ešte väčším a farebnejším písmom tie nezmysly!!!
Väčšia styčná plocha znamená len lepší prechod tepla medzi procesorom a chladičom, odpadové teplo je u toho tvojho hriankovača ešte vyššie ako u Athlona XP 1900+. A odpadové teplo rozhoduje o veľkosti chladiča. Že je vetrák tichý alebo hlučný je druhá vec - otáčky a priemer robia svoje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  12. 11. 2001 15:11

Vážený pane inženýre. Vaše debilita mně bohužel nutí krátce reagovat: 1. AMD Athlon-Duron NEKOPÍRUJE Intel. V době svého uvedení na trh používalo sběrnici SLOT A s tvojnásobnou datovou propustností na 1 takt (lic. Alpha). Intel ne. Vnitřní návrh AMD CPU je naprosto odlišný od Intelu. Možná jste si přečet (nebo nechal přečíst) srovnání historického CPU Am386 vesrus Intel 386. Tam se skutečně jednalo o plagiát a tento názor si zachováváte dodnes. Velikost  chladiče je závislá na množství emitovaného tepla a je přímým důsledkem vlastností jednotlivých CPU. Když budete srovnávat automobil s motocyklem, taky motorce nevyčtete, že na ní zmoknete. Je to její vlastnost. Vrcholem všeho je ovšem Vaše věta o předávání tepla sáláním. Předávání tepla mezi CPU a chladičem sáláním je silně nežádoucí a omezuje se pomocí teplovodných past, lapováním a podobně. Osobně mám pocit, že jste tak 12-ti letý parchant, který neví co mluví. Pokud jste skutečně Ing, je mi líto těch peněz, co stálo Vaše studium. Hezký den.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
CyberLucas  |  09. 11. 2001 12:10

No být vámi, tak se nakonec raděj podepíšu bez toho titulu ing., protože podle toho jak jste napsal Váš příspěvek, bych řekl, že Vás musel stát dost peněz (ten titul). A z toho jak tady vychvalujete P4 bych usoudil, že jste jeden z těch, který raděj kupuje předražené věci, jen aby všichni viděli, že na to máte a výkon Vás nezajímá. Souhlasim s tím, že Intel má momentálně lepší technologii, která mu umožňuje vyrábět CPU na vyšší frekvenci, ale ony MHz nejsou všechno, jak lze samozřejmě vidět u AMD nebo MACu. Dále co se tepelného výkonu týče tak vaše slavné "nejvýkonější" P4 topí více než nejvýkonější Athlon. No a na závěr, dříve AMD kopírovalo Intel, ale mělo na to licenci a nynější procesory AMD mají rozdílnou architekturu než Intel, takže o kopírování asi nepujde. "Byl by to docela dobrý emulátor, když je výkonější než originál." Ale jinak vám přeju hodně spokojenosti s Vaším P4, které určitě máte.

Lukáš Fico

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ing. Ales Bohacek  |  09. 11. 2001 12:58

Reaguji na Vasi odpoved na muj prispevek:

Asi Vas hodne stve, ze mate AMD. Je to videt na Vasi premrstene reakci na muj prispevek. Kdybyste radsi byl zticha! Uz mi je z toho zle, kdyz vidim, jak zarputili Amdckari uplne vysiluji, kdyz se ozve nekdo kdo ma v PC Intela. Asi jste jeden z tech, kdo neunese pravdu, ze Intel je lepsi nez Amd. Berte to proste jako fakt, ktery VY, ani nikdo jiny NEMUZE zvratit.

To, ze Intel hreje vice nez Amd je lez, protoze kdybyste videl test na Tom's Hardware, tak byste videl, ze CPU intel ma bez chladice pouhych 29 stupnu Celsia. (Pisu to modre specialne pro Vas, abyste videl, ze Intel je chladnejsi)..

Dale testy na ATHLON XP  vs Intel P4 2 Ghz na Tom's Hardware a AnandTech jsou podle vsech vysledku umele nadhodnoceny, protoze kdyz si pustim stejne testy u me, tak dosahuji podstatne vyssich vysledku. mam pocit za firma Amd asi temto testerum plati nemale castky za nadhodnocovani jejich ubohych opekacu topinek.

Jeste abych podotkl, tak treba nesmyslne oznacovani Amd procesoru jakymsi XP1900+ je holy nesmysl. To pak uz Amd muze klidne zavest treba hrusticky nebo jablicka a kazdymu hned bude jasny jak rychly ten procesor je. Je to neco podobneho, jako Windows XP z roku 1900.

S pozdravem Ing. Ales Bohacek.

p.s. titul jsem si nekoupil, ale poctive vystudoval.

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tomas szepe  |  09. 11. 2001 13:27

Vase typograficke schopnosti jsou jeste podradnejsi nez uroven vaseho mysleni. Gratuluju, u me jste vyhral titul 'moron tydne.'

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
CyberLucas  |  09. 11. 2001 13:31

Takže jdeme postupně, nejdřív bych chtěl poděkovat za vaši "nepřemrštěnou" reakci, vidím, že se mám ještě hodně co učit, abych byl tak klidný jako Vy. Přiznávám, že mám doma ve svém PC AMD Duron na 700 MHz, ale nejsem zarputilí AMDčkar, dříve jsem měl Celerona, tak nemám nic proti tomu, když chce někdo P4. Když na to má, je to jen jeho věc co si do svého PC strčí. Já jsu momentálně spokojen se svým opékačem topinek od AMD a až budu po vánocích opět upgradovat, tak sáhnu zase po AMD. No a Vy buďte spokojen s Intelem, mě to žíli netrhá.

Uznávám, že P4 má bez chladiče 29 stupnu celsia, ale take tomu pak odpovida jeho výkon. A zajímalo by mě kolik lidí bude používat svůj CPU bez chladiče. Když jsme u těch testů, netestovali to náhodou ti Vaši podplacení testeři z Tom's Hardware?

Co se označení 1900+ atp. týče, taky se mě nelíbí, protože to vypadá jako by se AMD stydělo za to, že jejich CPU na 1,53 GHz je stejně výkoné nebo výkonější než Intel na 2 GHz, ale je to dělané pro takové lidi, kteří se v PC nevyznají a zajímají je jen MHz.

Lukáš Fico

PS: Máte pěkné barvičky, hlavně ta modrá (moje oblíbená).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  09. 11. 2001 13:41

Pokud jste ten test P4 bez chladice videl dobre, tak asi i vite, ze sejmutim chladice udelali z P4 asi tak pentium na 100MHz :)))

Intel vs AMD.....mel jsem celera, tedka mam durona....jsem spokojen, za mene penez vetsi vykon - co vic si muzu prat....

teplota cpu me nezajima....je mi jedno zda mam moje cpu 20°C nebo 60°C ...stejne jej za rok vymenim za vykonnejsi.

A podle vasich nazoru pane ing. soudim, ze prave vy jste nastavany, ze mate neco hoodne draheho a relativne pomaleho...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kirko  |  09. 11. 2001 14:19

No neviem mal som moznost porovnavat Celeron 800 a Duron 800 na behu roznych aplikacii na na oboch bezali rovnako rychlo a stabilne, a to je to co mna zaujima a nie nejake testy.

A co sa tyka ceny:

Duron 800MHz   zaruka 12 mes     2330 Sk,-

Celeron 800Mhz zaruka 12 mes.    2530 Sk,-

Zaujimavsie je ale toto:

Duron 850MHz   zaruka 12 mes     2520 Sk,-

Celeron 850Mhz box zaruka 36 mes.    2795 Sk,-

a to pochybujem ze zozenies taky dobry a tichy cooler za 275 korun na durona, a tych 250 Sk mi nestoji za to aby som sa trapil s nejakym VIA shitsetkom

P.S. ceny su z cennika velkoskladu bez DPH

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jouffan  |  11. 11. 2001 23:49

Omlouvam se ale ja mam TB850 a chladim ho pouze titanem }hranatym nevim ani jaky ma oznaceni) stal me 320 korun, samozrejme mam jaksepatri namazano a spolehlive  bez padani nevim jak to lidi delate ze vam to tak vsechno udajne pada.  Jo ten duron na stejny frekvenci strci celerona do... setri na vetrakach vyplaci se to ta 100vka ti prijde vhod

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ing. Ales Bohacek  |  09. 11. 2001 19:26

Uvidime kdo bude vic nastvany az vam pocitac zapali barak  Pak budete horce litovat, ze jste nemel v PC kvalitni procesor od Intelu ale pevny podpalovac PePo s nazvem Duron. Nemam byt duvod nastvany, jelikoz jsem PC koupil na  FIRMU bez DPH 22%  , takze to mam za stejny penize, jako vy ten vas Atlon 

ing. Ales Bohacek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel  |  10. 11. 2001 13:52

Pane inzemyre, cital jsem vsechny Vase prispevky a pripajam, sa k nazoru, ze ten titul ste si kupili (alebo ak nie, tak ste ho ziskali aspon za cias komunizmu, kdy byl Vas tatinek este v strane).
Uz len Vase viadrovani musi vest k takovemu zaveru u kazdeko inteligentniho citatele a Vas vyrok o tom, ze ste kupil pocitac na firmu a uzivate ho k nefiremnim ucelum (ak neviete, je to trestne). Clovek, ktory ma aspon nejake IQ by sa k tomu aspon nepriznal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JSH  |  14. 11. 2001 14:57

Jsem uz asi OFF TOPIC v teto diskusi, dostal jsem na ni kontakt prave kvuli reakcim pana Bohacka. A jak vidim tak to stalo za to.

Pan Bohacek pokud zrovna nema 12 let (ci men), musi byt potom nejakej dedula, kterymu shorel v dobach davneho praveku nejakej pocitac v kterym bylo AMD. A on proste na AMD zanevrel, zablokoval svuj nazor na tuto firmu a zije ve sve demagogicke fikci. Takove zvasty ktere tady  napise nemuze rict clovek od 20 do 60, prece ne ? Ale nejakej pritroublej duchodce co zacinal na ENIAKU! Nevidim to jinak...

 

Pane Bohacek : Doporucoval bych Vam toto. Sednete do autobusu a jedte do Pelhrimova. Tam je krematorium ... Vase nazory jsou ubohe, hloupe, zavadejici, ignorantske a vubec debilni. A muzete byt ing., RNDr ci CsC to na to nema vliv.

