6 nejlepších programů pro stahování videí z internetu

Stahování videí z YouTube či podobných služeb, zachycení streamovaných vysílání či stažení filmů uložených v archivech. Jaký nástroj je k tomu nejlepší?

Ne vždy je možné být připojen k internetu a sledovat online vybrané video. A ne vždy je také konkrétní video dostupné ještě za nějaký čas. V takových případech může vzniknout touha po stažení onoho snímku z internetu do počítače. Někdy ale servery automaticky nenabízí možnost stáhnout chtěný soubor. Je tedy třeba si vypomoct vhodným programem.

Který je ten nejlepší, jsme se zeptali čtenářů Živě.cz na příslušném fóru. Celá řada diskutujících využívá doplňky webových prohlížečů, takže vše pohodlně zvládnou bez instalace dalšího softwaru. Někteří ale zase tvrdí, že dobrý program zastane mnohem více práce, nabízí větší funkční vybavenost a účinnost jeho práce je mnohem vyšší. Nabízíme vám zde proto v diskuzi doporučené programy ke stažení i porovnání.

Mohlo by vás také zajímat:

1. JDownloader

Kvalitní a bezplatný downloadmanažer pracující v Javě, to je JDownloader. Jedná se o univerzální nástroj ke stahování, takže jeho působení je širší než u úzce zaměřených nástrojů níže. Výhodou využitého Java prostředí je multiplatformita aplikace. Zvládá stahování více souborů z více připojení naráz, automaticky rozbaluje archivy RAR včetně zadávání hesla, plně spolupracuje s více než stovkou nejrůznějších sdílejících serverů a jejich premium účty.

jdownloader.png

Dokáže krom stahování ze serverů s uloženými AVI či MPEG soubory tahat videa také z YouTube a dalších podobných služeb. V diskuzi jej prosazoval čtenář s přezdívkou jfstod, který zmiňuje třeba dovednost nabídnutí formátu a rozlišení videa při stahování z YouTube. Xsoft ale jako nevýhodu zmiňuje otravnost této nabídky v momentě, kdy chce automaticky stahovat vždy to nejlepší.

Stáhnout JDownloader (30 MB)

2. VDownloader

Lehce změněný název, ale jiný program od jiného autora. VDownloader se specializuje na stahování a sledování audia a videa ze serverů typu YouTube, MegaVideo, Google Video, Metacafe či Facebook a dalších. Program zvládá krom stahování také převod do jiných formátů a úpravu pro přehrávání v mobilních přístrojích, přičemž jeho ovládání je snadné a rychlé. Potěší i bezplatná licence aplikace.

vdownloader.png

Ta sice disponuje určitými omezením v porovnání s placenou a pokročilejší verzí, nicméně základ v podobě stahování videí a určení jejich kvality a formátu zůstává. Za příplatek získáte navíc možnost tvorby výstupních profilů pro automatizaci činnosti, plánovač stahování, podporu HD a další. Čtenář N0x1k využívá program na stahování streamovaných videí, přičemž jako užitečnou funkci aplikace vyzdvihuje např. uložení pouze zvukové stopy.

Stáhnout VDownloader (14,5 MB)

3. aTube Catcher

Freewarový program svým zaměřením i funkcemi velice podobný výše uvedenému VDownloaderu. Dokáže ze serveru typ YouTube, MegaVidea, Metacafe a dalších stahovat videa, které dle uživatelova přání zvládne převést do požadovaného formátu a kvality. Tato videa dokonce umí vypálit na CD a DVD bez použití dalšího softwaru. Obsahuje rovněž funkci pro záznam dění na obrazovce, takže vše, co sami vidíte, můžete s pomocí aTube Catcher nahrát.

atube.png

Výhodou pro našince je také kompletní česká lokalizace. Program do diskuze přinesl čtenář coulomb a podpořil jej Mr.Gentleman. Ten jej popisuje jako velice pohodlný z uživatelského hlediska, obsahující vyhledávání na videoserverech a schopný ihned vytvoření hudebního mp3 např. z YouTube videoklipů.

4. RealPlayer

Známý přehrávač audia a videa, který je schopen přijímat a zprostředkovávat živé vysílání rádia a televize i přehrávat filmy. V této rubrice je zařazen proto, že přítomnost přehrávače je patrná ve webových prohlížečích. Tam, jak píše diskutující Baroonclub, stačí najet myší na jakékoli video a dojde k zobrazení nabídky jeho stažení, přičemž toto funguje prakticky všude. Jednoduché, rychlé, účinné a samozřejmě zdarma.

realplayer.png

5. Freemake Video Downloader

Další bezplatný manažer pro snadné a rychlé stahování videí z webových stránek a internetových serverů, např. YouTube (včetně vysokého rozlišení), Facebook, Vimeo a tisíců dalších. Zvládá jak konverzi stahovaných videí do mnoha formátů, tak stažení pouze zvukové stopy do MP3. Video lze upravit také pro sledování v přenosných zařízeních. Aplikaci na fóru zmínil PiranhaGreg, který si krom jiného pochvaluje dobré uživatelské prostředí.

freemake-video-downloader.png

6. FreeRapid Downloader

Posledním dnes nabízeným programem je v diskuzi populární český FreeRapid Downloader, který slouží ke stahování nejen ze serveru RapidShare, ale i dalších služeb pro sdílení dat. Přestože se nespecializuje na video, k jeho stahování lze nástroj velice dobře využít, jak zmiňuje uživatel Reaspi. Podle něj se jedná o jeden z nejlepších programů ke stažení videí, který je zadarmo, česky, pro všechny platformy, pravidelně aktualizovaný a uživatelsky příjemný.

freerapid.png

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze (15) Další článek: Novinky v posledním letošním Computeru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,