Amazon Cloud Player: tak trochu jiný obchod s hudbou

Amazon se vrhl do nabídky streamované hudby. Uživatelům nabídne prostor pro uložení jejich hudby – Cloud Drive. Ten bude mít v základu velikost 5 GB, ale už při koupi jednoho hudebního alba na Amazonu se zvýší na 20 GB. Na Cloud Drive však bude možné nahrát i hudbu z počítače. Pro streamované přehrávání pak poslouží Cloud Player, který je zatím k dispozici pro operační systémy Windows, Mac OS X a také Android.

Amazon.jpg

Při nákupu hudby na Amazonu dostane od nynějška uživatel také možnost jejího „stažení“ na Cloud Drive. Odpadne tím stahování do počítače, které je ale současně také možné. Díky Cloud Drive má uživatel hudbu dostupnou prakticky kdekoli, kde je internet. Ale to je zároveň i problém, především při poslechu z mobilu. 3G síť na kvalitní streamování hudby stačí, ale podmínkou je kvalitní pokrytí. V metru po cestě do práce si toho z Amazon Cloud Playeru moc neposlechnete.

Nás ale starosti tyto starosti zatím moc trápit nemusí, protože služba je tradičně dostupná pouze uživatelům z USA. My se můžeme spokojit třeba se službou Grooveshark, která nám streamovanou hudbu nabídne zcela zdarma.

Diskuze (4) Další článek: Praha bude mít bezplatný internet v tramvaji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,