7 nejúchvatnějších obchodů Applu, které stojí za návštěvu

Obchody Applu se staly stejně legendární jako jeho počítače. Jsou jedinečné a některé z nich natolik zajímavé, že stojí za návštěvu, i když si v nich nic nekoupíte.

5. Phoenix a Chicago, USA

Phoenix, Scottsdale, USA (01).jpg Phoenix, Scottsdale, USA (02).jpg Phoenix, Scottsdale, USA (03).jpg
Phoenix, Scottsdale, USA (04).jpg Phoenix, Scottsdale, USA (05).jpg

V červnu roku 2009 byl otevřen obrovský Apple Store ve Scottsdalu, což je předměstí arizonského Phoenixu. Místo aby zde obchod zapadl mezi ostatní prodejny v nákupním centru, dostal vlastní budovu trochu stranou. A je to budova, která už nám zapadá do klasické architektury Applu – sklo, ocel, hrany a spousta světla.

Budova má přední a zadní stěnu zcela skleněnou. Na první pohled není velikost budovy natolik patrná, ale na stěnách je 140 m2 skla a prodejní podlahová plocha je 511 m2. Budova je orientována východo-západně tak, aby se světlo v prodejně zřetelně měnilo s denní dobou a v každou hodinu dotvářelo trochu jinou atmosféru.

Tento koncept se zjevně osvědčil, a tak stejná budova vyrostla v říjnu 2010 ještě v Chicagu. Tato prodejna se letos v lednu proslavila tím, že jednou ze skleněných stěn projelo auto a zaparkovalo si to mezi produkty Applu. To je daň za umístění v blízkosti rušných ulic. Zde už se tolik nedbalo na hrátky se světlem a budova je svými skleněnými plochami orientována severo-jižně. A stejnou orientaci má i další kopie, a to v newyorském Manhassetu.

Chicago, Lincoln Park, USA (01).jpg Chicago, Lincoln Park, USA (02).jpg Chicago, Lincoln Park, USA (03).jpg
Chicago, Lincoln Park, USA (04).jpg Chicago, Lincoln Park, USA (05).jpg
Chicago, Lincoln Park, USA (06).jpg
 Chicago, Lincoln Park, USA (07).jpg 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,