Byznys | AMD

AMD stock: Akcie výrobce čipů vytrvale rostou

Americká společnost Advanced Micro Devices, Inc. vystupující pod zkratkou AMD, byla založena v roce 1969 a zabývá se výrobou integrovaných čipů. Je největším konkurentem pro Intel v oblasti procesorů a pro Nvidii z hlediska grafických čipů. V posledních letech se jí daří vyrábět silně konkurenceschopné produkty, což se odráží i na finanční kondici firmy a růstu akcií. 

AMD stock chart

Vývoj akcií společnosti AMD

Nyní akcie AMD poskočily ze dne na den o více než 10 % vzhůru. Důvodem jsou zaprvé pozitivní finanční výsledky, ale také oznámení konkurenčního Intelu, že nástup jeho nových procesorů se opozdí. 

Sledovat růst akcí AMD je nyní pozoruhodná podívaná. Mohlo by se zdát, že se jedná o investiční „sázku na jistotu“, ale do byznysu zasahuje mnoho vlivů a ani akcie AMD neznamenají jistotu výdělku. Pokud přece jen chcete AMD z hlediska růstu akcií sledovat, hledejte výraz "AMD stock" a najděte si aplikaci pro zobrazení aktuální ceny akcií, která vám bude nejlépe vyhovovat. Rozhodnete-li se i pro investování, doporučujeme sledovat informační zdroje a především pak finanční zprávy AMD.

Váš názor Další článek: Apple prodává dvoumetrový kabel Thunderbolt 3 Pro za bezmála čtyři tisíce korun. Je to přehnané?

Témata článku: , , , , , , , , ,