A mam Intel. A presto jste u me obycejny chudak. Sice v zaslouzilem veku (zrejme) ale poradne velky

JSH

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
KUK  |  09. 11. 2001 20:14

No sice to z P4 udela 286, ale z Athlona se zase stane varic, ktery po 10 sekundach konci i s deskou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
stf  |  09. 11. 2001 13:58

nazdar inzo (ale moc tomu neverim, ze jste ing.),

 taky zalezi co jste vystudoval... P4 ma tech 29 stupnu Celsia ale za podstatne nizsi frekvence nez je jeho nominalni - to uznavam, je skvela vec, kdyz si nejaky pan nesikovny nasadi spatne pasivni chladic na procesor, ze ho to zachrani od smazeni... ale tedko kazdy novejsi procac jede minimalne s pasivem... treba duron se uchladit pasivem da (no trosku masivnejsim, nez je obvykle a nez by bylo potreba pro celeron :)

 no ale stale este od vas nevim, v cem ma intel lepsi procesory nez amd...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  09. 11. 2001 14:07

Když jsem začal číst váš první příspěvek domníval jsem se, že se asi jedná o vtip (důkazem technologické vyspělosti je vysoká frekvence, to snad nejde myslet vážně ). Později jsem však dospěl k závěru žeto asi myšleno vážně je a chtěl jsem na to reagovat ... nicméně po vaší druhé reakci jsem si vzpomněl na jedno latinské přísloví a uvědomil si že by to bylo mrhání časem.
To přísloví zní asi takhle: NESNAŽTE SE ČLOVĚKU ¨JENŽ POPÍRÁ EXISTENCI SLUNCE DOKÁZAT ŽE SE MÝLÍ.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ing. Ales Chudacek  |  09. 11. 2001 15:38

Nemel  by  ses  lecit  ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  09. 11. 2001 20:48

Zdravím "inženýra", taky se přiznám, že pochybuji že ten titul máte vystudovanej, dokládá to Vaše hysterická reakce na jiné příspěvky, je tu hodně "zarputilích AMDéčkařů" ale i "zarputilích Inteláků" , problém je v tom, že Vy si nedokážete přiznat, že do jedné skupiny patříte. To že máte diplom "korunuje" Váš styl vyjadřování, to jak vypadaj Vaše příspevky, to mi připomíná onu 14 letou puberťačku snažíc se tu vyvolat při  

       Osobně si tu vyřvávejte ódy na Intel a hromy a blesky na AMD, názor si udělá každý sám a pochybuji, že změníte postoje čtenářů (neříkám, že je to Vašim cílem, ale vypadá to tak). Já mám v plánu koupit si Durona a nic se na tom nezmění ani když někomu upadne větrák ani když je někdo nemehlo a neumí ho vůbec nasadit na CPU 

         Ten článek pokud se nepletu byl o plánech AMD do budoucna a né o tom kdo je lepší. Spíš kdo bude lepší a to se uvidí, každopádně se máme na co těšit  dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Libb  |  12. 11. 2001 15:42

Proč všichni asociujete odpadlý chladič s nešikovným nasazením? Já už jsem viděl ulomenou tu část patice, co drží chladič a viděl jsem i zlomenou pružinu na chladiči. A tohle se vám může klidně stát. Neříkám, že to je (bude) běžné, nebral bych to jako hlavní důvod proč koupil Intel a nekoupit AMD, ale je to prostě bod jistoty navíc. Mně se třeba stalo ještě na kolejích, že se mi někdo vrtal v počítači během mé nepřítomnosti. Všechno dal po sobě do pořádku (ono to bylo domluvené, ale na jindy - ten člověk zkoušel můj procesor ve své desce), ale tohle se klidně může stát i jinde za jiných podmínek - někdo se vám začne hrabat v počítači a vy pak vhoříte jeho chybou - když už chcete příklad špatného nasazení chladiče.
Co musím poznamenat s úsměvem, že zrovna P4 má uchycení chladiče řešené tak, že by jeho upadnutí muselo způsobit takové zemětřesení, že už by každému asi bylo celkem jedno, jestli ještě vyhořel nebo ne.
A proč já nechci AMD? Hůavně kvůli tomu, že chipset, který zatím jako jediný připadal v úvahu, byl VIA a z toho mám opravdu husí kůži. K vlastní firmě AMD bych měl jen jednu morální připomínku: Intel za svoje peníze vedl vývoj CPU až po Pentium, a kdo ví, kdyby Intel nezměnil název CPU tak, aby bešel ukrást, jestli by se dnes nevyráběl AMD 80786 naprosto shodný s Intelem, jen o něco později a levněji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  09. 11. 2001 20:50

ze CPU intel ma bez chladice pouhych 29 stupnu Celsia

Ja se nedivim ze ma P4 pouhych 29 stupnu bez chaldice kdyz nebezi

p.s. titul jsem si nekoupil, ale poctive vystudoval.

Vzhledem k blbosti kterou tu predvadite jste titul vystudoval poctive za lahev nejakeho alkoholu. Taky sem znal jednoho podobnyho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel  |  10. 11. 2001 14:05

souhlasim...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
LostID  |  14. 11. 2001 03:31

No ja nesuhlasim s  tym ze P4 nebezi to ze je ten ing. totalny ... s tym ano.

P4 pri vacsej teplote zacne do programu dodavat nop(NO OPERATION) prikazy a vtedy ma

procik pri jednej takejto operacii cas 1 tik sa  schladenie. Samozrejme tym poklesne vykon cpu ale aspon clovek vidi ze sa daco deje a nie su to dymove signali ako tomu je (a hadam u XP uz nebude) u AMD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hys  |  10. 11. 2001 02:04

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
johnn  |  10. 11. 2001 17:17

Jak už řekl myslím Werich, nejhorší je srážka s blbem, viď Boháčku. A to Vy jste opravdu vyjmečný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  10. 11. 2001 19:30

totalni souhlas...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Killer  |  12. 11. 2001 09:34

FUCK Intel!!!!!!!!!!!!!

Uznavam, intelacke CPU jsou fuckt dobre pro DUMMIEZ co neumi nasadit chladic na cpu , jsou ochotny kazdych max 6 mesicu provest upgrade MB kvuli nove patici, a nechavaji se radi masirovat marketingovym valcem Intelu .

My co potřebujeme výkon a spolehlivost a nechceme krmit monopol kupujeme AMD! A ze nas neni malo ukazuje podil na trhu, strhnout podil na monopolnim trhu na 25% bez enormni podpory ''znackovych vyrobcu'', uz jen to dava vedet, jak je na tom AMD technolgicky ''spatne''

 

BTW: na co me jsou 2GHz P4, kdyz ho 1.3GHz od AMD prevalcuje, tomu rikam "revolucni architektura Intelu" ))))))))))))))

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 00:32

Uznavam, intelacke CPU jsou fuckt dobre pro DUMMIEZ co neumi nasadit chladic na cpu

Naprosto souhlasim, proste kdyz nekdo ma problemy s AMD tak je problem nekde mezi zidli a klavesnici

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
LostID  |  14. 11. 2001 03:39

Tak k tomu len jedno AMD zisk za Q2 2001 bol 10 milionov

v Q3 bol pokles na akciu odhadovany okolo 12 centov ale klesly az o 27 centov

AMD v Q3 2001 bola v minuse 110 milionov dolarov, aj intelu klesol predaj procikov o 25 %

a zisk o neuvertielnych 77% ale to v pripadee intelu cinilo stale este zisk 658 milionov dolarov

A ide o to ze to co si tu vsetci skladame doma kompiky je hovno oproti svetovemu trhu a tam vladnu firmy ako gateway(najvacsi predajca pocitacov) takze to s AMD zatial vyzera blde

XP by sa malo presadit.

Mam viac sice naklonnosti k Intelu ale nechcem aby bol niekto uplne top lebo by to mohlo viest k zvyseniu ceny procikov a to my ako koncovy uzivatelia nechceme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 17:50

Nemám slov... :o)))))

A vod kterýho, že jste cirgusu? JÁ MÁM INTELA!!! Nikdy bych si AMD nekoupil. P4 peče jako samo peklo, ale je na to stavěný... AMD taky peče... ale stavěný na to nejni...

Nicméně...

Neveřím, že by někdo jako VY mohl být inženýr... To fakt snad radši NE! AMD je VÝKONNĚJŠÍ NEŽLI INTEL! Mám sice jen PIII na @1.2 ALE NA TÉ SAMÉ FREKVENCI JE AMD VÝKONNĚJŠÍ.

Ještě jednou pro ty blb@%#... AMD je na stejné frekvenci vrekvenci... Opakuji: Mám Intela a AMD NECHCI... ale Ty víš člověče úplný PRD!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 00:40

Jo proste nekdo by nekoupil AMD a nekdo Intel. Ja si proste vyberu to co je vykony a cenove vyhodny. Kdyz bych chtel vybirat ted co koupim tak bych volil mezi Athlonem a Intelem s jadrem tualanin. Jelikoz ovsem Athlon beha na vyzsich frekvencich a intel pohrbil tualanin cenou tak bych zase koupil AMD. Mimochodem v podniku kde pracuju jsou pocitace s Pentiama od 90Mhz do 133Mhz a min stabilni pocitace sem jeste nevidel na tom nebjeha stabilne ani dos, pritom to ma intelacky chipsety.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Panek  |  09. 11. 2001 12:19

Chtěl bych jen podotknout, že se procesory Intelu montují do sestav Compaqu, HP, Dell atd. z důvodu neznalosti manažerů velkých podniků a bank, které tvoří drtivé procento koncových kupců . Princip  obchodu je jenoduchý - vedení firmy se rozhodne vybavit své kanceláře PC technikou, jelikož se v horních kruzích spoléhá na značkové vybavení, v souboji o zakázku nějaký Franta Opička (který má firmu o 10 zaměstnancích a skládá 20-50 PC měsíčně) nemá šanci. Vedení firmy se maže med kolem huby, slibují se hory doly, hraje se hra MALÁ DOMŮ atd. . Myslím, že většiná z nás zná tyto praktiky. Při koupi několika PC se vedení firmy rozhodne uzavřít zakázku na vybavení celé firmy novými PC. Proces se opakuje a výsledem je prodej  desítek předražených, ale značkových PC. Po pár letech se PC odepíšou z daní a hurá do akce nová kancelář a kolotoč se opakuje.  

 

Jinak osobně preferuji AMD. Mám rád za málo peněz, hodně muziky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jerry III  |  09. 11. 2001 21:19

Takze kazdej kdo ma jinej nazor nez ty je clovek neznalej? Zajimave.

