5 rad, jak bezpečně získat a splatit bezúročnou půjčku

Zažádat si o půjčku a následně ji získat nebývá takový problém. Ovšem najít bezpečnou a také bezúročnou půjčku už bývá trochu oříšek.

Bezúročných půjček se na trhu nabízí mnoho. Velmi důležitým krokem je také vybrat solidní banky nebo nebankovní společnosti. Je naprosto klíčové ke všemu, co se týká půjček, přistupovat především velmi bezpečně. Jak tedy bezpečně získat a také splatit bezúročnou půjčku? Kdo jaké podmínky nabízí?

Získání bezúročné půjčky není nijak náročné. Tento typ půjčky slouží především k financování tzv. “nezbytných” věcí. Nejčastěji jsou bezúročné půjčky nabízené v souvislosti s koupí elektroniky - nový telefon, televize apod. Je ovšem velmi důležité mít na paměti, jak utrácet s rozumem a neutrácet za zbytečnosti.

TIP: Pro výběr úvěru a veškeré informace o úvěrech lze využít internetové stránky www.navigatoruveru.cz.

V mnoha případech poskytují neúčelové a bezúročné úvěry i banky, u kterých mají lidé vedené své bankovní účty. Případně mohou posloužit alespoň jako poradci, kde si nejvýhodněji bezúročně půjčit. Ovšem i takové bezúročné půjčky mají své skryté podmínky, díky kterým vlastně zas tak výhodné nejsou.

Je velmi důležité, aby měl každý, kdo si půjčuje jakékoliv peníze, na paměti, že by se neměl zadlužovat kvůli zbytečnostem. Také je dobré mít nějakou finanční rezervu do budoucna kvůli splátkám, aby platil vždy řádně a včas.

Kde je možnost získat bezúročnou půjčku?

Poskytovatelů bezúročných půjček je mnoho, od bankovních institucí až po různé maloobchody, které si financování řeší sami, nabízejí tedy své vlastní financování. Byly vybrány 3 tipy, kde je možné získat bezúročnou půjčku.

1. Banka

V současné době už i některé banky nabízejí možnost bezúročných půjček. Zde je určitě na místě veškeré informace ohledně vyřízení půjčky konzultovat s finančním poradcem, který pomůže s jakýmkoliv problémem. K půjčkám jsou také nabízeny i další doplňkové služby, jako je např. internetové bankovnictví, pojištění půjčky v případě neschopnosti splácet, flexibilní nastavení splátek apod. 

dd798862-4e05-4945-8e3a-b7db98607481

2. Prodejci automobilů

I u koupi auta je možné využít bezúročnou půjčku, pokud ji prodejce nabízí. V tomto případě jsou pak ovšem nějaké další skryté podmínky, které mohou souviset s koupí vozu. Může se jednat například o vyšší měsíční splátky z důvodu nečekaného servisu auta apod. 

image.png

3. Prodejci elektroniky či vybavení do domácnosti

Tento typ je téměř pro každého známý. Bezúročná půjčka lze využít při koupi nové televize, pohovky či telefonu. Tento typ půjčky nabízí především maloobchodníci. Zde je ovšem pravidlo, že pokud nezaplatí klient půjčku včas, můžou mu být poté naúčtovány úroky, které musí zaplatit i se zbývající částkou. 

image.png

Jak nemít problém s půjčkou?

V případě, že není jiná možnost, než si půjčit peníze od věřitele, pak jsou na místě pravidla a rady, jak nemít s půjčkou problém nebo v jakém případě použít danou půjčku:

  • pečlivě vybírat finanční společnost, která danou půjčku nabízí,

  • před podpisem smlouvy o půjčce nejprve pročíst veškeré náležitosti a ustanovení smlouvy,

  • v případě, že se jedná o peníze na přechodnou dobu, je určitě lepší využít kontokorent nebo služby kreditky,

  • koupi auta nebo zrekonstruování bytu je lepší řešit především spotřebitelským úvěrem,

  • v případě nalezení výhodnějšího úvěru se nabízí možnost refinancování,

  • nabízí se také možnost konsolidace v případě, že je placení až příliš,

  • v případě jakýchkoliv problémů se splácením je nutné vše řešit včas.

Člověk by se zejména měl vyhnout soukromým poskytovatelům (mnohdy to jsou lichváři), kteří nabízí např. půjčky na směnky. V případě půjčky na směnku se sice jedná o rychlý způsob uzavření smlouvy, jenže přichází s rizikem okamžité exekuce při nesplácení.

 Veškeré tipy a rady, jak nemít problém s půjčkou jsou důležité před tím, než je sjednána bezúročná půjčka. Ovšem nejlepší je vždy mít nějakou finanční rezervu, než si půjčovat kdekoliv peníze, především, když se jedná o “zbytečnosti”.

Další článek: Další aktualizace Microsoft Flight Simulatoru 2020 se zpozdí, přinese detailní Spojené království