Alza.cz má velké problémy a stopla výdej objednávek

Největší český internetový obchod Alza.cz se od včerejška potýká s technickými problémy, které měly za následek pozastavení výdeje objednávek. Včera dokonce došlo k uzavření všech výdejních míst a problémy přetrvávají dodnes. Chyba vznikla při zavádění nových funkcí do interního systému.

2018 05 22 (09 12 04).jpg
Webové stránky obchodu běží v pořádku, problémy nastaly s interním systémem na zpracování objednávek. O výpadku na webu informuje lišta v hlavičce stránky.

„Všechny naše prodejny jsou dnes otevřené, služby zatím fungují v omezeném režimu – dočasně není možné vyzvedávat již zadané objednávky. Zákazníkům doporučujeme vyčkat na potvrzující SMS, kdy si mohou zboží vyzvednout.,“ řekla k dnešní situaci tisková mluvčí Alzy Patricie Šedivá.

Nové objednávky by tedy měly být odbavovány již standardně, obchod se však musí vypořádat s návalem těch, kterých se výpadek dotkl. To však ještě několik hodin potrvá.

„Předpokládáme, že v odpoledních hodinách budou systémy nabíhat zpět do standardního v provozu. Omlouváme se a děkujeme za pochopení,“ doplnila Patricie Šedivá.

Viděli jste už výdejní místo budoucnosti, které Alza testuje?

Diskuze (44) Další článek: Apple chystá levnější chytrý reproduktor, měl by nést značku Beats

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,