Co se tyc evelkych firem tak jde hlavne o tom, ze Franta Opicka nedava zadny zaruky co se tyce stability jeho firmy, kdo mi zaruci ze tu za pul roku (v pulce zaruky) jeste furt bude. U velkych firem jako je Compaq nebo Dell je to jistejsi obchod, protoze ty firmy maj dostatek penez na to aby prezily vykyvy v trhu ktery Frantu Opicku poslou do pekel. Osobne sem potkal spoustu manazeru co rozhoduji o nakupu HW co vedi co delaji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Franta Blaha  |  10. 11. 2001 15:56

Predne se Vam omlouvam, ze jsem v predesle diskusi svym zpusobem napadl Vas nazor na dokumentaci MS  Pokud jste cetl co jsem napsal potom a co jsem mel na mysli, tak asi chapete. MS rozhodne nedava  detailni informace na WEB a vubec to neni, ze bych byl liny si to najit. Lubos Bruha mi odpovedel a tak si muzete precist, co jsem jsem odvetill. Jinak nic ve zlym. " Busime do klavesnice" na stejnem kontinente a preji hodne uspechu.

K Vasemu dnesnimu prispevku musim poznamenat akorat jednu vec. A to ze mate pravdu.  To neni kompenzace za predchozi nedorozumneni, abyste nemyslel...   Jen malou poznamku. Ve firme kde ted pracuji ( www.absolute.com) mame jako dvorniho dodavatele firmu typu "Franta Opicka". To proto, ze casto potrebujeme menit  konfiguraci vzhledem k produktu co nabizime. Kvuli kompatibilite. Takze nejake znackove PC jsou pro nas svym zpusobem nevyhodne. Firma "Franta Opicka" nam i v prubehu zarucni doby kdykoliv umozni vlastni zasahy do HW konfigurace. Bez jejiho vedomi. A poklud se neco po*****, tak nam zaruka plati. Chci rict, ze i ty "noname" firmicky nabizi stejne sluzby jako znackove firmy. Je to jen o tom, jaky jste zakaznik. Ja jsem teda nepotkal spoustu manazeru co rozhoduji o nakupu HW a co vedi co delaji.  Ale pokud mate ve firme sikovneho administratora, ktery vi co dela, tak je napul vyhrano. A kdyz lidi, kteri rozhoduji o nakupech daji prave na nazor admina a az druhy v poradi je argument ohledne ceny, tak je vyhrano na 100%. Uzivatele spokojeni, admin spokojen a posleze i manazer. Samozrejme az se vzpamatuje z toho, ze firma dala neco navic.   Ono se to vrati ve snizenych nakladech v prubehu uzivani zakoupeneho HW. Takze nase firma pouziva jen overene bezproblemove konfigurace ( Asus + Intel). Teda pro bezne uziti, pro testovani samozrejmne menime HW a dotycna firma nam vychazi vstric.

Ja si myslim, ze soucasna situace na trhu procesoru neni neni o AMD vs INTEL. Ale o tom, co kdo povazuje pro fimu za vyhodnejsi a o tom rozhodnuti. Je jasne, ze kdyz mam ve firme "stado" pisarek, tak se rozhodnu pro co nejlevnejsi kombinaci. Nebo treba pro customer service. Pokud delam ve vyvoji, tak zvolim pochopitelne konfiguraci jinou. Zalezi na konkretni firme a jak se rika: Levne koupene dvakrat placene. Aby to nekdo nepochopil spatne, neni to narazka na AMD. Jen je potreba uvazit, co je vhodnejsi v danem konkretnim pripade. Nemluvim ted o domacim PC ale o firemnich zakazkach..

S pranim hezkeho dne

Franta

 

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
waleCZnik  |  09. 11. 2001 15:02

Vy jste to nepochopili - pan Ing Ales Boahcek je prece recesista :=]]]]]]

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dave  |  09. 11. 2001 20:31

Podívej se prosím tě do nyvých sestav Compaq, HP... většinou jsou tam AMD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 18:07

To je holej nesmysl... Dik je obědnávám, nakupuju... prodávám...

Zatim je tam skutečně drtivá přesila Intelu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  09. 11. 2001 20:32

Lidská blbost je nekonečná a váš přispěvek to pouze dokazuje !!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
weoipkdjfdik  |  10. 11. 2001 13:48

hovno sam v  tom vyznas ale mudrujes

BTW:  kamos si ide zajtra kupit novy comp od  HP... AMD 1,4  ,128ram, 40gb hdd, 17"monitor za  900$ na walmartoch ich maju....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 10:12

Vy jste Ing. ?... Proč?!...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ing. Ales Bohacek  |  12. 11. 2001 16:30

Proč bych nemohl být Ing? Může te mi to vysvětlit? Nemůžete. Vy se pouze domníváte, stejně tak jako 99% mých oponent;ů. Ale já ten titul opravdu vlastním. Dokonce  už více než 40 let. Sice se nejmenuji Boháček, ale to přece nevadí. Jestli je to pro Vás překvapení, pak se Vám nedivím. Alespoň jsem si vyzkoušel, jak reagují lidé v internetových diskuzích. Zde jasně platí pravidlo, co oči nevidí, srdce nebolí.  Pouze jeden z vás odhadl správně účel mých příspěvků. A to Walecznik. Všichni ostatní jste se nechali vyprovokovat jako malé děti. Je mi Vás líto. Možná opravdu ještě jste malé děti nebo jste ještě nedospěli do věku, kterému se dá říci "dospělý".  Je vidět, že pouhé použití šmajlíků, zvětšení písma, použití různých barev a občasná demagogie dokáže některé psychicky labilní osoby rozhodit.  Možná si někteří z vás myslí, že jsou kingové diskuzí. Mýlíte se. Nejste. Doporučuji ještě přečíst článek Máte nestabilní počítač? Zkuste to v ložnici. Toto byl můj osobní kvíz. Tato diskuze je již uložena v bezpečí mého pevného disku a dává mi bohatou látku ke studiu lidských povah.  A na závěr - apeluji na Živě, aby nechalo zpracovat přihlašovací dialog do diskuzí včetně hesla. Pokud tak neučiníte, různí Warové, Slamové a Boháčci vám tady z toho udělají guláš. Pěkný zbytek dne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 18:16

Hmmm... A věřit teď máme čemu :o(

Barevnejm písmenům... Nebu zdrcujícímu vysvětlení poloboha, který dyští na hříšníky morální poučení a srazil je na kolena pádnou vahou svých argumentů?...

Mně osobne se víc líbil ten blbeček s ing... Nic ve zlim.

Pfeiffer

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ing. Ales Bohacek  |  12. 11. 2001 21:56

Prostě musíte překousnout, že jste se stali obětí psychologického testu. Důkaz - některé příspěvky odeslal ing. Ales Bohacek, nektere inq. Ales Bohacek a nektere Ing. Ales Bohacek. Já vím, to jsou drobnosti, kterých jste si nemohli všimnout, ale účel světí prostředky. Račte znovu projet diskusi a přesvědčit se o pravdivosti těchto slov ... a na závěr ...   oblíbený.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek Iltis  |  13. 11. 2001 17:02

Vazeny pane Inzenyre.

Sklanim se pod tihou Vasich argumentu typu: jsou vyspelejsi, jsou rychlejsi, jsou lepsi etc

Co kdybyste podporil svoje tvzeni take nejakym argumentem trochu technictejsiho razu, nez JSOU lepsi?

Pak si muzeme promluvit o 9ti ALU + 4 FPU pipelineove superskalarni architekture novych procesoru AMD a jeji kopirovani Intelu

s uctou

Radek Iltis

ESO System

technik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mulder  |  06. 10. 2002 13:07

hezkej nazor, imbecile (pozor, to neni urazka, jen nazev Vaseho psychickeho stavu) .... to by me zajimalo jakou delas praci. zametac, popelar, bezdomovec nebo tak neco podobnyho, vid?


 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Back  |  09. 11. 2001 10:21


Dost mně vadí, že na Živě se věnuje výrobním technologiím tak malý prostor.

Vůbec zde nebyl zaznamenán úspěch firmy Samsung, která masově začala vyrábět paměti s technologií 0,12 mikronů na 300 mm wafferech. 

V roce 2003 se Intel vrhá na 0.09 při 300 mm wafferech.

Na závěr ještě k mému nadpisu.

Skutečně mám dojem, že je to v ..., pokuď již v roce 2003  0.09 mikronu znamená tlouškou asi 100 atomů.

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Dudek  |  09. 11. 2001 11:00

Právě proto teď se to snažíme zlepšit.

Jinak co se týče Samsungu, tak ten začal pouze testovací výrobu DRDRAM PC1066 pamětí. Na masovou výrobu si chvíli pročkáme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Back  |  09. 11. 2001 12:34


Samsung's DRAMs move into mass production in initial 300-mm fab.

The Korean memory giant has begun producing 512-megabit, double-data-rate (DDR) SDRAMs in the 300-mm, 0.12-micron fab

http://www.siliconstrategies.com/story/OEG20011029S0058

a co takle náhrada LCD displayů   Organic EL dislayi. Zde je Samsung opět první. A co plazmové displaye, zde opět mezi prvními.

http://www.samsungsdi.com/

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Devo  |  09. 11. 2001 10:16

Problem AMD je ze vobec nepodporuje developerov

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Koumes  |  09. 11. 2001 08:50

Smula je jen to, ze intel podle me bude vzdy na techno vysce, ale je gud ze AMD pracuje na zlepseni. Jestli intel neporazi diky 64bitum v "lowendu" tak uz nikdy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr  |  09. 11. 2001 09:04

V clanku nikdo nenapsal to nejdulezitejsi - 64bity od AMD NEJSOU KOMPATIBILNI S I64 ani s X86 !!!

Takze jestli budou driv nez inteli predrazene smejdy, a ziskaji patricnou podporu, tak tu do tech 5 let nebude Intel )))))) Protoze jeho vysokofrekvencni topne pece nikdo chtit nebude

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Katik  |  09. 11. 2001 09:11

Tak to si pekne vedla - Hammer seria bude plne a 100 % kompatibilna s x86 a v tom je vyhoda AMD - nebude problem spustat na tychto procesoroch existujuce 32-bitove aplikacie, s ktorymi ma I64 velke problemy. 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  09. 11. 2001 09:56

AMD a získat podporu?  Kdyby ty instrukční sady Intelu zkopíroval rovnou a neopruzoval 3D no more (now), měl by to jednodušší..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ZiGi  |  12. 11. 2001 09:25

no ale 3dnow! vznikla skor, ak si dobre pametam clanky z tej doby, bol to "revolucny pocin, po prvy krat v historii prisiel s instrukcnou sadou na x86 procesory niekto iny ako intel"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Baron  |  09. 11. 2001 08:37

No, nevidel bych to tak cerne a hlavne pokud uz nebude AMD, tak prijde nekdo novy.

