5 zajímavých webových nástrojů pro výuku jazyků

Kvalitního lektora sice žádný nástroj nahradit nemůže, avšak pro základní výuku a procvičení slovíček jsou webové aplikace dostačující. Vybrali jsme ty nejlepší, které spustíte v prohlížeči.
Kapitoly článku

Ve výuce jazyků nic nemůže nahradit zkušeného lektora či učitele a živou konverzaci. Úplné základy jazyka nebo domácí procvičování však lze suplovat vhodnými aplikacemi. A ty už si v dnešní době nemusíte objednávat na patnácti CD, ale stačí registrace na správném webu.

Vybrali jsme nástroje, které pomohou začátečníkům třeba při výběru dalšího jazyka pro výuku, zkvalitní procvičování slovní zásoby a některé z nich se budou snažit i o základní konverzaci. Na výuku jdou přitom trochu jinak, než klasické jazykové kurzy. 

CD_DVD_Collections.jpg
Doba, kdy elektronická výuka jazyka znamenala alespoň šestici CD, je naštěstí pryč

Některé z nich jsou provozovány díky reklamě, některé jsou financovány z fondů Evropské Unie a v ojedinělých případech se setkáte i s netradiční formou monetizace. Většinou se však setkáte z běžným modelem, kdy jsou první lekce přístupné zdarma a za ty pokročilejší je třeba něco připlatit. Většinou jsou to měsíční tarify, jejichž cena se pohybuje kolem osmi eur.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,