7 cest, jak upravit fotky v prohlížeči

V prohlížeči už píšeme dokumenty, tvoříme tabulky i grafy, tak proč bychom v něm nemohli editovat fotografie? Pro občasnou úpravu snímků jsou on-line fotoeditory ideální.

Picozu

V záplavě flashových aplikací je Picozu moderním průkopníkem HTML5. Nabízí přehledné prostředí, které se na první pohled jeví jako nabité funkcemi. Ale s těmi to není tak slavné. Máme zde sice klasický editor pracující s vrstvami, ale chybí zde i takový základ, jako je úprava expozice a barev. Co ale nechybí, to je bohatá nabídka různých efektů.

405148966 735537625 999875775 
Picozu se chlubí zejména tím, že funguje v HTML5, s funkcemi to ale zas tak moc slavné není.

Ačkoli je dnes HTML5 buzzeordem, od kterého se mnohdy čekají málem zázraky, v tomto případě se žádné nekonají. Aplikace je bezesporu pěkná a povedená, nicméně oproti svým flashovým konkurentům subjektivně ztrácí v rychlosti. Perfektní je nicméně podpora importů a exportů, fotky můžete rovnou ukládat na Facebook, Google Drive, SkyDrive nebo Dropbox. Překvapením jsou rozšiřující moduly, díky kterým je aplikaci možné rozšiřovat o další funkce. Pochopitelně se ale vývojáři nijak nehrnou, aby k nepříliš známé webové aplikaci pro úpravu fotek psali doplňky. 

Výhody:

  • přehedné prostředí
  • možnosti importu a exportu
  • rozšíření pomocí modulů

Nevýhody:

  • omezená nabídka editačních funkcí
  • pomalejší reakce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,