2Pepa: Ten Celer, mno, nic moc, urcite by sel jeste vys

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepa  |  09. 11. 2001 08:08

Cha, pockejte jak AMD bude horet .

Mam svyho Celeronka 900@1197 a AMD se muze jit klouzat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Xeen  |  09. 11. 2001 11:18

Já mám svýho Phoenixe 800@1200 MHz a desku na které mi poběží za pár měsíců i AthlonXP na 2GHz. Tvůj Celeronek se může jít klouzat. Protože ho asi už nikdy moc extra neupgradneš. A pokud ano, tak si za to zaplatíš. Klidně si nech svého celeronka, ale já bych neměnil. Počítač je stabilní, procesor má 55C.

Nevěřili byste kolik nám sem chodí nešťastných zákazníků, kteří si koupili drahé a dokonalé intel procesory P4/423 pin a neméně drahé desky na ně s tím, že nemají šanci dále rozšiřovat, neb jak je známo, P4 už je na 478 pin.

Nelíbí se mi taktika, zvýšíme frekvenci = přidáme nožičky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Colin  |  10. 11. 2001 11:48

Xeen: No jasně můj TB 1,13 GHz my fachčí na 1,4 GHz 55°C max a za nic bych bych neměnil :o))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nakadah Al Jaffa  |  11. 11. 2001 20:21

Uz si premyslel na co vyuzijes prebytecny vykon sveho uzasneho budouciho athlonu XP 2000 MHz? Muj ubohy Celeron II 950 MHz musi vzit za vdek SETI. Jinak by si valel sunky a to preci nejde pripustit. Aspon udelam neco "pro lidstvo" a nebudu si honit triko s FPS jako ty.
Nak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
honzaj  |  12. 11. 2001 08:53

Mozna by te zajimalo pouzivat misto projektu SETI projekt na vyzkum rakoviny. Byl jsem dlouho clenem SETI, ale ted pouzivam projekt UD od

www.ud.com

Rekl bych, ze je to lepsi nez SETI, alespon delam (mozna) neco uzitecnyho.

S pozdravem Honza.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  12. 11. 2001 10:25

Jj... SETI je k nicemu... a plytva vykonem CPU na veci, ktere by mnohem lip a levnejc zvladl nejaky DSP... (neustaly vypocet FFT).

UD treba na nic nebude, ale treba jo :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 10:05

55 stupňů? Neni to nějak moc? Já se přiznám opravdu nevím, ale můj procesor běží při teplotě 27 stupňů a když jsem se v létě dostal přes třicet, začal jsem se obávat jestli se nepřehřeje. Ale jak říkam: nevím jaké jsou teplotní rozdíli mezi procesory. V mém případě je to Intel Celeron 800@1200 MHz.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Buldozer  |  12. 11. 2001 14:21

Nechci se hádat, ale takovéto teploty jsou pouze informativní. Teď 27°C, tomu by se dalo věřit..  V létě 30°C ? To přece nejde. Pokud jsou teploty ve stínu 32°C, není možné mít CPU chladnější než okolí. Nemám na mysli léto, kdy je venku 15°C.   Teda pokud není chladič obalenej kusem hadru, neustále navlhčován a ofukován externím ventilátorem.  Na tomhle principu fungujou všechny polní lahve. Jedno je jasný. Chce to teploměr v jádře CPU. Protože jinak budou lidi neustále tvrdit, jak mají CPU studené. Osobní zkušenost - Celeron II mi ukazuje 32°C dle čidla, ale skutečná teplota dle RTUŤOVÉHO teploměru přiloženého k chladiči je 42°C. Běžnej teploměr do podpaží. I prst, přiložený k tomu místu mi tuto informaci potvrdil.   A to je chladič, takže jádro odhadem 50-55°C. Takže vážení, je sice pěkné se ohánět teplotami dle čidla, ale většinou (vždycky) je to blud. Mějte se pěkně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  09. 11. 2001 08:08

V roce 2005 už tady AMD nebude

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  09. 11. 2001 09:39

Tak podobnou poznámku jsem už kdysi slyšel, psal se rok 1997 a AMD v té době vyrábělo nepovedené K5. Také tehdy zaznívalo, že v roce 2000 už o AMD neuslyšíme. No, jak se zdá, tak nyní o AMD neslyší jen zatvrzelci, nahluchlí jedinci a osoby s nízkým IQ. A ti  "věštci" z roku 1997 si už určitě svoje poznámky "nepamatují". No nic, nevím, proč se rozepisovat k příspěvku, který vlastně ani není příspěvkem.  Nashledanou, Ware, a DOBŘE SI TENTO PŘÍSPĚVEK ULOŽTE,  abychom se v roce 2005 o ní mohli pobavit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  09. 11. 2001 10:15

Já jako nahluchlý zatvrzelec s nízkým IQ a zároveň vlastník TB 1,2 GHz bych se zeptal jaký je rozdíl u AMD v r. 1997 a 2001? Pro mě bylo u K5 nejbolestivější bohatá nekompatibilita s ostatním HW a SW, což se u AMD ani v r. 2001 nezměnilo... Třeba mě fascinovala  věta z tvého oblíbeného Bonuswebu: Slabším místem se zdá být spolehlivost Athlonů – zatímco Pentia 4 byla v tomto směru bez jakýchkoli problémů, všechny modely Athlony „trpěly občasnou nestabilitou“. Stejně jako autoři původního článku bych se však přiklonil k tezi, že na vině nebudou samotné procesory, ale něco z řetězce základní deska / čipset / ovladače.  Jakože z Hanouska ve své obvyklé AMD propagandě vypadne všelicos, tak tohle bych od něj nečekal.....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  09. 11. 2001 10:49

Opět mohu jen konstatovat - DOBŘE SI ULOŽIT TUTO DISKUSI,  abychom si v  roce 2005 mohli popovídat, jak to nakonec dopadlo. Jaký rozdíl je mezi AMD roku 1997 a 2001? Pokusím se objasnit. Obrovský. V roce 1997 mělo AMD tržní podíl v oblasti CPU pro PC cca 7%, nyní asi 25%. Tak to je sakra velký rozdíl. Za další - jediná nekompatibilita v současnosti je nová instrukční sada SSE2. Proč ji Intel zavedl, neví možná ani on sám. Jen je slyšet neustálý nářek, že výrobci SW na SSE2 kašlou. Proč asi, to je jiná otázka.  Další věc, která se změnila - nejvýkonnější CPU pro PC současnosti nese název Athlon XP 1900+ V roce 1997 zcela určitě nebyly AMD nevýkonnější procesory. Další věc, která se změnila - nejtopivějším procesorem současnosti je Intel P4 2,0GHz. Takže jsem vypsal "pár" změn, které se od roku 1997 odehrály. A bylo jich víc i když méně podstatných.  Také bych rád věděl, co je myšleno "bohatou nekompatibilitou hardware a software, což se ani v roce 2001 nezměnilo"  Nevím, jak je to myšleno - to jako že se nezměnila nekompatibilita K5 v roce 2001?  Nebo že jsou i stávající CPU nekompatibilní?   Jinak nevím, proč je sem zatažen Bonusweb a pan Hanousek. S pozdravem Halen. 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  09. 11. 2001 13:29

Tržní podíl AMD nezpochybňuji a je to asi jediný přínos (cenotvorný) od AMD.
SSE(2) a MMX je v současné době také jediná instrukční sada. Že ji uvede nejsilnější výrobce CPU bych neviděl jako chybu + nemyslím si, že by výrobci SW naříkali, zpochybnovat platformu WINTEL je také zbytečné
Nejvýkonnější CPU současnosti je XP, které není tak stabilní jako P4 s omluvou, že na vině je nějaké jiné zařízení, mi nutí otázku co obecně očekáváme od počítače. Můj žebříček hodnost je nejdříve stabilita a potom výkon (a taky nezávisle fungující teplotní čidlo )
Když CPU běží na 2.0 GHz, tak se nedivím, že je "nejtopivější" Když AMD to jádro nezmění, tak v téhle oblasti bude zase první.
Nekompatilibitu nemusim rozvádět, stačí si přečíst diskuze o AMD a VIA shitsetech - to se opravdu nezměnilo (97-2001)
p. David Hanousek a jeho silně tendenční a zavádějící články, pardon překlady s vytrženým kontextem o výkonech AMD ve mě nechávají smutný pocit, že bohužel čtrnáctiletá dítka, které si to přečtou, pak bohužel přispívají do diskuze třeba právě na zive.cz. Sluvka typu RULEZ, AMD hnus, Ing. Boháček apod. to jenom potvrzují

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  09. 11. 2001 13:39

"Nekompatilibitu nemusim rozvádět, stačí si přečíst diskuze o AMD a VIA shitsetech - to se opravdu nezměnilo (97-2001)"

Změnilo se ale to že dnes už je pro AMD větší výběr chipsetů: SIS a nVidia. Prosím přestaňte si už všichni asociovat AMD jen s VIA chipsety.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  11. 11. 2001 19:39

Neřekl jsem, že nejsou jiné chipsety. AMD svojí výrobu chipsetů zastavilo s tvrzením, že je na trhu dostatek kvalitních chipsetů jiných výrobců , SiS svůj tržní podíl teprve zvyšuje - u nás v sestavách prakticky vůbec a nVidia se u nás zatím neprodává. Zbývá VIA s největším tržním podílem........ Vyvraťte mi to

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
miro  |  12. 11. 2001 12:53

war, prečo nadávaš na AMD keď ho máš sám doma. Prečo si si radšej nekúpil Intel?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto  |  13. 11. 2001 17:48

Jak je to v sestavách to nevím, ale desky s SIS se v cenících už běžně objevují. NVidiu jsem ještě neviděl, ale v jiné diskusi tu někdo říkal že on ano... každopádně je to již záležitost maximálně týdnů.

To že AMD končí s výrobouch chipsetů je ovšem opravdu škoda, sám jednu 760 vlastním :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Geby  |  09. 11. 2001 14:18

Mohl byste mi zminit JEDINOU nekompatibilitu nynejsich AMD procesoru?

 A ne ze zminite chyby ve VIA chipsetech... VIA neni AMD! A VIA neni jediny vyrobce chipsetu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
X-22  |  09. 11. 2001 16:27

Např. výrobci digitálních videokaret pro zpracování DV negarantují funkčnost vých výrobků mimo platformu Intel - neříkám, že to na AMD neběhá. Leč jistý příznak to je ...

