6 nejlepších služeb pro online zapisování textů

Tvorba dokumentů, invenční psaní textu, zapisování poznámek... na to už nepotřebujete desktopový software, vystačíte si s online službami. Které jsou ty nejlepší?
Kapitoly článku

Office Web Apps

V sadě online kancelářských aplikací v prostředí Microsoft SkyDrive se pochopitelně nachází webová verze Wordu, který má sice určité limity oproti desktopové verzi, ale po registraci na účtu Live je možné ji využívat v kombinaci s dalšími službami zcela zdarma. Jak píše čtenář PiranhaGreg, klíčové jsou hlavně virtuální úložiště, provázanost s desktopovými a mobilními platformami a s tím související popularita mezi uživateli.

office.png

Velkou výhodou řešení od Microsoftu je pochopitelně značná kompatibilita s dalšími produkty této společnostmi – novými Windows 8 a Office 2013. Nabízí známé a rychlé prostředí, jednoduché ovládání a značnou kompatibilitu formátů. Sám PiranhaGreg ale dodává, že větší rozšířenost účtů na Google dělá z konkurenčního Google Docs ideálního kandidáta na skupinové psaní poznámek a sdílení dokumentů.

Přes SkyDrive jsou přitom zdarma dostupné pouze osekanější verze Office. Pokud ale chcete skutečně profesionální cloudové řešení, pak můžete zkusit pokročilé a placené Office365.

Přejít na Office Web Apps

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,