4 netradiční prohlížeče, jimiž můžete nahradit Chrome

Nejznámější čtveřice prohlížečů je jasná - Chrome, IE, Firefox a Opera. Existují však alternativy, které svými funkcemi často zaběhnuté prohlížeče překonají. Vybrali jsme čtyři nejpovedenější.

Vivaldi: Zpátky k původní Opeře

Není to tak dávno, co začala větší revoluce v norské Opeře. Vývojáři zařízli mnoho pokročilých funkcí, kterými se odlišovala od většiny prohlížečů, čímž naštvali mnohé tradiční uživatele. Proto se původní zakladatel Opery Jon Stephenson von Tetzchner rozhodl, že vzkřísí původní Operu v novém projektu, který dostal název Vivaldi. Nový prohlížeč by měl v budoucnu přinést právě ty funkce, kvůli kterým konzervativní uživatelé zůstávali u Opery.

vivaldi.jpg
Vivaldi

Zatím je ve stádiu Technical Preview 2 a z oněch funkcí zatím dostupných není mnoho. Navíc umí třeba seskupování otevřených panelů, tvorbu poznámek přímo k webovým stránkám a nesmí chybět ani tradiční úvodní obrazovka Speed Dial.

Vývojáři slibují ještě mnoho nových funkcí, které do prohlížeče Vivaldi přinesou. Zatím jde spíše o překreslené Chromium, z něhož vychází. Projekt je ale nadějný, díky jménu Jona Stephensona získal potřebné investice a slibuje rychlý vývoj. 

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,