Dell

Alienware prodává m17 R5 Ultimate AMD Advantage. Zkuste trochu počítat, ten displej je až absurdně rychlý

Notebooky Alienware nemůžete nikdy pokládat za krotké nenápadné stroje s nepatrným výkonem. Nová konfigurace Alienware m17 R5 nyní zahrnuje nejen procesor AMD, ale i grafickou kartu AMD Radeon RX 6850M XT. Může proto nést označení Ultimate AMD Advantage – vše uvnitř je od AMD.

Díky spolupráci grafické karty a procesoru se rozděluje zátěž chlazení podle potřeby, lépe se řídí spolupráce grafiky na procesoru a samostatné grafiky, abyste nepřišli o výkon nebo třeba Freesync. Stejně tak procesory Ryzen mohou přímo spolupracovat s rychlou pamětí grafické karty.

Poprvé tento 17" notebook nabídne FullHD displej s obnovovací frekvencí 480 Hz a odezvou 3 ms. Tyto oficiální údaje podtrhují, jak je to absurdní a zbytečná meta. 480 Hz znamená možnou změnu obrazu každé 2,1 ms. Obraz se tedy může obnovovat rychleji, než jej panel stíhá vykreslit. Rozdíl mezi 360 Hz (změna každé 2,7ms) a 480 Hz tedy nejspíš nebudete schopni vnímat ani ve zpomaleném záběru.

Aktuálně je na našem trhu dostupná konfigurace s RTX 3080Ti a 360Hz FullHD displejem, neočekáváme, že čistě AMD verze s rychlejším displejem bude zásadně levnější:

Diskuze (1) Další článek: Kuriozita léta. Microsoft sníží kvalitu spouštěcího zvuku ve Windows 11

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,