Procesory | AMD | Grafické karty

AMD si věří. Radí prodejcům, jak řešit zvýšenou poptávku po chystaných procesorech a grafických kartách

AMD začne 5. listopadu prodávat nové desktopové procesory řady Ryzen 5000 s architekturou Zen 3 a během listopadu se očekává i dostupnost nových desktopových grafických karet série Radeon RX 6000 s architekturou RDNA 2, které budou představené 28. října. AMD se ale už předem připravuje, aby nedopadlo jako Nvidia.

Uvedení grafických karet GeForce RTX 3000 totiž provázely a stále provázejí problémy s nákupem. Objevilo extrémní množství botů vychytralých překupníků, kteří nakoupili spoustu kusů pro sebe a prodávají je vzhledem k následné nedostupnosti za vysoké ceny na aukčních webech a bazarech. Stačí se podívat i do českých koutů, kde se modely za 21 tisíc korun prodávají třeba i za 30 tisíc korun.

AMD očekává podobný nápor poptávky a vydalo proto doporučení pro prodejce, jak se na uvedení grafik i procesorů připravit tak, aby ke zmíněným problémům opět nedošlo. Důsledně doporučuje použití nástrojů pro detekci botů v reálném čase, ověřování nákupu přes systémy Captcha a také funkční rezervační systém s manuální kontrolou objednávek.

vbvbvvb.jpg
Doporučení pro prodejce od AMD (Zdroj: RedGamingTech)

Prodejci by rovněž měli minimalizovat prodeje B2B a preferovat koncové uživatele s omezením počtu kusů na jednoho zákazníka.

Uvidíme, jestli si prodejci tato doporučení vezmou k srdci a běžný nákup nejnovějších procesorů a grafik od AMD bude alespoň trochu reálnější než u Nvidie.

Prezentace procesorů AMD Ryzen 5000

Diskuze (7) Další článek: Je ještě co vylepšovat? Test bezdrátových sluchátek Sony WH-1000XM4

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,