4 nejlepší programy pro automatické akce ve Windows

Každý užiavtel Macu zná Automator. Aplikace, která je jednou z nejlepších součástí systému OS X ve Windows chybí a musí ji nahrazovat externí programy. Které jsou ty nejpovedenější?
Kapitoly článku

Winautomation

O něco dále stojí aplikace Winautomation, která kombinuje funkce pro běžné uživatele s těmi byznysovými. Ostatně zaměření na firemní použití je zřetelné i ze způsobu distribuce – k dispozici je pouze bezplatná zkušební verze a za tu plnou je třeba zaplatit 149 dolarů.

Z běžných desktopových funkcí umí Winautomation pracovat s okny, a také složkami a soubory. V daný čas tedy může například přesouvat soubory nebo vytvářet nové složky. Kromě toho, že se může vše odehrávat na disku počítače umí aplikace komunikovat i s FTP servery.

winautom.jpg 
Winautomation

Pro náročnější uživatele a adminy se bude hodit práce s databázemi SQL, parsování webů s možností uložit získaná data do Excelu nebo třeba hromadné vyplňování formulářů.

Poměrně důležitou funkcí je také možnost vytvářet makra napříč celým systémem, kdy dochází k záznamu pohybu myší i stisknutých kláves. To, co znáte z Excelu nebo Photoshopu, může fungovat na systémové úrovni.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,