Wi-Fi | Připojení k internetu | Airbnb

Airbnb začne u ubytování ukazovat rychlost a kvalitu Wi-Fi

Pokud jedete na dovolenou nebo služební cestu, už nemusíte jen doufat, že bude v místě ubytování dostatečně rychlé internetové připojení. Provozovatel ubytovací platformy Airbnb ve čtvrtek oznámil, že plánuje do své aplikace zařadit novou sekci, která bude ukazovat rychlost a kvalitu Wi-Fi.

Uživatelé tak budou mít ještě před rezervací pronájmu informace o tom, zda dostupné připojení vyhovuje jejich potřebám a požadavkům. Novinka bude nejprve k dispozici v amerických lokalitách, o několik týdnů později se pak rozšíří do celého světě.

Jak rychlá je Wi-Fi v místě ubytování?

Zadání údaje o parametrech dostupné bezdrátové sítě bude v kompetenci hostitelů a je zcela dobrovolné. Airbnb přitom hodlá používat pro kontrolu rychlosti stahování a odesílání dat nástroj M-Lab, který testuje připojení prostřednictvím mobilního zařízení hostitele.

Pronajímatelé budou mít možnost kromě pouhé informace o tom, že je v místě dostupná Wi-Fi, poskytnout také podrobnější data. Dosud údaje o rychlosti downloadu a uploadu neposkytovali buď vůbec, nebo byly součástí popisku či jako obrázek v galerii, kde byly obtížně k nalezení.

Měření rychlosti v aplikaci 
Měření rychlosti v aplikaci

Hostitelé mohou otestovat rychlost připojení přímo v aplikaci Airbnb a snadno zveřejnit informace na stránce své nabídky. Tím se nabízené nemovitosti stanou atraktivnějšími pro hosty, kteří hledají ubytování s kvalitním a rychlým připojením.

Airbnb nejen pro digitální nomády

Informace o Wi-Fi se budou zobrazovat zájemcům o ubytování v aplikaci Airbnb jako součást popisu pronajímaného pokoje, bytu či domu. Pro hosty, zejména pak pro ty, kteří pracují na dálku, když cestují nebo žijí mimo domov, bude tato změna nesporným přínosem, protože rychlost připojení je pro ně klíčovým faktorem při výběru a rezervaci pobytu.

Přesná informace o rychlosti Wi-Fi poskytuje lepší představu o tom, jak bude bezdrátová síť v pronajímaném objektu fungovat při virtuálních schůzkách, učení, hraní her a nahrávání velkých souborů. Airbnb říká, že smyslem nového nástroje je poskytnout hostům jistotu, že místo, kde se ubytují, naplní všechny jejich potřeby.

Vzhledem k rostoucí flexibilitě práce odkudkoli je možnost zjistit rychlost Wi-Fi připojení ještě před rezervací užitečná především pro digitálních nomády, zaměstnance pracující na dálku, cestující rodiny, hráče počítačových her a kreativce.

Diskuze (3) Další článek: Mobilní zařízení zase utečou desktopům. Paměti LPDDR5X navyšují rychlost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,