4 nejlepší programy na vytvoření FTP serveru

Pokud chcete pro osobní či domácí užití vytvořit FTP server pro rychlé sdílení a přenášení dat, pak k tomu můžete využít některý z programů doporučených přímo vámi čtenáři.
Kapitoly článku

Cerberus FTP Server

Vícevláknový FTP server navrhnutý za účelem co nejnižší spotřeby výkonu procesoru a operační paměti. Nabízí snadno ovladatelné rozhraní, dovoluje pasivní režimy připojení uživatelů, obsahuje funkce pro omezování přenosové kapacity, sledování IP adres, SSL/FTPS či virtuální adresáře.

Cerberus je distribuován v několika verzích, přičemž ta funkčně nejméně pokročilá je dostupná za přijatelné peníze. Pokročilejší varianty se ale finančně dostávají do úplně jiných úrovní a lze jej doporučit pouze pro profesionální nasazení. Nejlacinější verze je limitována především absencí webové správy a maximálním počtem 20 FTP připojení naráz.

To je ale pro domácího uživatele zpravidla dostačující počet. Připlatit si musíte i za takové věci, jako jsou ad hoc sdílení souborů, e-mailová notifikace, certifikace FTP klienta pro přístup, SSH2 a SFTP a několik dalších drobností. Cerberus ovšem kvůli své licenční politice, kdy dříve byla nejnižší verze dostupná zdarma, citelně ztrácí podporu a rozšířenost.

Stáhnout Cerberus FTP Server, placený (6,7 MB)

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,