5 způsobů, jak dostat do virtuální reality pohyb celého těla

Herní ovladače, myši a klávesnice používáme k hraní už desítky let. S nástupem virtuální reality se to ale musí změnit. Chce to úplně nový přístup - dostat do virtuální reality pohyb celého hráče.

Brýle pro virtuální realitu si už můžete pořídit. Ale u nich to nemusí skončit. Pro ještě intenzivnější požitek z hraní her ve virtuální realitě se nabízí několik způsobů, jak do hry dostat i reálnou chůzi či běh v ose 360 stupňů. Pokusů s touto technologií existuje mnoho a proto jsme pro vás vybrali pět, které už se z fáze pokusů proměnily v hotová řešení. 

Virtuix Omni: Chození v kruhu

Velký zájem v posledním roce vzbudil produkt Virtuix Omni firmy Omni, která si od něj neslibuje nic menšího, než absolutní revoluci ve hraní. To už jsme párkrát slyšeli. Při pohledu do ceníku zjistíme, že minimálně cena tu revoluci zhatí. Masovka to nebude, ale fajnšmekrům může skutečně přivodit doposud nepoznané zážitky z her. Nabízí se tedy možnosti hluboké a pohlcující atmosféry, kdy realističnost bude stále stoupat. 

Pořizovací cena této robustní sady se bude pohybovat kolem 26 tisíc. Za to dostanete kompletní set obsahující samotný rám Virtuix, boty, trackery a stojan na zbraně. Samotný rám přijde na 17 tisíc korun. Změnit svůj herní svět můžete už od tohoto září, kdy se spouští prodej.

78.png79.jpg80.jpg82.jpg

Brýle/helma na VR nejsou součástí produktů firmy Omni. K jejich Virtuixu budete potřebovat ještě Oculus Rift, takže spořící prasátko nechte pořádně ztloustnout. 

Více o Virtuix Omni se můžete dočíst v článku Herní filosofie: změní virtuální realita herní svět? kde jsme se tomuto fenoménu věnovali zevrubněji. V Alze už můžete Virtuix Omni zahlédnout avšak tlačítko ,,objednat" stále chybí. 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,