Technologie | Amazon | Alexa

Amazon chce do konce roku dostat chytrou Alexu i do aut

Chytrá asistentka Alexa od Amazonu se postupně rozšířila do mnoha zařízení v domácnosti i na cestách, od repráčku a televize až po telefon či tablet. Společnost nyní uvolnila vývojářské nástroje pro široké využití, což značně rozšíří integraci Alexy v dalších oblastech. Spousta automobilek chce mít totiž Alexu přímo ve svém autě, což by se mohlo stát realitou už koncem letošního roku.

Někteří výrobci, např. BMW, Ford, Toyota či Volkswagen, se o integraci díky spolupráci s Amazonem snaží již od začátku tohoto roku, vývojářské nástroje však otevřou dveře pro mnoho dalších firem. Automobilová Alexa přitom může přinést opravdu zajímavé perspektivy, někteří výrobci už totiž ukázali, jak taková spolupráce může fungovat. Například Garmin má na trhu již několik zařízení s Alexou, která se dají využívat v autě a značně ulehčují cestování.

Amazon Echo vs. Google Home v redakci:

Díky SDK nástrojům však nyní mohou výrobci začít integrovat asistentku přímo do palubních počítačů aut, takže nebude potřeba žádné externí zařízení ani příslušenství. Amazon navíc netroškařil a do balíčku přidal celou řadu prvků, od rozpoznání řeči až po streamování médií, dálkového ovládání, notifikací a dalších.

Váš názor Další článek: Autonomní drony by mohly odhánět hejna ptáků od letišť

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,