Byznys | AMD | Čipy

AMD: Dostupnost čipů se zlepší až ve druhé polovině roku 2022

Významní hráči z oblasti polovodičového průmyslu již dříve informovali o tom, že dlouhotrvající problémy v oblasti výroby a dodávky čipů budou ještě nějakou dobu trvat a predikce pro vyrovnání poptávky a nabídky je spíše až na příští rok. Ve stejném duchu se vyjádřila i ředitelka AMD Lisa Su, která vystoupila na konferenci Code 2021.

Dle vyjádření Lisy Su budou problémy s dostupností čipů a tím pádem i spojených produktů pokračovat nejenletos, ale i během roku 2022. Řekla, že problémy mají všichni, kromě AMD zmínila i Nvidii nebo Intel.

Investice do nových výrobních linek už sice proběhly před rokem, rozjetí nových kapacit a s tím spojeného dodavatelského řetězce ale nelze zlepšit okamžitě. Lisa Su počítá s tím, že se situace zlepší až ve druhé polovině roku 2022.

Podle ředitelky AMD nikdo nečekal, že se v době pandemie, která zároveň přinesla řadu omezení na všech frontách, zároveň výrazně zvýší poptávka nad rámce běžných fází trhu. Zároveň dodala, že například větší zájem těžařů kryptoměn nevidí jako hlavní důvod nedostatku grafických karet.

Diskuze (10) Další článek: ELONOVINKY: Tesla měla letos dodat tři nové modely. Všechny se odsouvají. Proč a na kdy?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,