Bylo voláno po příkladu - zde je. And no reply, please. Nechci začít flamewar .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Geby  |  12. 11. 2001 09:57

Nekompatibilita patformy AMD se nerovna nekomaptibilite procesoru!

To totiz muze byt i nekompatiblita chipsetu, a o tu tady zrovna jde. Procesor problem nema.

Toto nekteri vyrobci rikaji jen a jen proto, aby se vyhli problemum s chipsety! Ale ty jsou dneska uz bezproblemove, pripadne trebas vsechny problemove chipsety od VIA (snad vsechny starsi nez KT133a vcetne) se daji nastavit tak, aby problemove nebyly. (osobni zkusenost!)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  12. 11. 2001 23:32

S tim souhlasim vsechny problemy s Via chipsety se daji vyresit spravnym nastavenim. Jo a mimochodem nikdy sem nemel problemy s kompatibilitou procesoru AMD a to je pouzivam uz od dob 486. Dokonce ani K5, ktery byly oznacovany za nekompatibilni nebyly problemovy (pokud se nepouzil intel chipset).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  14. 11. 2001 19:49

Milý X22 neboli Ware, již jste ji rozpoutal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Hanousek  |  09. 11. 2001 15:11

Milý boží skutku, doslechl jsem se o nějakých pomluvách v diskusích na PCT a vidím, že je to pravda. Nuže, v čem jsou mé články "silně tendenční a zavádějící"? Co rozumíš mojí "obvyklou AMD propagandou"?

Jak se změnila od roku 97 firma AMD, její postavení a její výrobky, to už ti snad dost srozumitelně vysvětlil Halen. Jen nevím, proč si kupuješ výrobky AMD, když k nim máš tak záporný vztah. Zvláštní...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  11. 11. 2001 19:32

AMD jsem si koupil proto, že jsem porušil svůj žebříček hodnot a cenu dal na první místo (jako většina AMDčkářů)
Pan Halen se mi to snaží vysvětlit, zatím mi neřekl nic přesvědčujícího, (ale jsem přístupný novým názorům )
Co se týče tvojí literární činnosti v populárně naučné sféře  - k tomu se dá snad jenom říct, že gramaticky je to správně. Nehodlám tady dělat nějakou reklamu na bonusweb, ale třeba spočítej články věnující se AMD nebo jejich chipsetům a v několika případech stačí jenom nadpis: Tualatin - pro koho? se závěrem: procesor bláznů a hlupáků - tj. minimálně smutný  (nerad to vytrhávám z kontextu, ale alespoň vidíš, že čtu i tvoje články)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Hanousek  |  11. 11. 2001 20:16

1) K čemu je takový žebříček hodnot, když ho porušuješ? Vlastnil jsi i K5, tehdy jsi svůj žebříček tedy opět porušil... Ono to s tím tvým přesvědčením o neužitečnosti AMD nebude tak silné, co?  

2) Ad "Tualatin":
Letmým pohledem např. do ceníku firmy ProCa zjistíš, že Pentium III 1 GHz stojí 8064 Kč. Ovšem za 7952 Kč, tedy o něco levněji, si můžeš koupit Pentium 4 1,6 GHz. Řekni mi zcela poctivě, kdo (kromě blázna) by si dnes koupil počítač vybavený takovýmto Pentiem III. Jestli bys TY nabádal čtenáře k takovémuto kroku, pak ti musím zcela po klausovsku  říct, abys vstal a tady to přede všemi řekl. A to srovnávám jen procesory z intelovské stáje.

3) Ad "témata mých článků":
Příteli, snažím se ve svých článcích věnovat pro čtenáře užitečným věcem. Můžeš si myslet, že se mi to nedaří, můžeš mojí práci věcně či nevěcně kritizovat, můžeš nebo nemusíš se pod svou kritiku podepisovat. Ale na to, že projevuješ ve svém projevu jistou slohovou kultivovanost, mě styl tvého "šmahového" odsuzování docela překvapuje.

Můžeš si být jist, že s tím, jak se nyní bude z Pentia 4 stávat přitažlivější procesor pro normální lidi, se mu budu více věnovat i já ve svých článcích. Pentium III je za současných okolností velmi nezajímavé. Intel měl co se týče zajímavosti svých výrobků pro mainstreamový trh velmi hluché období, což se projevilo i na jeho poklesnuvším tržním podílu a jiných ukazatelích. Myslím, že tohle všechno víš, a je zbytečné, abych se tu o tom rozepisoval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  11. 11. 2001 21:36

Ad 1 Nikde jsem nenapsal nic o vlastnictví K5 a taky jsem ji nikdy nevlastnil. Kdybychom prodávali PC bez záruky, pak by tady byla velká užitečnost AMD zejména na servisní čas (máme 820,-/hod.)

Ad 2 PIII 1 GHz koupím nové 6996,-  (ale pochybuju, že je to Tualatin). Celerona s jádrem Tualatin koupím i s BOXem 4096,- a pošlu ho ještě o 300 MHz výš, čímž podle všech oblíbených testů určitě P4 předčím. Které AMD mi nabídne lepší přetaktovatelnost a zároveň se u toho počítače uslyšíme  
Pokud jde tvým čtenářům o stabilitu, pak půjdou k Intelu

Ad 3 "šmahové odsouzení" - já tady i na jiných diskuzích už dlouho čtu stránky příspěvků  a všechny mají ten podtón Intel byl svržen, konec monopolu, máme nejlepší poměr cena/výkon - to je ta AMD hysterie, kterou kritizuju. Na tvém bonuswebu se permanentně řeší detonátory xy.xy (s P4 fungují správně) a zcela nezakrytě si tam budujete monopol nVidie, který ale nikomu absolutně nevadí = je to o ceně a zábavě, což je sice doména bonuswebu, nicméně potom se tady objevují příspěvky, že každý administrátor rozhodující o nových PC ve firmě musí sáhnout po AMD, protože mají nejlepší poměr cena/výkon, přičemž postrádají stabilitu Intelu = tak to je ta věc, kterou kritizuju.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Hanousek  |  11. 11. 2001 23:00

Ad 1) A co víc byste na těch sestavách s AMD servisovali než servisujete na Intelech? Máš procesor AMD, kritizuješ AMD, zřejmě s ním tedy nejsi spokojen. Jaké konkrétní problémy, které jdou na vrub AMD, máš?

Ad 2) Od Pentia III jsi rychle abstrahoval k Celeronu, beru to tedy jako souhlas s mými výše uvedenými vývody. Pokud jde o Celeron na jádře Tualatin, je to po dlouhé době produkt Intelu, který se mi líbil, a také se to v mých článcích objevilo. Já nejsem fanatickým přívržencem nikoho a ničeho, tím méně nějaké firmy.

Ad 3) "Intel byl svržen, konec monopolu" - no ano, byla "svržena" jeho možnost si diktovat ceny a krmit se obrovskými maržemi, vždyť jsi to sám uznal jako přínos AMD. Co se ti na tom najednou nelíbí? Poměr cena/výkon je u procesorů AMD lepší, to je stěží oddiskutovatelné. Uvědom si, že já radím domácím uživatelům pro jejich domácí počítače - udělat můstek od mých článků k nějakým diskusím o serverech na Živě je ovšem dost smělé. A že Detonator 2x.xx nefunguje bezchybně ani na P4, je myslím dostatečně známo. Co se týče monopolu NVIDIE, uvědom si, že já nebuduju ničí monopoly, ale pouze se vyjadřuju k tomu či onomu nebo doporučuju to či ono - když si myslím (a to si už nějaký čas myslím), že je pro běžného uživatele nejspolehlivější si koupit řešení od NVIDIE, tak o tom prostě píšu. BonusWeb není od budování, ale ani od potírání monopolů - píšu, co si myslím, a nepíšu svá doporučení nijak absolutisticky. Na jiné názory nejsem alergický, pokud jsou vyjádřeny konstruktivně a slušně.

Závěrem: mně se taky nelíbí mnoho módních záležitostí - třeba říkat, že "něco je o něčem"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  12. 11. 2001 14:57

"Pro mě bylo u K5 nejbolestivější bohatá nekompatibilita s ostatním HW a SW, což se u AMD ani v r. 2001 nezměnilo... "

Asi jste opravdu žádnou K5 nikdy nevlastnil. Nikde jste to také netvrdil. Ale byla to pro Vás velmi bolestná zkušenost. Jak hluboce Vás lituji a soucítím s Vámi. Jinak já jsem ročník 1967. A budu teď trochu sprostý. Vy jste ještě tahal kačera, když já jsem se už prací okolo počítačů živil.  S pozdravem Halen.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  12. 11. 2001 15:55

Kromě snad Xeonu jsem měl v ruce prakticky každý známější procesor. Proto byla i stále je K5, K6 bolestná zkušenost díky bohaté nekompatibilitě s ostatním HW i SW
Můj šéf se k mému věku vyjadřoval naprosto stejným způsobem, nikoliv k mým znalostem.  Asi to patří k vašemu postproduktivnímu věku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  12. 11. 2001 20:36

Dobře, že jste zmínil i K6. Prosil bych vyjmenovat onu "bohatou" nekompatibilitu. A nezapomeňte, že jsem mimo  Durona a Athlona XP šťastným majitelem K6/266MHz.  Pro potřeby DOSU, W95, W98 bezva mašinka, se základovkou DTK  PAM0057I  (i430TX, pro Vaši informaci), Matrox Mystique 2MB, Voodoo2 12 MB, 1x PCI síťovka, 1xISA síťovka , 128MB SDRAM, CD-ROM TEAC  CD-532E-A, HDD Seagate Medailist 2,1GB, HDD Samsung 2,1 GB, SB AWE64. A představte si, chodilo to spolu bez problémů i pod DOSEM !! Takže prosím - vyjmenujte mi Vaši bolestnou zkušenost s bohatou nestabilitou.  Pokud by totiž všechny PC byly tak kompatibilní a stabilní jako tato K6, tak byste zřejmě přišel o práci. Mimochodem - 820 na hodinu, to teda všechna čest, to jste asi velmi kvalitní a renomovaná  firma.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 00:05

Prosil bych vyjmenovat onu "bohatou" nekompatibilitu.

