Apple | Bezpečnost | Drony

Amatérský dron natáčel záběry Apple Parku, zřítil se přímo na solární panely

Poměrně často si můžeme prohlédnout čerstvé přelety nad novým sídlem Applu pomocí dronu. Většinou jde o profesionální záběry, ale tentokrát se o stejný přelet pokusil amatérský pilot, kterému se přitom stala nehoda.

Jeho dron se z neznámých příčin zřítil a jak je možné vidět na záběrech uložených přes streamování do telefonu, vypadá to jako nějaký náraz. S největší pravděpodobností se jednalo o nějakého ptáka, který do dronu narazil nebo na něj krátce zaútočil. Zatím nelze moc předpokládat, že by Apple drony sestřeloval speciální elektromagnetickou zbraní, i když o tom už vtipkoval na své prezentaci.

Majitel tohoto dronu kontaktoval známého Matthewa Robertse, který dělá zmíněné profesionální a pravidelné přelety Apple Parku, aby zkusil jeho dron nalézt. Nakonec ho našel zapadený v mezeře mezi solárními panely, které se nachází na vnitřní straně kruhu stavby.

Apple už byl s nehodou obeznámen, ale majitel zatím nedostal žádnou odpověď. Je jasné, že v případě poškození panelu či jiných částí objektu čeká majitele dronu pořádná pokuta a možná i vážnější trest. Větší riziko ale hrozí, až se budou uvnitř kruhu na volném prostranství pohybovat zaměstnanci Applu. Pokud by jim nad hlavou bzučely drony a sem tam nějaký spadl, asi by to nebylo to správné kreativní pracovní prostředí.

Apple park je vizuálně velmi atraktivní budova a díky svému kruhovému profilu zejména shora. Lze proto očekávat, že přelety drony nad nad Apple Parkem budou lákat stále víc majitelů dronů a je dost pravděpodobné, že se tomu bude Apple bránit vydáním oficiálního zákazu.

Diskuze (18) Další článek: Intel čelí 32 žalobám kvůli procesorovým chybám Meltdown a Spectre

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,