Acer Revo RL100: nejtenčí nettop s AMD a ION

Na trhu se brzy objeví speciální nettop Revo RL100 od Aceru, který vyniká nejen svým tenkým designem, ale také unikátním bezdrátovým touchpadem.

Společnost Acer brzy představí nový model nettopu, který ponese známé označení „Revo“. Acer Aspire Revo byl jedním z prvních nettopů, který přinesl podporu platformy Nvidia ION v kombinaci s dvoujádrovým procesorem Intel Atom 330. Tentokrát se však jedná o výkonnější procesor od AMD, který ale také využívá grafického výkonu Nvidia ION. První informace a fotografie zveřejnil server UnWire.

Acer Revo RL100: tenký „notebookový“ nettop

Nový nettop RL100 ze série Acer Revo je vybaven dvoujádrovým procesorem AM Athlon II Neo K325, který je vyráběn 45nm technologií a pracuje na frekvenci 1,3 GHz. Podporuje i virtualizaci a jeho TDP je pouze 12 W. O grafický výkon se stará integrovaný grafický čip Nvidia ION (16 stream procesorů), který si poradí i s plynulým přehráváním Full HD videa nebo výpočty přes CUDA.

014.jpg 

Operační paměti o velikosti 2 GB (DDR3 -1 066 MHz) sekunduje pevný disk (SATA) s kapacitou 160 GB, který obsahuje předinstalovaný 64bitový operační systém Windows 7 Home Premium. Samozřejmostí je dnes již povinná výbava, která obsahuje WiFi (802.11n), ethernet, zvukový výstup (3,5 mm) nebo trojici USB 2.0 portů. Pro připojení displeje je k dispozici pouze HDMI výstup.

034.jpg 053.jpg 063.jpg
 

Nettop je také vybaven optickou DVD mechanikou typu tray-in, k tenkému designu by se však určitě více hodila štěrbinová verze slot-in. Design je i přes to velmi tenký, srovnatelný s dnešními notebooky. Tělo počítače má matnou černou barvu, přičemž tento nettop lze provozovat nejen horizontálně, ale díky dodanému doku také vertikálně. Chlazení je aktivní, výdechy se nachází na zadní a boční straně.

073.jpg 083.jpg 093.jpg
 

Překvapivě podsvícený touchpad

V části pod mechanikou se nachází tlačítko pro vysunutí opravdu nevšedního hardwaru – bezdrátového touchpadu Revo Pad, který toho dovede více než Magic TrackPad od Applu. Obsahuje totiž nejen stylové kolečko pro regulaci hlasitosti, ale také další „neznámé“ tlačítko. To dokáže proměnit touchpad ve virtuální klávesnici, po jeho spuštění se totiž na ploše touchpadu objeví podsvícené klávesy, včetně různých multimediálních funkcí, například pro snadnější ovládání přehrávače.

1211.jpg 133.jpg 143.jpg
153.jpg 163.jpg

Pro použití speciálního ovládání je k dispozici i multimediální softwarová vrstva Clear.fi od Aceru. Ta je graficky velmi podobná některým prostředím multimediálních přehrávačů.

2011.png 221.png

Multimediální elegance

Acer Revo RL100 nabízí nejen dostatečný výkon pro kancelářskou práci a internet, ale také pro hraní her a přehrávání multimediálních souborů. Díky Windows 7 si můžete vybrat mezi různými nadstavbami pro snazší ovládání (Windows Media Center, Boxee a další) a i přes absenci dálkového ovládání, je k dispozici plnohodnotný touchpad Revo Pad, který nabízí přidanou funkci s virtuální klávesnicí. Na trhu se objeví možná již během září, cena zatím nebyla uvedena.

  • Procesor: AMD Athlon II Neo K325, frekvence 1,3 GHz
  • Grafický čip: Nvidia ION
  • Operační paměť: 2 GB DDR3, 1 066 MHz
  • Pevný disk: 160 GB, 5 400 ot./min.
  • Výbava: WiFi 802.11n, ethernet, 3 × USB 2.0, HDMI, S/PDIF, DVD mechanika, bezdrátový touchpad s virtuální klávesnicí
  • Operační systém: Windows 7 Home Premium 64bit
Diskuze (18) Další článek: Intel kupuje divizi mobilních bezdrátových čipů Infineon

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,