Jo ja chci taky vedet neco o ty bohaty nekompatibilite, ja o zadny nevim, byl jsem stastnym majitelem K6 233, potom K6-2 350, a ted mam K6-2 500 a problemy nemam, nemam a nemam tak kde je ta nekompatibilita, nestabilita a ja nevim co jeste???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  13. 11. 2001 10:03

Když to vezmu odzadu, tak je vidět, že jste se v oboru nijak zvlášť neprosadil. Renomované firmy začínají od 2500,-/1 hod. přičemž horní hranice je prakticky neomezená , což zřejmě potvrzuje vaše šťastné vlastnictví toho šrotu, které funguje bez problémů i pod DOSem. Pod DOSem funguje i 8086/88 (pravda od Intelu).
Ad nekompatibilita AMD - K5 zmiňovat nemusím, neboť i když na vlastním chipu bylo napsáno "Windows Compatible", tak jste se do W95 ani nedostal (dávalo se to za vinu ošklivému Microsoftu)
U K6 a pozdějších se to sice zlepšilo, ale stále to není platforma WINTEL. Kdyby bylo možné přesně specifikovat v kterých případech systém s AMD padá, bylo by to jako obvykle opatchováno a zase o něco stabilnější. Je hezké, že máte K6, ale chipset máte od toho ošklivě stabilního Intela, zkuste kouzelný produkt VIA MVP3 (naštěstí už se snad nedá koupit).
Zrovna včera jsme představovali zákazníkovi návrh sestavy na práci s videem a digitálními fotkami. Prodejce SW, který zajišťuje programové vybavení naprosto odmítl AMD XP nebo něco podobného s tím, že s P4 to chodí, ale u AMD stále nevědí proč to padá. Ten samý případ shledáte, když si půjdete koupit stříhací kartu třeba Miro - samotný prodejce vám sdělí, že doporučená sestava je Intel, protože s AMD to nechodí . Proč asi? Při stříhání a práci s videem se řetězec CPU, chipset a paměť extrémně zatíží a přitom se snadno odhalí, jak je systém stabilní. Mám doma nepřetaktovanou sestavu AMD s AMD760 - s nějakými Turbo hodnotami v biosu jsem se dávno rozloučil a přesto to nechodí stabilně.....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  13. 11. 2001 11:47

Očekával jsem podobnou reakci. Opět snůška blábolů, nic neříkajících frází a vět typu "jedna paní povídala", nic konkrétního.

Vyrýpnu:  "když si půjdete koupit stříhací kartu třeba Miro - samotný prodejce vám sdělí, že doporučená sestava je Intel, protože s AMD to nechodí"  - to není Vaše bolestná zkušenost, ale zkušenost jakéhosi, opět nekonkrétního prodejce, nehledě na to, že pokud jste HW firma, tak zřejmě budete objednávat ve velkoobchodu, ne u nějakého prodejce (prosím kontakt na prodejce, který to tvrdí ověřím si osobně)

Vyrýpnu:" Prodejce SW, který zajišťuje programové vybavení naprosto odmítl AMD XP nebo něco podobného s tím, že s P4 to chodí, ale u AMD stále nevědí proč to padá" - opět to není Vaše bolestná zkušenost, ale zkušenost jakéhosi imaginárního prodejce SW, jehož produkty mimochodem nebudou moc kvalitní. když vyžadují P4 - kontakt na firmu, která to tvrdí (Prosím kontakt - ověřím si to osobně)

Vyrýpnu: "AMD - K5 zmiňovat nemusím, neboť i když na vlastním chipu bylo napsáno "Windows Compatible", tak jste se do W95 ani nedostal (dávalo se to za vinu ošklivému Microsoftu)" - opět musím konstatovat, že to je opravdu vina Microsoftu, který nepočítal s tím, že existuje i něco jiného než Pentium a měl v sobě hloupě naprogramovanou detekci typu CPU - opět netuším, jak moc bolestně se Vás to dotklo. 

Vyrýpnu: "Je hezké, že máte K6, ale chipset máte od toho ošklivě stabilního Intela, zkuste kouzelný produkt VIA MVP3 (naštěstí už se snad nedá koupit)." - nechápu demagogii tohoto úryvku. Řeč je pokud vím o procesorech a ne o chipsetech.

Vyrýpnu: "Mám doma nepřetaktovanou sestavu AMD s AMD760 - s nějakými Turbo hodnotami v biosu jsem se dávno rozloučil a přesto to nechodí stabilně....."  - tak si kupte Intela a budete možná budete spokojen. Nechápu, proč se spokojíte, jak sám tvrdíte, se šrotem. Pro práci s digitálními fotkami mi stačí můj přetaktovaný Duron 750@855@44°C při 100% zátěži (SETI@HOME), MSI Turbo LE / 113FSB, SDRAM turbo timing, CAS2, bank interleave enabled, 133MHz (pracují na frekvenci 150,3 MHz, PCI na 37,3 MHz, AGP na 74,6MHz) a nezaznamenávám nejmenší nestabilitu. Nestabilním se tento počítač stává zvednutím FSB na 118MHz čili SDRAM 157 MHz, PCI 39 MHz, AGP 77,9 MHz. Prostě a krátce - opět apeluji na konkrétní problémy s procesory AMD, ne prohlášení typu "jedna paní povídala"  S pozdravem Halen

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  13. 11. 2001 12:57

 Netuším co na tom stále nechápete - z těch jednotlivých vět co jste mi tak hezky vytučnil jasně vyplývá, že žádný seriozní prodejce nestrčí svůj produkt k AMD.
Karty MiroVideo kupujeme u firmy Exac v Praze a kontaktní osobu vám připíšu pokud mi neustále nevěříte. Této firmě jsme zapůjčovali na dva dny sestavu s AMD, abychom víceméně přesvědčili zákazníka, který vyžadoval AMD a který stejným způsobem škrtil peníze pod vlivem nějakých benchmarků, aby se sama firma oficiálně vyjádřila, že to na chipsetu VIA nefunguje. Protože od K7 už AMD hold na intelovských čipsetech běžet nemůže - abyste pochopil demagogii úryvku o rozdílu chipsetu iTX/MVP3.
Když na svém PC budete chtít otočit fotku, která má 110MB, tak to asi nesekne, ale budete 4 hodiny koukat do zdi
I tohoProdejce SW, který ...... vám můžu dat kontaktavám můžusfjkdkdfj

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  13. 11. 2001 14:51

Vypadá to, že Vás při tvorbě svého dokumentu vyrušila maminka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
honzaj  |  15. 11. 2001 09:39

Co to tady meles za nesmysly, ze K5 nechodi pod Win9x. Ty jses asi uplne vedle. Kdybys byl tomu trochu rozumel, tak bys vedel, ze nadstavba DOSU (Win95) v prvnich verzich padala skoro porad. A bylo uplne jedno jestli PC je zalozeno na Intelu nebo Amd. Nechodil ani IE.

Howgh, honzaj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  13. 11. 2001 17:59

Pokud je někdo ročník 1967 tak snad ještě není v postproduktivním věku (měly jste už ve škole biologii?), nehledě k tomu že argumentovat tím v diskusi je vrchol neslušnosti!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  14. 11. 2001 09:54

  - já měl ve škole přírodopis..... pan M. J. je na svůj věk tak hrdý, že mu na jeho žádost vykám. Já za sebou nikdy netahal kačera stejně jako on nebude ještě příštích třicet let v postproduktivním věku, pokud budeme slovíčkařit. Já jsem s osobními výtkami nezačal, takže bych byl rád, když máte nutkání reagovat na příspěvek, abyste si ho předtím přečetl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  14. 11. 2001 13:23

Obvykle mi nevadí tykání ani od dětí. Ale naprostý ignorant, který dokáže jen neustále omílat fráze a nepodat žádné důkazy - po takovém jedinci vyžaduji vykání, i kdyby mu bylo 100 let. Ještě jste mi neodpověděl na mé konkrétní dotazy. Ten předchozí příspěvek končící nesmyslnými paznaky není konkrétní odpovědí. Na stránky firmy EXAC jsem se samozřejmě podíval, protože je to Vaše jediná konkrétní informace. Přečetl si i doporučení jejich technického oddělení.  Ano, doporučují platformu INTEL.  Pro Vaši informaci, ono to s tou platformou AMD nebude tak špatné, když i AnandTech má server založený na této platformě.  Jinak já se za své jméno stydět nemusím, zřejmě na rozdíl od Vás. Dokážete vystupovat jen pod Nickem. I mailová adresa hovoří sama za sebe. S pozdravem Martin Jirousek aneb Halen 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  14. 11. 2001 17:15

Vy si berete tu diskuzi berete hodně k srdci . Neomílám žádné fráze o AMD o kterých jsem se sám nebo na základě kontaktu s jinými prodejci, techniky nesetkal a neověřil. Můj předchozí příspěvek končí nesmyslnými znaky kvůli tomu, že vy jste naprosto pevně přesvědčený o své pravdě a já nemám chuť ani trpělivost vás přesvědčovat o něčem jiném. Pod své příspěvky se nepodepisuji pravým jménem, protože jsem jmenovec jednoho známějšího herce, takže by mi to stejně nikdo nevěřil. Nepoužívám firemní e-mail, protože chci zůstat v anonymitě - znám typicky českou povahu (myslím, že např. Koumes). Nechci číst názory lidí typu Ing. Boháček apod. ani dostávat viry.
I v r. 97 by se tady se mnou někdo hádal, že AMD je lepší v poměru cena/výkon. Každý AMDčkář se svým laciným Duronem má svůj procesor kvůli ceně a když si to nepřizná - nevidí si na špičku nosu. Toto je můj názor a těžko mě někdo přesvědčí o něčem jiném. Jsem v kontaktu se zákazníky pro které dělám návrhy sestav. Stavím AMD i Intely. Když chce někdo AMD, je to kvůli ceně a potom se ožene nějakým benchmarkem. Já ho nepřesvědčuji o opaku - pouze mu dáme doporučení, že WINTEL je stabilní platforma.
www.lim.cz - program Lucia (tento SW jste označil předem jako nekvalitní? aniž byste věděl o co se jedná) se prodává po celém světě. Lokální distributor doporučil sestavu s P4 namísto výkonnější nestabilního XP.
Naposledy vám zopakuji, že kdyby se u VIA shitsetu vždycky vědělo v kterém konkrétním případě to padá, tak by to bylo rychle opatchováno. Jak se přišlo na bug v bridgi 686B? Nejdříve se plnily diskuze otázkami "Proč mi to tuhne při velkém kopírování?" a přesto by se v té době tady se mnou stejně někdo hádal, že s VIA nemá a neměl nikdy žádný problém.

