4 způsoby jak si vytvořit vlastní Spotify či Netflix

Vlastní multimediální cloud s webovým přehrávačem a mobilními aplikacemi si zvládne vytvořit každý mírně pokročilý uživatel počítače. A řešení existuje i pro ty nezkušené.
Kapitoly článku

Ampache

Pokud vám doma běží NAS s Linuxem či Windows a zároveň je využíván jako webový server s databází MySQL, splňuje všechny požadavky na instalaci Ampache. Jedná se o webový prohlížeč a správce hudby, která je uložena na severu.

Instalace probíhá podobně jako mnohé další webové služby – po nakopírování staženého balíku na server stačí správně nakonfigurovat webový server, připojit Ampache k databázi a v několika krocích nastavit to nejdůležitější. Zvládnout by to měl každý, kdo někdy instaloval Wordpress, WebMyAdmin či jinou webovou službu.

ampache.jpg
Webový přehrávač Ampache běžící na vlatním NASu

Ampache nabízí přehledné rozhraní, podporuje mnohé z toho, co nabízí i komerční služby (playlisty, chytré playlisty podle žánrů, vlastní hudební stanice) a navíc lze propojit i s dalšími cloudovými službami. V Ampache tak kromě lokálních souborů můžete přehrát i hudbu z Dropboxu, Google Play nebo Soundcloudu.

K Ampache se lze kromě webového přehrávače s plnou podporou HTML5 a kompletně bez flashe připojit i pomocí několika aplikací pro Android a iOS. Je vydáván i s českou lokalizací.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,