Advanced SystemCare 4: Údržba Windows zdarma

Populární nástroj pro údržbu počítače se dočkal své verze číslo 4. Jaké vylepšení oproti svým předchůdcům nabízí a nejedná se pouze o kosmetické úpravy?

Univerzální, freewarový, funkčně vybavený a v češtině. To jsou hlavní atributy Advanced SystemCare. Svým uzpůsobením cílí především na běžného uživatele, své si v něm ovšem najdou i ti náročnější. Místo mnoha nejrůznějších nástrojů postačí nainstalovat jediný, který zvládne práci za mnoho jiných. Díky tomu si oprávněně vysloužil vysokou popularitu nejen na GigaManii. Co přináší v nové verzi?

Úplně nový kabátek

To první, čeho si uživatel všimne, je zcela nové grafické prostředí aplikace. Vypadá pěkně, moderně a také přehledně. Rozděluje funkce programu do čtyř hlavních částí, které jsou symbolizovány čtyřmi velkými ikonami. Krom toho zde máte rychlý přístup ke statistikám již proběhnuvších procedur a také k nastavení automatické údržby. Po rozkliknutí některé z hlavních ikon se dostáváte hlouběji do programu a jeho nabídky.

sshot-1.png sshot-1a.png
Srovnání nové a staré grafické podoby programu.

První dvě možnosti – rychlá údržba a hluboká údržba – jsou obsahově téměř totožné a liší se především v intenzitě a důkladnosti své práce. Naleznete zde funkce pro vyhledávání škodlivého softwaru, čištění registru, vymazávání nepotřebných zástupců, pročišťování soukromí a odstraňování zbytečných souborů. Každou možnost můžete zapojit do práce, nebo naopak vynechat, takže výsledek skenu s ní nebude počítat.

sshot-2.png 
Rychlá údržba.

Abyste co nejlépe definovali své potřeby a také zamezili programu prohledávat a opravovat to, co nechcete, je vhodné si pořádně projet nastavení, kde lze do detailu určit, co se a jak bude dělat. S tím se ovšem pojí i určitá chyba v nové verzi, která způsobuje nemalé zdržení při spouštění tohoto nastavení. Program jakoby na chvíli přestane pracovat, ale uživatel nesmí ztratit nervy a pokoušet se ho sestřelit. Nastavení se po čase přeci jen objeví. Snad tento neduh tvůrci v nejbližší době opraví, protože procházet všechna nastavení je tak běh na dlouhou trať.

sshot-3.png 
Nastavení, na které se čeká.

Nabuďte svůj počítač

Třetí možností pro hrátky v novém Advanced SystemCare je funkce nazvaná jako Turbo Boost. Tu po absolvování úvodního nastavení lze jedním kliknutím zapnout či vypnout, popř. nastavit na automatické spouštění po startu počítače. Při nastavování vás čeká tří krokový průvodce, v jehož rámci lze ukončit systémové služby typu sdílení médií, aktualizace Windows, automatické detekce proxy atd.

sshot-4.png 
Přítomné okénko pro sledování vytíženosti počítače.

V dalších krocích vytvoříte seznam procesů na pozadí, k jejichž ukončení při zapnutí funkce ihned dojde, a konečně se dá omezit i vzhled operačního systému. Poslední ikona nabízí dlouhý seznam nejrůznějších doprovodných nástrojů pro čištění, optimalizaci, opravu, zabezpečení i ovládání Windows. Oproti minulým verzím zde nečekejte žádný příval nových funkcí.

sshot-5.png 
Možnosti, jak nárazově zvýšit výkon počítače.

Advanced SystemCare oficiálně deklaruje svou čtvrtou verzi jako pokročilejší z hlediska provádění hloubkových skenů a nalézání problémů. Zmiňuje také zrychlení provádění základních údržbových kroků ze strany uživatele, k čemuž nahrává především nové prostředí a design, který oproti trojkové řadě skutečně poskytuje lepší orientaci a lépe se na něj dívá. Nelze se tak ale ubránit dojmu, že právě změna grafického kabátku je tím hlavním, co pro uživatele tvůrci programu v jeho nové verzi připravili.

sshot-6.png 
Halda doprovodných nástrojů a funkcí.

stáhnout program Advanced SystemCare 4.0.1 Licence: freeware, 32 MB
Autor: iobit.com
Web programu: www.iobit.com


Diskuze (13) Další článek: Mluvící ponožka poví, co řekne vaše ruka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,