4 programy pro běh Android aplikací ve Windows

Emulátory umožní ve Windows spouštět celý Android nebo jen některé aplikace vedle těch běžných desktopových. Hodí se to třeba pro instalaci mobilních kecálků.

AMIDuOS

Další možností je AMIDuOS, který běží jako kompletně spuštěný Android Lollipop. Na rozdíl od programu Andy se snaží spouštět aplikace jako nativní x86 namísto emulování pomalejšího ARM procesoru. V mnoha aplikacích tak dosáhnete mnohem většího výkonu. Podporovány je opět většina senzorů a hardwarových doplňků včetně mikrofonu. I na desktopu si tak můžete vyzkoušet stále připravené hlasové ovládání reagující na „OK, Google“. Připraveno je i jednoduché namapování kláves na jednotlivé oblasti displeje pro ovládání her. Standardní ovládací prvky ze smartphonů nebo tabletů tak jednoduše nahradíte přesnějším ovládáním na klávesnici.

Aplikace do emulovaného Anroidu můžete dostat dvěma způsoby – kromě běžné instalace pomocí APK je to i připravený Amazon Appstore. Program je k dispozici se zkušební měsíční dobou a další používání je zpoplatněno jednorázovým poplatkem. Ten je ve výši 15 euro za Android Lollipoo a 10 euro za Jellybean.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,