Software | Nejlepší programy | Licenční klíč

5 nástrojů, které pomohou vyhledat zapomenuté licenční klíče k softwaru

  • Pokud ztratíte krabici od Windows nebo Office, lze vydolovat licenci ze systému
  • Aplikace dokážou zjistit klíče až osmi tisíc programů
  • Základem je schopnost uložit všechny klíče do souboru

Tuto situaci asi zažil každý – chcete přeinstalovat Windows, kancelářský balík Office nebo antivir a nemáte po ruce krabici nebo potvrzovací e-mail s objednávkou, kde by byl licenční klíč úložen. Místo prohledávání elektronické schránky však můžete pro získání klíče využít některý z programů, které na jedno kliknutí zobrazí licenční klíče pro nainstalované aplikace.

Udělají za vás práci, která by vás čekala v manuální podobě – prohledávat registry či soubory aplikací, kde by licenční klíče mohly být uloženy. Vybrali jsme pětici aplikací, které tento problém vyřeší.

Belarc Advisor

První aplikací je Belarc Advisor, který má za úkol zobrazit co možná nejpodrobnější informaci o počítači. Kromě použitého hardwaru, systému, instalovaných aktualizacích nebo stavu antiviru dokáže zobrazit právě i licenční klíče k instalovaným aplikacím.

belarc.jpg
Belarc Advisor

Po krátké instalaci stačí provést jednorázovou analýzu počítače, kdy jsou výsledky vypsány v podobě HTML stránky, která je však uložena pouze na disku. K vývojářům programu nejsou žádné informace odesílány. Produktové klíče, které se aplikaci povede přečíst, najdete ve spodní části stránky.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,