Chcete neustále slyšet argumenty - co ta neuvěřitelná věta z bonuswebu: Slabším místem se zdá být spolehlivost Athlonů – zatímco Pentia 4 byla v tomto směru bez jakýchkoli problémů, všechny modely Athlony „trpěly občasnou nestabilitou“.
Chtěl jste slyšet o těch firmách, které doporučily Intel namísto AMD a jediné co jste okomentoval k Exacu bylo, že Anandtech běží na AMD.
Mohl byste mi také Vy potvrdit spolehlivost řetězce Duron, MSI aj. - jakou práci děláte na počítači. Na jaký segment trhu se specializuje vaše firma s PC AMD a v jakém množství? Jak velkou nese vaše firma odpovědnost v případě selhání AMD?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  14. 11. 2001 20:30

Vážně mě nebaví se dohadovat s nechápavým jedincem, který ovšem vykazuje velmi dobré slohové schopnosti. Zde máte odkaz na firmu, ve které jsem zaměstnán coby programátor. A programy naší firmy prostě musí pracovat spolehlivě na jakékoli PC platformě. Nediktujeme našim partnerům, že mají používat INTEL.  Já se za firmu, která mě zaměstnává, nestydím, naopak, jsem hrdý na to, kde pracuji. To Vy se zřejmě stydíte, tak se vymlouváte na  podobnost jmen, viry, a spoustu jiných demagogií. Pro Vaši informaci, všechny  kvalitní firmy se  budou muset certifikovat, pokud budou chtít uspět v evropské unii. A zrovna tak Vám mohu sdělit, že vámi zatracovaná VIA  tyto certifikáty vlastní. Vy zřejmě nemůžete dokázat, kde pracujete. Pokud to můžete dokázat, pak nebuďte srab a dokažte to.  Můžete mi poslat pozdrav na podnikový mail Martin.Jirousek@Jakost.cz  S pozdravem Halen

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  12. 11. 2001 23:59

Pokud jde tvým čtenářům o stabilitu, pak půjdou k Intelu

Nikdo me nepresvedci ze je intel stabilnejsi nez AMD, muj pocitac bezi skoro porad a bez problemu

Na tvém bonuswebu se permanentně řeší detonátory xy.xy (s P4 fungují správně)

Jo detonatory na bonuswebu to je sila. Naprosto nechapu co snima ty hovadka delaj, ja s oblibou skousim kazdou novou verzi a s nejnovjejsima verzema sem velice spokojen. Navic je zkousim na dvou pocitacich pod windows XP a Me. Prvni comp je AMD K6 500Mhz s Rivou TNT a Via MVP3 chipsetem. Druhej je Duron 850Mhz s Gefore MX400 a SIS 735 chipsetem. Obzlast ten Duron me prekvapuje svoji bezproblemovosti jeste sem na nem nevidel ani jedinou BSOD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel "Benny007" Beníšek  |  12. 11. 2001 15:27

jen malickost ... Rozhodne bych si koupil PIII radsi nez PIV z duvodu, ze se mi ohnodne nechce kupovat cely pocitac znovu. Navic mam dual MB, takze neni co resit .. no nic .. hadejte se dal :o)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Hanousek  |  12. 11. 2001 15:46

Dle mého názoru je za současných cenových podmínek nesmysl si kupovat PIII v novém počítači. U upgradu je to něco trošku jiného, ale myslím, že i tak by vás cena, kterou byste za něj dal, v kontextu ostatních procesorů velmi mrzela.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
UncleFido  |  09. 11. 2001 19:51

"SSE(2) a MMX je v současné době také jediná instrukční sada."

Rekl bych, ze 3DNow je take instrukcni sada a ve sve soucasne verzi 3DNowProfesional obsahuje i plne SSE instukcni pole. Ne sice ve verzi 2, ale jen jedna, coz je ovsem temer jedno, protoze prekladace stejne az ted zacinaji plne podporovat puvodni instrukce SSE. 3DNow instukce byly vyuzivany o neco drive, nebot jich nebylo tolik (prvni 3DNow set mel 21 instrukci) a jsou jednodusi (neznamena horsi!).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  09. 11. 2001 19:53

Jak vidno, nemůžeme se domluvit. Tak alespoň jednu prosbičku. Osobně se neznáme, nevím jaký jste ročník a proto mi nemusíte tykat. Můj žebříček hodnost u CPU je následující -  stabilita, výkon, cena, podpora budoucích řešení s ohledem na minulá, teplotní ochrana nezávislá na základní desce, produkce tepla. Dobře si můj žebříček hodnocení kvality CPU  přečtěte, protože dle mého názoru jej CPU od AMD splňuje do posledního písmene. A ohledně Vámi tolik opovrhované firmy VIA - vlastním desku MSI K7T Turbo LE s chipsetem VIA KT133A. Nezaznamenal jsem nejmenší problém ve funkci této desky a chipsetu. většinou se totiž zjistí, že chyba není v PC ale v osobě, která je mezi PC a klávesnicí. VIA také v současnosti vyrábí své vlastní procesory, které jsou tak chladné, že mohou pracovat i bez chladiče na frekvenci 800 MHz. Takový procesor je pro kancelář jako stvořený. Pokud mám tedy rýpat, že jsou nějaké chipsety nekvalitní, tak od Intelu. Neřeknu teď číslo, zda je to i850 či i845, to bych musel hledat a je to vedlejší. Ale je známa chyba při poučití videokarty nepodporující AGP 4x ale pouze 2x.  Ne že nebude PC správně fundovat, nene, rovnou ten chipset vyhoří.  Tak tomu se říká "stabilita a bezpečnost".  Vy věštíte, že tu v roce 2005 nebude AMD. Já věštím následující: pokud Intel urychleně neprovede něco se svojí obchodní politikou, bude pořadí světových výrobců CPU v roce 2005 vypadat následovně: 1-AMD, 2-VIA, 3-INTEL Přeberte si to, jak chcete.  S pozdravem Halen

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  11. 11. 2001 20:49

 Jsem ročník 78. Jak chcete!
S tím žebříčkem hodnot jste mě nepotěšil, protože AMD&stabilita nejde k sobě. Vzájemně se evidentně nepřesvědčíme. Teplotní ochrana nezávislá na desce (která jenom neměří) a produkce tepla - to si nemůžete vybrat AMD. Jestli můžu také příklad ze života; naše firma postavila několik počítačů s tehdy nejvýkonnějšími CPU AMD TB 1,4 GHz, nepřetaktované s chladičema GlobaWin FOP68 (s artic silverem) a klasicky v letních vedrech byla tato PC nestabilní. Nedošlo k žádnému mechanickému poškození, pouze k tomu, že v té firmě nemohli pracovat, což bylo de facto ještě dražší. Když tato PC stojí vedle topení - teď v zimě - historie se neuvěřitelně trapně opakuje  (viz. váš chart s produkcí tepla)
Znám CPU VIA a jejich vlastnosti. Kancelářský (jinak řečeno žádný) výkon by fungoval za předpokladu, že by nové  systémy nevyžadovaly stále vyšší výkon.
O tom, že by vyhořel i8xx při použití karty AGP 2x jsem v životě neslyšel. Vkládal jsem videokartu AGP 2x do i850 a udělal jsem ze sebe na mageu úplného idiota, když jsem tvrdil, že mám Abita TH7 s obráceným AGP portem . Jistě jste to dělal také a víte, že tam karta AGP 2x fyzicky zasunout nejde.
Jestliže vaše věštba začíná slovy "pokud", pak  se těžko jedná o věštbu. Pokud by AMD nezískalo know-how myslím, že Alphy, potom bychom zde  měli krásný K6-IV, který by opět vítězil poměrem cena/výkon.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jouffan  |  11. 11. 2001 23:13

No ja nevim kde jsi dospel k nazoru ze kancelarsky vykon=zadny vykon...

Ja vim, ze mezi tve profesionalni hodnoty patrne patri FPS v Q3 A ze asi jako velkej odbornik -hardwerar, mechanik? , na to se ani nestuduje - prvni co delas na pocitaci, kdys prides domu, ze si hrajes nebo tvrdnes na internetu a hadas se s lidma co tomu rozumej asi o 100% vic Ja do tehle konference chodim abych se dozvedel neco navic, ale tobe podobny ignoranti se bohuzel mnozi.

Napriklad procesory VIA se pouzivaji do informacnich kiosku, tichych konzoli... atd, vykon/watt je parametr kery hraje velkou roli tam kde neni mozno nebo zadano aktivni chlazeni, nebo kde prostor neumoznuje proudit vzduchu.

o teplu a  dalsich parametrech (konstrukcnich) cti informace  na www.sandpile.org

tam by ses dozvedel treba o tom ze v roce 1997 (od 2.5) AMD melo us k6 - detail

P.S.: omlouvam se tim vsem hardwerarum (opravarum), ktere ma poznamka o nich mohla urazit, take jsem se tim ve sve dobe zivil. Chtel sem tim jen rict, ze to ze nekdo stavi a prestavuje pocitace este neznamena ze jim rozumi (moje trpka skusenost v mnoha nejmenovanych firmach).

P.S. (2 Zacinam mit dojem ze war ani to AMD doma nema, treba si tam zhavi svyho celera - pretaktovanyho (velkej machr) a pouziva sve nerealne vlastnictvi TB jako argument. Budete verit hlasce: ja mam doma P4! Je pomaly asi jako cyrix, topi ze doma musim furt vetrat, a pada mi v programu Utlamabasta huj 0.95. Tento argument je neoblomny ne?

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  12. 11. 2001 09:05

Opravdu konstruktivní kritika:
Na kancelářské aplikace žádný výkon nepotřebuješ - proto kancelářský výkon - žádný výkon.
VIA/Cyrix ještě slušný CPU nevyrobila, max. chladný (viděl jsi informační kiosek u Meinla - mají tam na full screen video, pěkná ostuda)
Quakea III jsem už dlouho nehrál  a obecně už moc nehraju.
Mé HW znalosti mají své meze....
Doma mám už druhého TB nepřetaktovaného, protože to jednoduše nejde. Měl jsem Celera 600 na 945 a byl stabilnější než nepřetakovaný TB, 1,2 GHz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SYKY  |  12. 11. 2001 09:31

Jak uz tu nekdo poznamenal veskera nestabilita je dana meziclankem ( lamou sedici u pc ) proc se v pc vrtaj lidi co si prectou ze existuje chipset , cpü jde dat snadno do patice , pridelat vetrak a jede to ,, osobne davam v prumeru 3-5 PC mesicne dohromady po takovych lamerech ( bohuzel obcas i z PC firem (   ), ono sesroubovat to a nahodit wokna umi temer kazdy ale vzdy to chce neco navic

Mël jsem doma 8bit , pak Cyrix , Pentium 1 , Celerona, PIII , Duron ,,( u vseho ruzne frekvence , stridam HW dost casto) ted mam Athlon na 1,33GHz a rikam ze JSEM NEMEL ZADNY PROBLEM SE STABILITOU, KOMPAKTIBILITOU ANI NICIM JINYM U ZADNEHO Z UVEDENYCH CPU.

