5 nejlepších nástrojů pro sledování času stráveného u počítače

  • Analýzou času tráveného u počítače můžete zjistit jakou část pracovní doby prokrastinujete
  • Vhodné aplikace vám také pomohou vyčíslit cenu daného projektu
  • Některé mohou být propojené i s kalendářem

RescueTime

S automatickou analýzou pracuje i RescueTime, který je však kombinací desktopového klienta a webovou aplikací, do níž jsou data synchronizována. RescueTime staví především na tom, že automaticky přiřazuje jednotlivé aplikace do připravených kategorií. V grafech na webu potom například vidíte, jakou dobu jste strávili v aplikacích pro tvorbu obsahu jako je Word nebo Photoshop a také jak dlouho jste prokrastinovali na sociálních sítích. V případě, že si doinstalujete i plugin do prohlížeče, zjistíte také, na jakých stránkách trávíte nejdelší dobu.

rescue.jpg
RescueTime

K motivaci potom mají sloužit různé cíle, které lze použít ve výchozím stavu nebo si určivat svoje. Ty mohou být třeba typu „Pracovat dvě hodiny v kuse bez zapnutí webového prohlížeče“.

V analýze najdete statistiky roztříděné podle kategorií činností i podle konkrétních aplikací. RescueTime se podle toho snaží odhadnout jakou dobu jste opravu pracovali a tu potom promítnout do virtuálního skóre.

Zmíněné využití je kompletně zdarma a placená verze potom nabízí některé funkce navíc. Těmi je možnost v určitou dobu blokovat některé webové stránky, dostávat notifikace třeba o dlouhém prokrastinování nebo pracovat plně offline. Placená verze stojí 9 dolarů měsíčně.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,