71 % surfařů používá nejnovější verzi svého prohlížeče

Webový prohlížeč je jeden z nejlépe aktualizovaných programů. Svým způsobem nutí i ostatní softwarové výrobce k tomu, aby byli rychlejší. Jednoduše řečeno, za posledních deset let jsme si zvykli, že nová verze surfovacího programu se objeví i několikrát ročně a to samé chceme přirozeně i od ostatních.

Adopce nových verzí webových prohlížečů je skutečně velmi dobrá – zvláště s příchodem automatické aktualizace. Zatímco ještě před několika lety platilo, že nejnovější stabilní Firefox měl na svém počítači pouze zkušenější uživatel, zatímco na běžných domácích stanicích „obtěžoval“ klidně i Firefox 1.0, dnes je situace jiná, Firefox totiž i naprostého laika upozorní, že je k dispozici nová verze a stáhne ji.

royal pingdom.png
Royal Pingdom: kolik surfařů používá poslední stabilní verzi svého prohlížeče

Stejným způsobem se chová i Chrome a Safari, statistika z blogu Royal Pingdom tedy vlastně ani není překvapující. Necelé tři čtvrtiny surfařů (statistický vzorek podle webu StatCounter) používá poslední stabilní verzi svého prohlížeče. Těch zbývajících 29 % se pak dělí o starší verze, ale pochopitelně i o ty vývojové. Skutečných surfařských stařešinů tedy ubývá a to je pro web a rozšíření nových technologií včetně HTML5 to nejlepší.

Diskuze (32) Další článek: Pitva: čtečka elektronických knih (video)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,