6 nejlepších nástrojů pro tvorbu animovaných GIFů

Animované profily na Google+, poutavé animace pro web nebo vtipná videa na zábavné servery. To vše se tvoří pomocí specializovaných grafických programů pro rozpohybování GIFů.
Kapitoly článku

Přestože to už v jednu chvíli vypadalo, že této staré technologii již odzvonilo, animované GIFy zaznamenávají svůj comeback a stávají se po letech opět populární. Z toho důvodu jsme navázali na diskuzní fórum vzniklé před třemi roky za účelem hledání toho nejlepšího GIFového animátoru.

Zajímalo nás, jaké nástroje naši čtenáři doporučí nyní, v čem trh s takto zaměřeným softwarem posunul a čím se obohatil. Některé tipy diskutujících jsme pak doplnili o návrhy vlastní, přičemž cílem bylo nabídnout co nejzajímavější a nejširší seznam programů ke stažení a vyzkoušení.

Easy GIF Animator

Oproti diskuzi před lety nám zde přibyl a začal být výrazněji podporován program s jednoduchým názvem Easy GIF Animator. Je tak zřejmé, že jeho hlavní výhodou bude snadné ovládání a rychlé zorientování v uživatelském prostředí. Což potvrzují diskutující peta809 a vitexikora, přičemž druhý jmenovaný ihned vyvrací nabízející se předpoklad, že co je jednoduché, bude také funkčně bohaté.

easy.png

Podle něj naopak Easy GIF Animator nabízí nejvíce pokročilých funkcí, s jakými se kdy setkal. Můžete si v něm nastavovat intervaly mezi obrázky, jejich průhlednost, počet period, dále vkládat text, nejrůznější vizuální efekty, hrát si s barvami atd. Peta809 jej doporučuje i přesto, že se za něj musí platit a není v češtině. Navíc dodává, že jej můžete otevřít zdarma dvacetkrát bez nutnosti platit či dalších omezení, na nárazovou práci tak postačí.

Stáhnout Easy GIF Animator, placený (3,9 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,