4 nejlepší programy na vytvoření FTP serveru

Pokud chcete pro osobní či domácí užití vytvořit FTP server pro rychlé sdílení a přenášení dat, pak k tomu můžete využít některý z programů doporučených přímo vámi čtenáři.
Kapitoly článku

Gene6 FTP Server

Server pro náročnější, tak by se krátce dal shrnout program Gene6 FTP Server. Ten už bohužel nenabízí své služby zdarma, je tedy třeba v závislosti na počtu serverů a pokročilosti verze platit. Pro obyčejného domácího uživatele se již spíše jedná o těžký kalibr, ale ti zkušenější jistě ocení řadu jím obsažených pokročilých funkcí.

gene6-1.png

Nabízí především značný výkon a vysokou míru uživatelského přizpůsobení. Může být spravován vzdáleně, využívá 128 bitové SSL šifrování, přístup přes jednorázové heslo, omezování poštu připojení, vlastní definici příkazů, nekonečné množství účtů, funkce pro vykopnutí uživatele či přerušení spojení, virtuální domény, správce událostí, omezování na základě formátu přenášených souborů a mnoho dalšího.

gene6-2.png

Pokud dojde k přerušení spojení, umí jej opět navázat a pokračovat ve stahování či odesílání dat, aniž by došlo k úplnému restartu připojení. Na fóru jej jako nejlepší doporučil desdy01. Chválí si přitom jednoduchou obsluhu a maximální funkčnost programu. Ani sharewarová licence programu podle něj není velkým omezením.

Stáhnout Gene6 FTP Server, placený (4 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,