4 nejlepší programy pro automatické akce ve Windows

Každý užiavtel Macu zná Automator. Aplikace, která je jednou z nejlepších součástí systému OS X ve Windows chybí a musí ji nahrazovat externí programy. Které jsou ty nejpovedenější?
Kapitoly článku

Pokud dojde na přímou konfrontaci uživatelů Windows a OS X, jednou z obhajob jablečného systému je Automator. Jedná se o geniální vestavěnou aplikaci, která umožňuje bez znalosti jakéhokoliv skriptovacího jazyku automatizovat mnohé úkony v systému. Těmi může být třeba práce s fotkami. Jako vhodný příklad můžeme uvést třeba automatickou akci „všechny fotky z této složky zkopíruj do nového adresáře, zmenši jejich rozlišení na 72 DPI a převeď je ze CMYKu do RGB“. Podobně však lze automatizovat práci s textem, systémovou schránkou, poštou, PDF, nastavovat spouštění skriptů, ale i například pracovat s databází SQL.

OS X má v tomto ohledu obrovskou výhodu v tom, že je součástí systému od verze 10.4 Tiger. Ta vyšla již v dubnu 2005. Pro práci s Automatorem tedy přizpůsobili své aplikace i mnozí vývojáři a tak jsou automatické akce dostupné třeba v Office pro Mac.

automator.png
Automator v OS X

Navzdory tomu, že nejčastější automatizací ve Windows jsou dávkové soubory, se někteří vývojáři pokusili vytvořit alternativu pro Automator. My jsme vybrali čtyři nejpovedenější.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,