Jedina pravda je ze MOMENTALNE  jsou cpu od AMD cenove/vykonove lepsi volbou a preju jim aby AMD do toho slapala tak jako doposud a donuti Intel aby se sebou poradne neco udelal .

Jinak pokud se nekomu nelibi chipsety VIA , muze pouzivat jine a nebo si hrat s Intelem ( treba I820 ,, popr s I815 ktery ma take sve mouchy. )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  12. 11. 2001 18:17

Doporučuju víc koukat kolem sebe  než na sebe. Takovou snůšku pitomostí  jsem naposledy četl od Slama.  

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 09:51

Jsem HW/SW technik... Ta poznamka se mne dotkla... Ale omluvu prijmam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  12. 11. 2001 21:20

Je vidět, že víte opravdu málo.  Starší grafické karty bez podpory AGP 4x totiž používají voltáž 3,3V na rozdíl od moderních s podporou 4x, které používají 1,5V. Pokud použijete některou z následujících karet do desky s chipsetem i845 nebo i850, tak to AGP odpálíte. Takže,  které karty ne? NVidia Vanta, Vanta LT, Voodoo3, Savage4. Ještě možná existují jiné, ale to vy jako velký odborník přes hardware jistě zjistíte, až dojde k odpálení AGP. Takže když to shrnu - jakoukolii desku pro P4 s chipsetem od Intelu, pominu-li sporný chipset od firmy VIA, kterou vy stejně nemáte rád, těmito kartami SPOLEHLIVĚ ZNIČÍTE. A je dost zákazníků, kteří se třeba se svým stařičkým Voodoo3 nebudou chtít jen tak rozloučit. Jinak toho idiota jste ze  sebe přece neudělal. Každý se může splést. Jen je třeba dát pozor, aby se to nehoršilo. Příště byste třeba mohl do toho AGP cpát nějakou ISA kartu. Pozor na to. Loučím se, Halen

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  13. 11. 2001 11:07

Považujete GeForce 256 AGP 4x od Manli za dostatečně starou kartu? S Abitem TH7 Raid jsem nic neodpálil. Voltáže grafických karet neznám (nicméně vím, že jsou ty limity nVidií překračovány). Neznám zákazníka, který si koupí desku s CPU za 15000 a bude do toho chtít ten neúspěšný nesmysl Voodoo 3. Znovu zopakuji mojí zkušenost. Karty AGP 2x fyzicky do slotu AGP i850 fyzicky nezasunete.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Halen  |  13. 11. 2001 14:42

Jakým způsobem Vás mám přesvědčit, že se mýlíte?  Je jistě pravdou, že většinou si zákazník nekoupí do svého nového PC takovouto zastaralou kartu. Ale již nikdo tomuto neznalému zákazníkovi nezakáže, aby svoji starou kartu v této desce s i845 nebo i850 vyzkoušel. A zákazník není varován. Zde se jasně prokazuje ignoranství monopolisty Intelu, který se prostě rozhodl nepodporovat starší grafické chipy. Stejně, jako se snaží zahubit diskety.  Pokud tedy jako firma prodáváte základní desky, zcela určitě zákazníkům dávate český manuál s varováním, že nesmějí tyto zastaralé karty v žádném případě použít. Pokud byste jim totiž toto varování v českém návodu nedali a oni si zničili svou novou desku, měli by plný nárok na reklamaci. A na závěr - pokud někdo z čtenářů je nešťastným majitelem desky s  i845, sežeňte si někde zastaralé Voodoo3, zasuňte .... a jděte reklamovat,  pokud možno těsně před koncem záruky. Zde link pro více informací,  v českém jazyce, originál se nachází na stránkách firmy PowerColor.   

          Informace zde

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mulder  |  06. 10. 2002 13:03

Ze neznas zakaznika je jedine tvuj problem. My podobne takhle jedeme s 200 pocitacema a nestezujeme si

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
R.Marvin  |  13. 11. 2001 16:16

takze takto!
Niekdo nam nechladi AMD a potom o nich
trusi blbe reci ...
Nasi technici ktori urobili merania teploty
z 5timi roznymi chladicmi zistili ze najnizsiu
dosiahnu z obycajnym vysokym ciernym Titanom.
Co neprekvapi nikoho kdo vie nieco z fyziky
pre 8. rocnik ZS.
Taky nasinec si kupi chladic cierny, masivnou plochou
priliehajucou k CPU, jemnym rebrovanim (velka plocha)
a solidnym ventilatorom (gulicky ..)
A nie nejake strieborne turbo monstrum
z 3nasobnym tepelnym odporom a cenou.



Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  09. 11. 2001 20:08

P4 sice topi nejvice, ale zato ji neupeces jako např. ten tvuj Athlon XP 1900+.  Jako neupeces PIII a naoplatku ti shori ostatni AMDcka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
_  |  10. 11. 2001 01:27

Ty ses taky poradnej kus blba  pomoooc uz me to tu hori, zavolejte hasice  hahaha

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  11. 11. 2001 19:44

Když vynechám ty pejorativa a mám chuť je použít, tak řeknu jenom to, že tobě ten CPU ještě neshořel, co? Až k tomu dojde (a já ti to nepřeju), možná pochopíš různé Tomy Pabsty, proč dávají na svůj web video o hořícím AMD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 00:19

Až k tomu dojde (a já ti to nepřeju), možná pochopíš různé Tomy Pabsty, proč dávají na svůj web video o hořícím AMD.

Jelikmoz a protoze normalni clovjek nesundava s procesoru chladic za provozu tak mu jentak ten procesor neshori. Navic kazdej kdo tomu trochu rozumi si poradne vybere chladic, tak aby procesor uchladil. Ja sem skousel u Durona 850 co to udela kdyz odpojim vjetrak na chladici, teplota zacala pomalu stoupat a asi po pul hodine kdyz vylezla na 60 stupnu se pocitac vypnul, presne jak to mam nastaveny. Takze ohynek se nekonal a konat nebude. Proste video s horicim AMD je hezky ale za normalniho provozu by se to nemelo stat i kdyz, kdyz vidim co sou nektery firmy schopny dat za chladic na procesor tak bych si tak jistej nebyl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  13. 11. 2001 10:36

Nemám chuť komukoliv vyvracet, zda-li ten který ventilátor sklouzne nebo ne (mě se to stalo a přiznávám svůj díl viny), ale porovnej počty reklamací u větších distributorů u AMD a Intelu. Porovnej systém uchycení ventilátoru u P4 478 i 423pin a uvidíš tu preciznost.... od Intelu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 23:36

Ano uznavam novy uchyceni chladicu u P4 ma neco do sebe a AMD by na to melo taky prejit, i kdyz si myslim ze je to problem spis vyrobcu motherboardu, kteri by urcite mohli udelat motherboardy pro procesory AMD se u kterych by se dalo pouzit stejne uchyceni chladice jako ma P4.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rodney  |  10. 11. 2001 03:07

Neupeces PIII haha prijd se podivat k nam do prace jak 1GHZ PIII nevydrzela ani 2 min kdyz se ji zasekl chladic. Pry pdopora to urcite intel fuj je to samy hnuj az budou vyrabet neco poradne tak pak se zas vratim k Intelu ale prozatim AMD je nejlepsi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
War  |  11. 11. 2001 19:54

Zničit PIII s teplotním čidlem vyžaduje opravdu zvláštní dávku neschopnosti  Doufám, že se v práci poplácáváte po zádech se slovy: Dobrá práce!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rodney  |  14. 11. 2001 17:17

hele sice nevim proc svadis neschopnost PIII se vypnout na nas ale budiz, popisu ti jak se to stalo proste sme meli neco prezentovat na projektoru a kluci zapli pocitac a nic tak ho vyply a sli pryc ze je to zkazene a za do toho nebudou hrabat, po hodine sem si rek ze na to kouknu tak to sputim a komp nic tak ho vypnu mrknu do interieru zapnu a hle vetrak se netoci takze si strc kecy jako o necem jako nase neschoppnost troubo protoze ja uz jsem poskladal tolik kompu a mych kolegu taky ze fakt tohle nase neschopnost neni a o to tu prave slo ze i pIII na tom neni tak dobre jak se o ni rika . Sbohem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 09:27

Takový podíl na trhu má dnes AMD jen a JEN díky svým cenám... Už to je to co mně na takovám "výkonném" procesoru "drobátek" zaráží... V tom asi něco bude, že. A každý kdo aspoň lehce zjišťoval jak je na tom veřejné mínění, tak musel chtě nechtě dojít k závěru, že: Kdo chce levný a výkonný počítač, koupí si AMD. Kdo chce počítač, který se zapne a běží, koupí si INTELa!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otto Dostál  |  13. 11. 2001 18:13

3 rady:

a) Nezaměňuj příčinu s následkem.

b) Nepleť si pojmy s dojmy.

c) Nenahrazuj nedostatek argumentů demagogií.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wortex  |  12. 11. 2001 09:18

Tak to co sem o AMD říkal v "devadesátym sedmym" si moc dobře pamatuju a stojím si za tím do dnes...

AMD NEUMÍ DĚLAT PROCESORY! A až to praskne... bude zle. :o) Jen doufám, že budu u toho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PPK  |  13. 11. 2001 00:23

AMD NEUMÍ DĚLAT PROCESORY!

Intel taky ne a P4 je toho jasnym dukazem.  Nejlepsi procesor od intelu za poslednich asi 5 let je tualanin, skoda ze ho pohrbily vysokou cenu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ondrej Krajicek  |  09. 11. 2001 03:14

Hmm, to je asi jako kdyz Sladek prohlasi ze dokaze vytvorit hospodarsky zazrak za 14 dni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Koumes  |  12. 11. 2001 07:35

AMD to ma marketingove vychytane. Blbci co neumej nasadit procak si musej potom koupit dalsi a tim stoupaji prodeje. Ti chtrejsi to pak maji skoro zadarmiko
I kdyz takova vypocitavost mi sedi spise pro Intel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor