AMD chystá vlastní herní tablet s Windows 8.1

Společnost AMD je známá především výrobou procesorů a grafických karet, v nejnovější formě už jde také o hybridní čipy, které kombinuji procesor i grafiku. AMD chce ale také nastoupit na vlnu popularity tabletů a chystá vlastní herní tablet s Windows 8.1.

Zatím nejsou známé žádné bližší specifikace, ale dle Wind8Apps by měl být tento herní tablet založen na nových 28nm čipech APU s označením Mullins (dvě až čtyři procesorová jádra Puma a grafika Radeon s dvakrát lepší poměrem výkon/watt než u čipů Kabini a Temash).

amd-gaming-tablet-windows.jpg
Herní tablet od AMD bude mít i přídavné herní ovladače po stranách

Tablet s kódovým označením „Project Discovery“ by měl mít pouze pasivní chlazení a základem bude nejnovější operační systém od Microsoftu. Pro pohodlnější hraní budou k dispozici přídavné ovladače po stranách, nebude chybět ani přídavný dok s rozšiřujícími porty.

amd-gaming-tablet.jpg amd-gaming-tablet-windows-8.1.jpg amd-tablet-windows-8.jpgwindows-8.1-amd-tablet.jpg

Podle oficiálního oznámení od AMD jde především o ukázku, že čipy APU od AMD lze použít pro tvorbu herních tabletů a není nutné se spoléhat pouze na platformu na bázi ARMu. Tablet by měl být na trhu během začátku příštího roku.

 

Diskuze (19) Další článek: Bill Gates měl při oznámení hledání nového šéfa slzy na krajíčku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,