Notebooky | Acer

Acer chrlí novinky: levný a tenký Predator, nové Switche a další notebooky

  • Acer na konferenci v New Yorku představil velkou spoustu novinek z oblasti počítačů, notebooků i monitorů
  • Notebookové novinky se dotkly řad Predator, Swift, Switch i Aspire
  • Herní notebooky dostaly nový typ chlazení

Acer na své velké globální tiskovce v New Yorku představil spoustu nových produktů z různých kategorií. My se v tomto souhrnu podíváme podrobně na novinky z oblasti notebooků, protože i těch je opravdu hodně. Ostatní zajímavé novinky jsou v samostatných článcích:

Acer Predator Triton 700: tenký výkon!

Nový model výkonného herního notebooku má za cíl poskytnout ideální poměr mezi výkonem a velikostí. Predator Triton 700 od Aceru má 15,6palcový IPS displej s rozlišením Full HD. Displej podporuje i technologii G-Sync od Nvidie, takže ani při nižším počtu snímků za sekundu nedochází k trhání obrazu.

Uvnitř notebooku jsou pochopitelně nejnovější výkonné procesory sedmé generace od Intelu (Kaby Lake) a mobilní grafické karty řady GeForce GTX 1070 na bázi architektury Pascal. Pro rychlé úložiště už Acer využívá i SSD s rozhraní NVMe na PCI Express sběrnici. Konfigurace umožňuje zapojení až dvou těchto disků i do RAID0, operační paměť může mít kapacitu až 32 GB DDR4 na frekvenci 2 400 MHz.

Výbava zahrnuje dva rychlé porty USB-C s Thunderbolt 3 (40 Gb/s), dva porty USB 3.0 s podporou napájení, jeden USB 2.0, Displayport, HDMI 2.0 a také gigabitový ethernet, který je stejně jako Wi-Fi řešen pomocí herní karty KIller DoubleShot Pro. Pro hráče nesmí chybět ani barevně podsvícená mechanická klávesnice. Pro nastavení podsvícení, klávesových zkratek, chlazení a dalších částí systému bude Acer předinstalovávat software PredatorSense.

941193273
Tohle bude hodně výkonné, ale přitom tenké! Predator Triton 700 je výkonný herní notebook, ale díky novému typu chlazení se tloušťka vešla pod 1,9 cm

Hlavní předností Predator Triton 700 je ale zmíněný poměr výkonu a velikosti. Notebook je tenký pouze 1,89 cm a má i přes použité hliníkové šasi hmotnost pouze 2,6 kg. Díky tomu s ním lze počítat i na cesty. Aby bylo možné vysoký procesorový i grafický výkon dostat do tak malého balení, vytvořil Acer nový systém chlazení s dvojitými tenkými kovovými ventilátory (Dual Acer AeroBlade 3D):

Notebooky Acer Predator Triton 700 se objeví v prodeji v srpnu za cenu od 3 000 dolarů, tedy přibližně 90 000 Kč v základní konfiguraci.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,