Google Pay | Placení mobilem | Apple Pay

Air Bank končí s placením skrze vlastní mobilní aplikaci. Otěže přebral Google Pay

Air Bank se při zavedení mobilních plateb na Androidu zaměřila na vlastní řešení skrze vlastní bankovní aplikaci. Již minulý rok ale zavedla podporu univerzálního Google Pay a nyní s původní možností končí. Nastane tak 3. listopadu.

Případné ukončení vlastního řešení na Androidu Air Bank avizovala již při spuštění Google Pay, dochází k němu ale až nyní. Sama přitom uvádí, že se stará metoda podílí na počtu mobilních plateb pouze z 1,5 procenta. To ale není nijak překvapivé, samotná aplikace totiž navádí uživatele právě na přidání aplikace do Google Pay. Tento systém pak umožňuje uživatelům platit kartami i jiných bankovních institucí nejen v obchodech, ale i na internetu.

Od 3. listopadu tak nebude možné využít řešení skrze My Air. Google Pay je přitom na většině telefonů s Androidem (a službami Google) předinstalováno, případně jej lze stáhnout z Obchodu Play. Na iOS byla situace od počátku jednodušší – Apple zde neumožňuje vývojářům přístup k NFC čipu, který se využívá pro placení, a Air Bank se tak musela přizpůsobit a využít systém Apple Pay.

Google a Apple Pay tak dnes již podporují téměř všechny banky (stranou z těch větších zůstává snad jen Raiffeisen Bank se svým Raipay).

Jak zaplatit v obchodě skrze Google Pay?

Diskuze (17) Další článek: Podle čeho se orientují buňky? Vědci to zkoumali v miniaturních bludištích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,