7 počítačů na stůl, v krabičkách i monitorech [redaktoři radí]

Zvažujete výměnu domácího počítače, nechcete ale velkou skříň a ani notebook? Podívejte se jaké jsou varianty a nechejte se inspirovat.

Acer Aspire Revo One: Minimum pro Windows

Aktuální cena: 6 490 Kč

Pokud hledáte malý stylový stolní počítač, který na stole zabere minimum místa a díky tichému chlazení není skoro slyšet, může vám Acer Revo One poskytnout docela dobrou službu. S cenovkou 7 000 Kč se navíc řadí mezi nejlevnější počítače s Windows, které lze použít na práci. Levněji už vychází jen výprodejové modely.

Acer-Revo-One-RL85_12.jpg
Čistý design Aceru prospívá, vespod je LEDka informující o stavu počítače

Tento malý zaoblený kvádr uvnitř skrývá procesor Intel Celeron 2957U , 4GB operační paměti, 500GB disk a nabízí širokou konektivitu. Všechny porty se nacházejí na zadní straně a to dvě USB 2.0, gigabitový Ethernet, dvě USB 3.0, HDMI, mini DisplayPort a zvukový výstup. Mimo velmi široké spektrum portů na zadní straně nabízí Revo také bezdrátový standard 802.11n a Bluetooth 4.0.

Proč doporučujeme:

  • nízká cena
  • bohatá portová výbava
  • dvě pozice pro 2,5" disk

Zájemce o takový stroj jej ale zvolí zejména kvůli jeho snadné rozšiřitelnosti. Po sundání svrchního krytu, který se odjistí jedním tlačítkem, se odkryje základna. Z každé její strany je volná pozice pro 2,5" disk. Model za 7 000 Kč ale z neznámého důvodu nabízí slot pouze na jedné straně. Spolu se systémovým HDD, tak počítač může pojmout dva disky. S větším úložištěm tak může Revo One posloužit třeba jako multimediální centrum k televizi.

Acer-Revo-One-RL85_13.jpgacer-revo-one-rl85_6-100538371-orig.jpg
Na horní straně najdeme indikační diody a čtečku SD karet • Zbytek portů je na zadní straně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,