Hardware | Procesory | AMD | Grafické karty | TSMC

AMD už na veletrhu CES ukáže procesory i grafické karty vyrobené 7nm výrobním procesem

Začátkem ledna se bude opět konat asi nejznámější veletrh spotřební elektroniky CES 2019 a AMD zde plánuje ukázat nové procesory i grafické karty vyrobené nejnovějším 7nm výrobním procesem u TSMC. V obou případech by se mělo jednat o produkty určené do klasických počítačů.

To znamená, že se bude jednat o nové procesory 3. generace Zen architektury pro soket AM4 a nové grafické karty Navi, nebo Vega určené pro hráče počítačových her. Hned takto zkraje roku nelze očekávat oznámení spuštění prodejů, ale dozvědět bychom měli předběžné parametry, výkon a možná i termín vydání, upozornila redakce Anandtech.

Ohledně nových grafických karet bychom se konečně mohli dočkat informace, jaká z dvojice architektur Vega nebo Navi bude určená pro hráče počítačových her. Obě architektury jsou pro příští rok stále ve hře. AMD již vyrábí Vegu 20 na 7nm, ale pouze pro profesionální segment trhu. Zda bude stejná grafika vydána i pro hráče, třeba s méně aktivním čipem a polovinou paměti není stále jisté.

Za 13 týdnů se tedy dozvíme, co si pro nás AMD na rok 2019 chystá. Jedno je ale jisté, rok 2019 bude pro počítačový segment přelomový, protože 7nm výrobní proces přinese velký skok ve výkonu i spotřebě.

Diskuze (29) Další článek: Jak stáhnout svá data z končícího Google+

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,