5 nejlepších programů pro online streamování her

Sledování toho, jak někdo jiný hraje hry, bylo oblíbenou kratochvílí vždy. Dneska už se ale kamarádi nemusí scházet u jednoho počítače, ale stačí naladit oblíbený kanál na Twitch TV.

Nvidia Shadowplay

Poslední možnost se bude líbit všem, kteří v počítači mají grafiku od Nvidie a přitom se jedná minimálně o sérii GTX 600 (v případě notebooků 700M). Shadowplay je součástí GeForce Experience, které slouží pro správu grafické karty, ale i optimalizaci her podle výkonu sestavy. Streamování přes Shadowplay má výhodu především v menším zatížení – vše probíhá na grafice a i pro FullHD stream stačí procesory Intel Core i5. A pokud by 1080p bylo málo, Shadowplay umožňuje i záznam ve 4K při datovém toku 130 Mb/s.

shadowplay.png

Unikátní funkcí, kterou žádný jiný software nemůže nabídnout je tzv. Shadow Mode. Pokud jej máte aktivovaný, ve hrách se neustále zaznamenává hraní (v praxi nedochází k žádnému zatížení navíc a není tudíž postřehnutelné). A když se ve hře povede něco pochlubení se hodného, stačí poslední minuty uložit. Takto je neustále dostupných posledních 20 minut hraní.

Nvidia Experience a součást Shadowplay je samozřejmě zdarma a jediným požadavkem je kompatibilní grafika.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,