5 nejlepších textových editorů v prohlížeči

Nejznámější textový editor na webu patří do balíku Googlu. Ten však není jediný, kdo umožňuje tvořit text přímo v prohlížeči. Vybrali jsme i méně známé služby s nestandardními funkcemi.

Editor, který nese jméno legendárního amerického spisovatele rozhodně nevypadá jako obyčejný kancelářský nástroj. Spíše se jedná o pomůcku pro ty, které se snaží o kreativní tvoření textů, které nemají nudit. Na začátek je nutné upozornit, že jeho hlavní přednost funguje pouze v angličtině. I přesto či právě proto si rozhodně najde uživatele z řad cizinců.

hemmingway.jpg

Hemingway je tvořen podobným základem jako Writebox – editor bez vkládání objektů, formátování textu a dalších úprav. Až je však text dokončen, virtuální korektor projde text a navrhne změny pro zkvalitnění a čtivosti textu. Zjistí, zda nepoužíváte příliš dlouhé věty, krkolomná spojení nebo se příliš často neopakuje stejný výraz. Dále například upozorní na to, kde by se dalo použít zajímavější synonymum. Pokud tvoříte texty v angličtině, Hemingway rozhodně stojí za vyzkoušení.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,